Euro-dizel umesto D2?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fenixKG
    CBC Član
    • 05.02.2008
    • 21
    • Kragujevac

Euro-dizel umesto D2?

Da li je stetno sipati euro-dizel umesto D2?
    Ubi me parafin, imam neki specifican zaglup oko dovoda goriva koji dosad niko nije uspeo da resi. Ne pomazu ni aditivi, benzin. Auto pali kao mina, ali sto je veci mraz i zima to brze daje efekte nedostatka nafte. Jedini "lek" je malo toplije vreme (+_C).
  • darko-sice
    CBC Senator
    • 01.11.2005
    • 200
    • Aleksinac

Re: Euro-dizel umesto D2?

Nije preporucljivo....mozes malo da promesas ali nikako samo njega,nisam bas upucen ali mislim da valjda bese ima manje "masnoce" od d2
    POZDRAV

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Nikako samo ED, pumpa ostaje bez podmazivanja, probaj da pomesas malo ali sta ga znam.
      Ja nisam uspeo jutros da pokrenem golfa, sinoc u voznji zapusio filter, nisam sipao nista od aditiva a napunio sam rezervoar pre skoro 3 nedelje i od tad se vozim. Zaboravio na aditiv, stegao minus i meni pun filter parafina, sta cu, sam sam kriv. Upalio jutros, radio par minuta i samo se ugasio, ceka me da dodjem sa posla sa novim filterom

Sa aditivima nisam imao problema, sada koristim Castrol ali cini mi se da je Liqui Moly malo bolji
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• fenixKG
        CBC Član
        • 05.02.2008
        • 21
        • Kragujevac

Hvala na odgovoru!
        Cuo sam za problem masnoce. Neki kazu sipaj cist ED, neki kazu da moze da se sipa kao zamena aditivima. Sipao sam nekih 3-5l na skoro pun rezervoar i cini mi se da se cuje neko neprirodno lupanje. Drugar ima Tempru (D2) i sipa joj cist ED. Za sad nije imao problema, mada... Vreme ce pokazati, zato pitam da li postoje nezeljeni efekti?

Comment

• fenixKG
          CBC Član
          • 05.02.2008
          • 21
          • Kragujevac

milan_g1
          Jel moze filter da se ocisti od parafina ili mora da se kupuje drugi? Ja koristim Zastavin aditiv, a pre toga sam koristio Fam-ov. Zastavin se lakse rastvara u nafti. Cak sam pravio experiment i u dve flase sipam razlicite aditive i ostavim napolju uz flasu s cistom naftom. Sve su imale parafin u sebi. Sumnjivi su mi aditivi... Mozda je ovaj Zastavin nesto bolji, ne znam.

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Pa nemam pojma, jutros me zvao cale pita sto nisam otisao kolima na posao, ja mu kazem sta je u pitanju. Zove me posle sat vremena i kaze da kupim nov filter jer ovaj ne moze da se ocisti. Kako je pokusavao nemam pojma ali filter nafte NIKADA nisam hteo da cistim, uvek sam stavljao nov, nije skup, i uvek u kompletu sa predfilterom, nek se nadje.

A definitivno se vise isplati napraviti neki kilometar vise do malo bolje pumpe i sipati malo kvalitetnije gorivo nego sipati skart na prvoj pumpi. Meni je najbliza EPL pumpa i sa njima nikada nisam bio zadovoljan, prvi Lukoil ili OMV su mi na 10ak km i 100% imaju kvalitetniju naftu od ovih, tako da probaj i ti da promenis pumpu, to nista ne kosta
            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• fenixKG
              CBC Član
              • 05.02.2008
              • 21
              • Kragujevac

Svuda oko mene su pumpe. Uvek sam sipao na NIS-ovoj pumpi. Prebacim se na OMV i opet se vratim na NIS-ovu. Filter sam menjao posle Nove godine. Nesto mi izaziva padanje skale za gorivo i odmah potom se pali lampica i auto se gasi. Zvao sam lika koji mi je prodao auto, kaze da auto nikada nije imao tih problema i da proverim elektro-diznu (mada ne znam sta je to), kaze da je problem u struji, nista drugo. Kad su bili manji mrazevi, desavao se slican efekat, kazaljkica je padala do neke granice i kako se motor grejao, tako se i ona vracala u normalni polozaj. Ne kapiram sta se desava...

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

tako i meni radi skazaljka za gorivo ( na Korsi dizel) .. polako se dize..a i malo varira ..
                ali uvek treba neznam ni ja koliko minuta da dostigne neki nivo-polozaj.
                zar to nije plovak-ko-plovak ?? ,zasto treba toliko vremena ?
                meni se negasi auto i uvek upali.jos je u njemu bilo oko 15 litara dizela koji je sipan pre godinu dana
                dolio sam D2 i sipao SONAX Diesel System Cleaner,kupio na OMV
                http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_pr ... uct=518100
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

viewtopic.php?f=271&t=35772&start=0
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• fenixKG
                    CBC Član
                    • 05.02.2008
                    • 21
                    • Kragujevac

15 l dizela od pre godinu dana? Pa jel palis taj auto? Verovatno je plovak u pitanju. I meni auto UVEK pali, ali negde "gubi" naftu, pali se lampica za nedostatak goriva i tu pocinje trokiranje pa gasenje. Sutra ocekujem da dodje elektricar pa cemo da proverimo neku elektro-diznu. Postoji pretpostavka da je struja u pitanju, ni sam ne znam... Pocinje da me nervira i to samo tako.

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

cekaj stani
                      ako ti gubi gorivo .. onda ili gorivo negde curi ili motor mnogo trosi !
                      nemoze tebi plovak i elektro dizna da potroshe gorivo ,jel ..

auto koji sam kupio je stajao godinu dana ,nije pomeran..zato je toliko staro gorivo.

Comment

• fenixKG
                        CBC Član
                        • 05.02.2008
                        • 21
                        • Kragujevac

Pise u prethodnim tekstovima koje sam ostavio: u zavisnosti od hladnoce, kalzaljka koja pokazuje kolicinu goriva u rezervoaru pada. Kad je veliki mraz, ona veoma brzo pada, a kad je manji, onda sporije pada ili se u jednom trenutnku zadrzi i u toku rada motora se vrati u odgovarajuci polozaj(u zavisnosti od kolicine D2 u rezervoaru). Na leru moze duze da radi nego kad se vozi, kazem, sve u zavisnosti od hladnoce. Auto trosi oko 4.5l

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

4,5 litara ?
                          koji auto ? ..na otvorenom putu ?

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Jel' na svakom forumu i podforumu mora da postoji ova tema ?
                            Predlažem moderatoru da napiše pojašnjenje i da njegova bude "pošljednja", eventualno da očisti temu i postavi je kao lepljivu.
                            Ja sam i dalje u dilemi kako ovi u Evropskoj uniji voze svoje stare dizele, a nemaju da kupe masni D2 ?

A, daa, sipaju dvotaktol, uvoze ga iz Srbije, pošto ni toga nema tamo.
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dieselman
                              CBC Senator XXL
                              • 14.11.2005
                              • 833
                              • tt

..ja sam od ovog tipa rasprave toliko umoran da se necu ukljucivati,vec razmisljam da stavimo katanac...ovih tema ima bar pet na CBC i na svakoj je doslo do svadja,jer svako brani svoje stanoviste da je bas ono sto sipa u svog ljubimca ono pravo...naravno,tajnu mu je otkrio kum cije sestre muz radi na bezinskoj pumpi i savrseno poznaje sastav goriva kao njegov uticaj na nove materijale od kojih se prave bosch pumpe samo za trziste Srbije i Alzira...

Comment

Working...
                              X