Kao sto sam rekao u naslovu moj vw transporter 2.5 td nece da pali. Pre zime je bio kod majstora, ne znam sta je radjeno tacno ali dok je bilo ono hladno vreme lepo je palio i radio,sad odjednom nece ni da cuje,vergla kao lud ali nikako da upali. Akomulator je dobar, probao sam cak i da prespojim akomulator sa jos jednim (za svaki slicaj) ali opet nista!
VW transporter 2.5 TD nece da pali
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: VW transporter 2.5 TD nece da pali
malo mi je cudno da nece da upali jer nije - napolju ali ajde da probamo
da li si probao da izluftiras sistem da nije slucajno povukao vazduh???
Da li je taj model sa elektronskom ler diznom pa da nije ona u fukcije???
da li si probao da upalis kombi na vucu???Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
-
-
Izvinjavam se, nisam napisao o kojoj godini proizvodnje je rec, 2000! Moram da priznam da se bas i ne razumem u materiju tj. sta jos treba od podataka. Znaci 2.5 td, 2000 god, to bi bilo to!
I mene je iznenadilo to sto nije hteo da upali jer je na onom hladnom vremenu relativno dobro palio i dobro je radio sve do tog dana. Mislim da nije povukao vazduh, al ajd ga znaj? Danas sam ga zakacio u nameri da ga odvucem kod majstora, i onako cisto iz radoznalosti pokusam da ga upalim na vucu, posle nekih 500 metara i cele palete boja iz auspuha upalio je. Odvezao sam ga do majstora, cini mi se da radi nekako cudno, ili je to moj subjektivan osecaj, ne znam? Kod majstora smo pokusali da upalimo na kljuc i opet isto. Ostavio sam ga tamo pa ce majstor da pogleda sutra ili prekosutra kad stignem na red,nisam ga gnjavio oko toga sta moze a sta ne da bude jer je bio zauaet a i ja takodje,ali me i dalje kopka!
Comment
-
-
..mnogo je nepoznanica...moze biti lose zategnut zupcasti kais,los spaner,fals vazduh,neispravan elektroventil,losi kontakti na uticnici pumpe visokog pritiska,neispravnost pumpe,dizni itd...sacekajmo ipak izvestaj...
Comment
-
-
Ajde da i ja malo lupetam! Nisam ekspert ali nesto mi bode oci, a to je da na kljuc nece da upali a vergla dobro a na gurku ipak nekako upali, znaci ima neke veze sa strujom!
Moze da se desi da je spaner los i ne zategnut adekvatno pa da u radu prezubi, ali da je to slucaj ovde onad bi kod onog paljenja ne vucu napravio katastrofu, tako da mislim da to nije!
Fals vazduh je fals vazduh bez obzira na to kako palimo, vuca ili alnasovanjem, tako da mislim da ni to nije!
Ovo oko elektro ventila i kontakata na pumpi bi i moglo da bude, ali ne znam, nisam siguran, ako je elektroventil pokvaren, tj. ne propusta onda opet nema paljenja ni u kom slucaju!
Mala je verovatnoca i da su dizne ili pumpa upravo zbog specificnosti manifestovanja problema!
Po meni moze da bude neki osigurac ili sta vec preko koga sistem za dovodjenje goriva dobija napajanje pa zato nece da pali na kljuc, a to sto si rekao da imas subjektivan ili objektivan osecaj da ti losije radi moze da bude i filter goriva, lose gorivo, filter vazduha i tako neke sitnice!
Nek ti majstor pogleda dovod goriva i ispita struju!
Pozdrav!Samo vas gledam ...
Comment
-
-
Nije svrha foruma da se lupeta.
Comment
-
-
Originally posted by Chila!
Moze da se desi da je spaner los i ne zategnut adekvatno pa da u radu prezubi, ali da je to slucaj ovde onad bi kod onog paljenja ne vucu napravio katastrofu
Originally posted by ChilaFals vazduh je fals vazduh bez obzira na to kako palimo, vuca ili alnasovanjem,
Originally posted by Chilaako je elektroventil pokvaren, tj. ne propusta onda opet nema paljenja ni u kom slucaju!
Originally posted by ChilaMala je verovatnoca i da su dizne ili pumpa upravo zbog specificnosti manifestovanja problema!
Comment
-
-
Nije me bilo neki dan,nagomilalo se nesto posla dak je kombi bio na opravci pa sam to morao da odradim. Majstor mi je u ponedeljak popodne zavrsio kombi, malo ste me uplasili sa vasim komentarima ali se ipak na kraju sve manje vise dobro zavrsilo po mene! Cila je bio u pravu, kombinacija losa nafta, voda u nafti, i struja! Kako sam vec i rekao da se bas ne razumem ali reci cu vam sta mi je majstor rekao. Crkao je neki relej koji je smesten u kutiji kod osiguraca ili gde vec a zbog toga sto kako kaze majstor u kulturnom svetu ljudi voze na kvalitetnoj nafti a mi ovde na sljam. Da se vratim na temu, taj relej je vezan na neki senzor koji je negde na dovodu nafte ili filteru ili gde vec i ima zadatak da kada se pojavi voda u nafti ili neka druga necistoca prekine struju pa tako da ne moze motor da se upali na kljuc, a opet kako majstor kaze u kulturnim zemljama kada se to desi niko ne pali na vucu nego ide kod majstora! Znaci ceo taj sistem je napravljen da se zastiti motor i pumpa i dizne od lose nafte.
Epilog svega zamenjen relej,filter nafte,opran rezervoar sve skupa + majstoru za ruke 6.500 ovih nasih dindzi i sad radi ko singerica! Filter je bio toliko prljav da je to haos, katastrofa a mislim da znam i zasto, par dana pre toga sam isao na turu i covek nije imao pare za sve pa mi je sipao kanister nafte i od tada sam poceo da osecam one subjektivno-objektivne promene u radu ali sam mislio da, sta znam mozda umisljam. Majstor kaze da je i urezervaru bilo svega i svacega. Od sada sipam samo na pumpi!
Hvala svima i pozdrav,odoh da radim, moram da se povadim, crko sam dve ture
Comment
-
-
Ne znam, rekoa sam da se bas i ne razumem, ali mi ima logike jer ako taj senzor sluzi da prekine struju kad naidje lose gorivo kako bi zastitio sistem i naravno zato nije hteo da pali na kljuc a na vucu je upalio, do duse malo teze ali kad se uzme u obzir sta je bilo u rezervoaru i filteru logicno je! Zaboravio sam da napisem, pitao me je jel hocu da mi otkaci ili prespoji ili sta vec taj senzor da mi ne bi pravio probleme ubuduce i ja sam rekao da necu. Malo sam se raspitivao okolo i ljudi su mi potvrdili pricu, tako da apsolutno nemam razloga da sumljam u neku prevaru!
Comment
-
Comment