Vectra B 1.7TD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shiki77
    CBC Početnik
    • 15.01.2009
    • 6

Vectra B 1.7TD

Pozdrav svima pre svega,
    forum posecujem odavno, ali priznajem tek sam se sada registrovao i ocekujem pomoc. Zauzvrat naravno ide
    Mislim da imam 2 problema sa kolima (minimum):
    1. auto kada je hladno vreme cim se upali (dok je hladan) trese na obrtajima izmedju 500 i 1000 rpm...uz to dimi belo i cini mi se otrovno jer kad pomirisem samo sto ne padnem (da li je to antifriz koji mi pomalo nestaje iz boce?). konstanto dok se ne zagreje tako cima (trese se) i samo sto se ne ugasi. cak moze i da se vozi, ali i gas prima cudno, i kad ga primi cimne nenormalno i ispali beli dim.
    2. problem sa elektrikom...svakih 10 dana (zimi naravno) odem da upalim auto, a on nece ni da zavergla...mrtav. odvezem ga kod elektricara, on mi kaze da neki od potrosaca ostane upaljen i kada iskljucim motor, i tako prazni akumulator...pa mi je posle 5-og puta kad sam mu odslepao auto konstatovao da se radi o grejacima motora koji se ne iskljuce kad se motor upali sto je lose posebno u kratkim turama po gradu i cestim situacijama kreni/stani. pa mi je covek predlozio da mi stavi neki budjavi taster na koji cu rucno da gasim te grejace kad startujem motor...poslusam ga, on mi to namesti i naravno posle 10-ak dana opet MRTAV... e sad stoji ispred kuce i ceka neki pametan savet sa ovog foruma.
    hvala unapred
  • shiki77
    CBC Početnik
    • 15.01.2009
    • 6

Re: Vectra B 1.7TD

Zaboravih jos do dodam jednu "sitnicu". Poslednjih par voznji mi se gasio u voznji, pri recimo brzini od 40 km/h s ugrejanim motorom!!! onda verglam 3-4 puta, upalim i vozim dalje. i tako nekoliko puta u toku jedne voznje.
    Auto je kod mene 6 godina.

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Da li si sipao aditiv u gorivo? Koji dizel koristis? U kakvom stanju je filter goriva? Da li negde vuce fals vazduh?

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

1. ...imas kasno paljenje...verovatno KSB na pumpi("sauh") vise ne radi posao kako treba ili paljenje nije korektno podeseno...
        2. za ovo treba da odes kod pismenog autoelektricara koji ima cime i zna da utvrdi gde struja otice...forum ti ovde ne moze pomoci....

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Idi kod dieselmana da ti to nasteluje

I ja se spremam da mu na prolece oteram moju naftaricu da baci pogled ili dva

Comment

Working...
          X