Imam Passata 98 god.već duže vremena izbacuje plavkast dim kada ubrzavam i pojavila se izvesna potrošnja ulja.Motor je AHH što se snage tiče ide fantastično. Dali je vreme za generku?
Passat TDI
Collapse
X
-
Re: Passat TDI
Ispod 15 nece vise da pali...to je donja granica ispod koje nece da sastavi nikako,,,
A do duse nisam uspio da skontam dva nacina koje majstori zanata primjenjuju, jer po jednima kompresija za td motorre treba da bude 30 bari, po drugima 23, sad jedni kazu to jekompresivni odnos, drugi da to nema veze sa pritiskom, uglavnom ,i ja sam nekoliko puta mjerio kompresiju i shvatio da zaista kod istog motora postoje ogromne razlike u mjenjrenjima, zavisno od filozofije majstora, i mjernog aparata, jer u par dana sam mjerio kompresiju i kod jednog je bilo 27, kod drugog 20, tako da ko ce ga znati,,,
i kolika ti je potrosnja ulja, jer plavkast dim ne mora da znaci i produvao motor,
Comment
-
-
Ispod 15 nece vise da pali...to je donja granica ispod koje nece da sastavi nikako,,,
Ispravan dizel motor postize pritisak od 30bar dok turbodizel oko 25bar3SG(T)E EXPERT
MAN service
Comment
-
-
koristim ga godinama i do sada je bilo bez greske .Procentualno ti kaze koliko je motor oslabio-do . 20%za dizel i do 15% za benzinjare.Pored toga mozes da osetis - cujes i ako ti ventili ne dihtuju dobro ili su krivi pa i da utvrdis dali je dihtung glave probio prema vodenom prostoru odnosno da imas problem sa glavom mot.M alo njih je tu alatku videlo iako je jednostavna ali do skoro je samo LAJTEMBERG proizvodio i bila je dosta skupa-350e. Inace na zapadu u svim iole malo jacim servisima se koristi
Comment
-
-
@MNO26 gde se ti nalazis ? da li bi mogli da dodjemo kod tebe ko je zainteresovan da premeri kompresiju (ja naprimer) i koliko bi to zadovoljstvo kostalo ?Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
za zoranabg-mozes da dodjes da ti pokazem uredjaj i ponavljam on meri propustljivost cilidara uduvavanjem vazduha-znaci bez verglanja motora.nebitno je ukakvom stanju ti je alnaser i akomulator sto je vrlo bitno kod merenja kompresije.Inace ti pasati prelaze najmanje 500 000km uz redovno i NORMALNO odrzavanje ali se desava da pocnu da trose ulje zbog: 1-LUFTA u osovini-lezaju turbine 2-zbog vodjica ili gumica ventila 3-zbog pohabanosti -izlizanosti MAZAJUCE KARIKE koja se nemoze utvditi merenjem kopresije ili propustljivosti . Ovo kazem iz iskustva jer pojedine serije VWmotora od 97 do 99 su tu imale faliku a narocito motori1.4 i 1,6 16V kao 1.6 sohc
Comment
-
-
inace moj drugar autoservis VLAJA iz Jainca-ima isto to pa ne moras da dolazis kod mene u SD.Nikada nisam merio stanje motora radi provere iz radoznalosti samo u okviru posla radi dijagnostike kvarova jer imas dosta dobrih karoseriki auta sa mnogo km pa ako stranci koja je skoro kupila auto kazes nesto lose o motoru a on pali i ide lepo jednostavno se naljuti i proglasite za vacarosa
Comment
-
-
...ovo je potpuno tacno za leak off tester...ja ga koristim kad neko zelli da sazna kud se dede kompresija,inace obicno koristim standardni merac,jer ne radim motore,bitno mi je samo da presecem da li je u pitanju kompresija ili pumpa...
Comment
-
Comment