...grejači na Puntu D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Taso
    CBC Član
    • 12.11.2008
    • 12
    • Mostar

Re: ...grejači na Puntu D

Originally posted by chikavili
    @Taso: samo trazi grejace goriva za Punta 2 JTD. Preporucuje se da se zamene sva 4 odjednom, posto obicno crkavaju svi u relativno kratkom vremenskom roku. Takodje sam cuo da je malo nezgodno da ih sam zamenis. Kod nas u Srbiji su oko 10€ komad.
    Meni se ta lampica pali ono mozda 30sec blinka i ugasi se.Nemam stavno nikakvi problema da upalim kolika god da je temperatura.Maloprije sam isao u prodavnicu i trazio grijac za punta daje mi covjek 4eura kosta, nesto u obliku svjecice od auto otprilike, neznam nemam predstave sta da uradim i dali trebam ovo da promjenim....

Comment

• chikavili
      CBC Senator XXL
      • 11.02.2008
      • 732

To blinkanje 30 sekundi znaci da nesto nije u redu sa grejacima (jednim ili vise). Moze se desiti, kao kod mene letos, da lampica blinka zbog loseg kontakta iako su grejaci ispravni.
      U principu, paljenje sa jednim neispravnim grejacem u vecini slucajeva ne predstavlja neki problem.
      Meni se do juce auto najnormalnije palio i na -10, ali od juce nece.

Malopre sam ga opet upalio na kablove. Treba mu malo duze da vergla i upali. Kada se motor zagreje, pali normalno i na akumulator, tako da je 99% do grejaca.

Comment

• chikavili
        CBC Senator XXL
        • 11.02.2008
        • 732

Originally posted by dusman13
        ...ali nije dizel, e zato ga mrzim,...
        Nije uopste problem sto je dizel. Pali i meni bez problema kad su grejaci ispravni.
        To je otprilike isto kao kad bih ja rekao da ne volim benzince samo zato sto nece da upale kad su im svecice neispravne. Zar nije besmisleno?

Inace, zaista ne vidim potrebu da vlasnici benzinaca opterecuju ovakve teme komentarima "ja vozim benzinca i nemam taj problem". To se zove trolovanje i jako je nepozeljno na ozbiljnim forumima.

Comment

• mikisxy
          CBC Senator
          • 25.09.2008
          • 238
          • beograd

ja preporucujem i ugradjujem wurt grejace za JTD motore,daju i garanciju godinu dana ali su oko 1300din/kom.da napomenem da jos nije bilo reklamacije za razliku od championa

Comment

• chikavili
            CBC Senator XXL
            • 11.02.2008
            • 732

^ rado, al' si mi mnogo daleko

Comment

• mikisxy
              CBC Senator
              • 25.09.2008
              • 238
              • beograd

ima negde na NBGDu wurtova prodavnica ako si zainteresovan da probam da iskopam tacno gde(mozda cak i u zemunu)nije mnogo bitno ko ce da odradi samo da bude korektno.mala majstorska caka-na grejace koji nemaju kontakt na sraf vec na dzek uvek nanesem malo kalaja zbog oksidacije da negubi kontakt a navoj grejaca mazem cu-mascu

Comment

• chikavili
                CBC Senator XXL
                • 11.02.2008
                • 732

Super savet, hvala ti.
                Nego sto se tice grejaca, kola su mi potrebna pod hitno pa ih vozim u ponedeljak odma ujutru u servis, a sutra je nedelja i maltene nista ne radi. U svakom slucaju cu ih pitati cije grejace stavljaju i da li mogu da izvoljevam.

Comment

• NED
                  CBC Veteran
                  • 02.11.2008
                  • 149
                  • Kragujevac

Vi ocigledno hocete da menjate grejace malo cesce, lepo pozovete Deltu i oni vam po broju sasije daju orginalne grejace, a vi ih lepo zamenite gde vama odgovara. Nemojte te od 5-10e, menjacete ih sigurno vrlo brzo!!!

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

A kako ja da znam da li ja imam to blinkanje lampice za grejače? Mislim, vrlo me je iznerviralo jednom prilikom (pre par godina) kada sam išao na neku sahranu i pri polasku s groblja nisam mogao da upalim jer su mi crkli grejači, a to nisam mogao nikako da znam Ja sam kontao da ih promenim u skorije vreme samoinicijativno jer ne znam kada su menjani, a prešao sam ~45kkm s njim, a nemam ni neku preteranu predstavu koliko mogu da traju (naravno da kontam da to nema veze sa kilometražom ).

p.s. mali off - koliko (naravno u proseku) mogu da traju disk pločice?
                    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• NED
                      CBC Veteran
                      • 02.11.2008
                      • 149
                      • Kragujevac

GREJACI: Ukoliko su original trajace dugo (tvoj primer sa 45k sa njima) ,a ukoliko nisu vrlo kratko-mozda cak ni mesec dana. Ne znam zbog cega bi ti samoinicijativno menjao grejace, ukoliko rade svoj posao , ne menjaj, kada pocnu prvi put teze da pale, spremaj se za zamenu!!!

Comment

• DovlaK
                        CBC Senator XXL
                        • 24.07.2008
                        • 560
                        • Beograd

45kkm je samo što je kod mene... ko zna koliko je pre toga... a promenio bih ih samoinicijativno upravo da mi se ne bi desilo kao Viliju da mi samo odjednom otkažu i neće da upale... ako će vremenom da počnu teže da pale i da se muče onda ok, ali koliko sam razumeo Viliju je sve bilo ok kad ono međutim...
                        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Milorad90
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2007
                          • 975
                          • Beograd

@mikisxy

Wurhova prodavnica ti se nalazi izmedju naselja Mala pruga i Galenika,znaci kad dolazis iz pravca grada,odnosno kad ides ka Novom Sadu,skreni levo ka Maloj pruzi i vrati se na autoput da ne bi radio polukruzno na autoputu jer je zabranjeno a i radar cesto stoji tamo i onda se vrati na autoput ka suprotnom smeru odakle si dosao znaci ka zemunu i videces sa desne strane wurth prodavnicu pre onog parkiralista za autobuse.I drzi ogranicenje 60,radar stoji tu uglavnom.

Comment

• chikavili
                            CBC Senator XXL
                            • 11.02.2008
                            • 732

Originally posted by NED
                            Vi ocigledno hocete da menjate grejace malo cesce, lepo pozovete Deltu i oni vam po broju sasije daju orginalne grejace, a vi ih lepo zamenite gde vama odgovara. Nemojte te od 5-10e, menjacete ih sigurno vrlo brzo!!!
                            Prvo moras da definises koji su to "original" grejaci, to jest ko ih proizvodi. Sigurno ih ne proizvodi Fiat
                            Drugo, zasto mora Delta? Verovatno ima jos mesta na kojima se mogu naci original grejaci.
                            Trece, auto odrzavam u proverenom, sertifikovanom Fiat servisu, gde su mi i ranije ugradjivali kvalitetne delove i sveukupno sam jako zadovoljan njima.
                            Nikako nisam u fazonu da prodjem jeftinije, to ne radim kada su kola u pitanju

Comment

• STILISTA
                              CBC Veteran
                              • 17.12.2007
                              • 182
                              • BEOGRAD

ako ti je Bosch elektronika u autu moguce i da su njihovi grejaci a ako su pak
                              Magneti Marelli ondak su njihovi!
                              Ja nebi kupovao dok ih ne skinem a sto se tice Wurth radnje ima jedna na Tosinom Bunaru
                              od Zemuna prema studenjaku kad se prodje Bogunovic i ona velika auto perionica kod Ace Ivanovica 100 metara nize.
                              ajd pa javi jel si upalio tiga da ne kazem miga!

Comment

• NED
                                CBC Veteran
                                • 02.11.2008
                                • 149
                                • Kragujevac

Originally posted by chikavili
                                Originally posted by NED
                                Prvo moras da definises koji su to "original" grejaci, to jest ko ih proizvodi. Sigurno ih ne proizvodi Fiat
                                Drugo, zasto mora Delta? Verovatno ima jos mesta na kojima se mogu naci original grejaci.
                                Trece, auto odrzavam u proverenom, sertifikovanom Fiat servisu, gde su mi i ranije ugradjivali kvalitetne delove i sveukupno sam jako zadovoljan njima.
                                Nikako nisam u fazonu da prodjem jeftinije, to ne radim kada su kola u pitanju
                                Zasto sam rekao original? Jer sam imao prilike da u prodavnici koja vazi za najbolju i proverenu , kupim grejace za koje su mi garantovali da su za moj auto , a oni su mi trajali mesec dana, pa tek kada sam zvao Deltu uvideo sta znaci originalni deo za auto, posle tri zime, jos uvek traju!!! I naravno da ne mora to da bude Delta, ja sam samo preneo svoje iskustvo, jer kada saberem 4 prethodno kupljena grejaca i 4 kupljena u Delti, pa sve to u mesec dana, racunica je jasna, mogao sam u startu da porucim i iz Torina bilo bi mi jeftinije.

Comment

Working...
                                X