Jel zna neko da mi kaze resenje za moj problem? Imam Fiat Uno 1.7d kome je radjena generalna u maju prosle godine sto znaci da je motor u super stanju. Imam problem kad dodju temeperature kao ove sad, od 0 pa u minus. Upalim auto, ostavim ga da se zagreje i ako probam da ga provozam, kazaljkica za kolicinu nafte na tabli pokazuje kako mu drasticno brzo nestaje nafta i naravno iza toga dolazi do trokiranja i gasenja. Ista situacija se desava i kad mu dignem broj obrtaja. Ostavim ga malo da miruje dok se kolicina nafte ne povrati, startujem motor i tako u krug. Sumnjao sam na filter za govrivo i odmah sam ga zamenio. Prica se ponovila. Proveravao sam i plovak, ispravan je. Nemam ideju sta bi moglo da bude pa bi mi bilo drago ako bi mi neko malo pojasnio sta sad da m radim? Unapred hvala
Fiat Uno 1.7d
Collapse
X
-
Re: Fiat Uno 1.7d
Bio sam kod elektricara, on kaze da je plovak OK Jednostavno mu se negde napravi zastoj i ostane bez nafte. Iza toga se gasi. Ostavim ga na minut-dva ugasenog i ponovo upalim, kazaljka na insturment tabli se vrati i pokaze da ima goriva. Sumnjam na crevo koje spaja rezervoar i filter za gorivo. To se desava samo kad dodji niske temperature. Pocinje da me nervira.
Hvala za odgovor
Comment
-
-
proveravali smo sva creva. jednostavno, cim mu se poveca broj obrtaja, kazaljkica za potrosnju nafte (na instrument tabli) brzo pada. mogu da ga provozam, ali pitanje je koliko, 10m, 20m, 1km, 5km zavisi od hladnoce. nije mi jasno na koji nacin zima utice na sve ovo? cak sam i aditive sipao i opet ista prica. ne znam na sta vise da sumnjam? pocinje da me nervira. mozda se gusi u crevu od rezervoara do filtera, ne znam. jedino mi jos to ostaje da proverim (ako uopste stignem do kanala). ne znam...
Comment
-
-
setio sam se jos neceg. jednom prilikom smo svinuli creva sa filtera za gorivo i pustili da motor vucce naftu iz posude. onda se taj problem nije pojavlljivao. sumnjam na dovodno crevo, mozda je losa izolazija u pitanju, mada...?
Comment
-
-
Jesi li probao da voziš bez čepa rezervoara ?
Proveri propusnost creva i cevi od rezervoara do motora, negde ti je nešto uklješteno ili zapušeno."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Slicna stvar mi se desavala na fordu i to samo kad je hladno. U pitanju je bila mrezica na cevi u rezervoaru.
Comment
-
-
Hvala za pomoc.Probao sam bez cepa da vozim. Desavalo se da kad otvorim cep, IZDUVA VAZDUH iz rezervoara, ali to nista nije menjalo stvar. Kad sam odvezao auto kod majstora (pre mesec dana), kaze da je na sitancetu nasao led. Moja braca su imali Fiat Uno 1.3d, a posto zive na selu gde je temperatura uvek po 3-4 stepena niza nego u gradu, jedino resenje za zimu je bilo da crevo od rezervoara do filtera provuku kroz unutrasnjost kola.(?!) Mozda bi bilo pamtetno da mu zamenim to crevo, mozda je izlistalo iznutra? Ako je led na sitancetu, onda mu nema leka.
Comment
-
-
Probaj ga voziti na čist eurodizel,sa neke OMW, EKO,NIS ili lukoill pumpe, pošto sam siguran da ti se ovo dešava sa D2, pa još bog zna kakvim."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Mozda to i nije losa ideja, ali eurodizel je dosta posniji od obicnog D2. Pricao sam sa nekim ljudima, kazu da moze doci do prosirenjea dizni, steti BOSH pumpi, ne znam vise ni sam. Sipao sam manju kolicinu na pun rezerviar D2 i pocelo je da se javlja strasno lupanje dok je motor hladan. Sto se tice kvaliteta goriva, to je strasno
Comment
-
-
Ako je posniji, sad će da krene Uskršnji post, pa ćeš smeti da mu sipaš ED.
Toliko ozbiljno mislim o tim naučnicima koji tvrde da je ED postan, šta kažu na to kako ljudi u EU voze njihove stare dizel motore, tamo nema da se kupi ovog masnog dizela ?
Možda dolaze u Srbiju da kupuju ovaj NIS-ov jedinstveni proizvod ?"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
Comment
-
Comment