Corsa B 1.5 diesel par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Corsa B 1.5 diesel par pitanja

kupio sam korsu 1.5 dizel sa "malo" izakanim motorom
    motor je isuzu bez turbine 50 konja.
    e sad .. pali "na pola kljucha" i na -2 stepena ujutru ali ..
    pozadi dimi crno kao lokomotiva.
    iber je bio skinut i kad sam ga vratio nije se osetil oda smeta motoru (ali smetalo je meni jer je "kandilo" )pa sa ga vratio na mesto u usis..nek gushi motor a ne mene.
    kad se izvadi shipka ulje ponekad prska malo.
    kad se upali odmah ugasi lampu ulja.bilo ladan bilo vrutj.
    da li je taj crni dim na auspuhu vishe do pogreshne smeshe nego do ochiglednog loshijeg stanja karika ?
    da li bi boshista stelovanjem paljenja ,dizni ..nesto tu poravio ?da se vozi jos neko vreme pa da se radi motor ili ubacuje drugi ?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: Corsa B 1.5 diesel par pitanja

..dimi crno 'ladan ili vruc...na leru ili tokom ubrzavanja?...stanje vazdusnog filtera?

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

dimi i ladan i vrutj tokom ubrzavanja (kod vetjeg gasa ) ..na leru nedimi ..dim je "noramalan" na leru,mozda je samo malo plavichast..ali malo.kad dam naglo gas ,dimi crno i na leru..
      e sad sam gledao ulje,majstor je sipao jedno pola litra vishe sigurno (ima 1cm preko maximuma). ali dimio je sa starim uljem josh vishe.
      danas smo skinuli katalizator i stavili samo ravnu cev do zadnjeg lonca. neshto manje dimi nego pre .. auto je lenj.
      mada ja nisam merodavan..nisam vozio dizele..a i ovaj je bash slabiji 50 ks.
      kaze mi majstor da se kod vetjih obrtaja cuje malo "lupkanja" pa sumnja da bosh-pumpa nije bash u "fazi" ..
      shta znam..nemogu da ga ocenim koliko je "produvao",nisam vozikao dizele.,ovaj auto nije vozen 1 godinu,stajao je ,zadnj put pljen pre 8 meseci.,ulje je unutra bilo na maximumu ali KAO KATRAN ..jedva smo oprali ruke od njega ,nismo isprali motor nego sam sipao novi SHELL ..i sad je novo ulje crno kao staro .,filter za vazduh nov,za gorivo nov,za ulje takodje.. ..mozda snimim sutra pa ako ti nebude teshko da vidish snimak i dash neko struchno misljenje ?

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

..moze biti prerano paljenje,losije dizne ili predozirana pumpa...u svakom slucaju ako pali hladan,nema puno razloga za brigu...snimi pa okaci...

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

auu ,koji sam maler ..
          jutros sednem da upalim corsu dizel , i odamah zaverglama a nisam stisao kvachilo i auto mi skochi napred pola metra.
          ja dam kontakt ponovo a ono nesijaju Grejachi ?!?? , ja zaverglam on upali iz prve. i radi .. ali chujem neshto Bruji kao ventilator.. ja otvorim haubu a ono Anlaser radi non-stop . ja ga ugasim ..
          sad kad sa kljuchem dodjem u poziciju kontakta lampica za grejache se upali na sekundu i ugasi i auto krene "sam" da vergla josh na kontaktu ?!?!
          ako imam sretje to je ulozhak brave riknuo ,jeli ??? ili neki rele ?!? ..

snimak sledi ..kasnije kad ovo namestim .. ufff.

EDIT:

problem resen malo prmenom releja grejacha i podmazivanjem automata anlasera

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

nisam još snimio

auto sve manje i manje dimi i ide sve bolje ,mislim da sad ide OK za auto od 50 KS.
            nedimi na leru,nedimi ni kod jakog konstantnog gasa..samo baci malo crno kad se naglo doda gas.

na iberu duva neki bezbojni dim ..ne mnogo.ali postoji pritisak.
            kada je zagrejan na radnu temperaturu ( balansira oko 90 C ) ,ako izvadim šipku počne da prska na otvoru ... ne previše,ali prska.
            1.koliko je sve to u nekim granicama normale za ovaj motor ?
            primetio sam da čep za dolivanje ulja ima dugačak navoj za šrafljenje i gumeni dihtung ispod ,jel to znači da neki povećan pritisak ispod dekla je ipak normalan... a i bregasta mu je odmah ispod čepa (na par santimetra= ..ipak to mora da se podmazuje ) ?
            2.kakvi su ovo inače motori ..,imaju li neke mane ,na koje treba posebno da se obrati pažnja ?

inače ovaj automobil je stajao nevožen oko godinu dana,ovo mu je prvih 200km posle toga ,katalizator sam skinuo i auto je oziveo ..kad se gleda kroz katalizator samo kroz neke centralne cevčice moze da se gleda..to znači da je bio BAŠ zapušen ?

za ovih 200 km ulje je i dalje na maximumu .
            kod sledetje promene koje ulje ( koje gradacije) bi bilo najbolje da sipam ?
            voleo bih ako može @Dieselman da mi odgovori na ovih par pitanja,jer bi vole da čujem stručno mišljenje.
            i naravno,svi koji imaju neka iskustva..
            hvala.

Comment

• MN026
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2009
              • 348
              • SMEDEREVO

ISUZU-disel motori su extra pa ih zato i ugradjuju ili su ih ugradjivali dok nisu napravili svoje-GM,MAZDA,HODA........

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

..ja sinoc napisah duzi post na ovu temu,ali je netragom nestao...

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

kako to moze da se desi !

alooo koji Administrator-moderator je napravio to,i zasto !!!???

Comment

• dieselman
                    CBC Senator XXL
                    • 14.11.2005
                    • 833
                    • tt

...ne verujem da je namerno,mozda bug u skripti...uglavnom,ako lepo pali hladan i vruc,ako ulja ne trosi vise nego ti mozes da podneses,ako se ne pregreva i ne trosi enormne kolicine goriva,onda je Ok,nista ne diraj...osetljivi su na pregrevanje,a drugih mana i nemaju...sipaj ulja po fabrickim preporukama,licno bih sipao neku polusintetiku za dizele...

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by zoranbg
                      kako to moze da se desi !

alooo koji Administrator-moderator je napravio to,i zasto !!!???
                      Nema ništa po logovima da je neko brisao, tako da je nastao neki zbrlj kod slanja poruke.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

OK @Dieselman hvala na savetima.

@Doro pomislio sam da neko petlja ovde po postu.OK neka visa sila je bila..

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

3 nova pitanja

1. kada je auto potpuno hladan (jutarnje paljenje) ,da li je bolje :
                          da se auto pali odmah kada ugasi lampicu za grejache,ili je bolje da se sacheka otprilike josh 5-6 sekundi dok se nechuje da "Cakne" tajmer grejacha ?!? . koji nachin paljenja je bolji ?

2. sta moze da znachi ako kod hladnog jutarnjeg paljenja lampica za ulje gori jos otprilike 10 sekundi posle paljenja auta.
                          ulje je na maximumu 15w-40 shell , ali deluje malo gushtje..mozda je zaprljano od starog taloga.?

3. kako najbezbolnije,najproverenije "isprati" motor od starog ulja ,pre sipanja novog ?

Comment

• Type_R
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2007
                            • 900
                            • Valjevo

pod 2 - jeftin filter ulja, nema nepovratni ventil, pod uslovom da je sve ostalo u redu.
                            Izmeri pritisak ulja na zagrejanom motoru,

Od starog ulja nema sta da se ispira, ostavis malo duze pri zameni da se staro iscedi...
                            A ako su poblem naslage i koks od starog ulja loseg kvaliteta i neredovno menjanog,
                            ispiranje jedino kada se rastavi, sve ostalo je bacanje para....
                            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

re.. 2. za filter ulja sam odmah i ja skapirao da mora da ima nepovratni ventil,jer se filter nalazi visoko,odmah ispod bregaste gde se inache nalazi i senzor pritiska ulja. u vozhnji i kad se pali zagrejan motor,lampica se nikad nepali.
                              bio sam u radnji ..kunu se da je . to taj .. filter sa nepovratnim ventilom ..GM.ov .platio sam ga oko 600 din.pre nekoliko dana.ulje koje sam prosuo pre sipanja novog je bilo EXSTREMNO gusto ..kao bitumen skoro..onako nesto nisam video u zivotu .. i crno ko ugalj..odmah se ovo novo potpuno ofarbalo u crno.

Comment

Working...
                              X