GOLF 4 1.9 TDI PD, AJM motor veliki servis?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • viceguy
    CBC Početnik
    • 26.02.2009
    • 5
    • Pozarevac

GOLF 4 1.9 TDI PD, AJM motor veliki servis?

Momci recite mi zasto je za AJM TDI motore predvidjen veliki servis na 60000 km, kada je na ostalim TDI motorima te vrste sa pumpa-dizna tehnologijom na 90000km? Moj majstor koji mi odrzava auto kaza da i na njemu moze da se radi na 90000 km, a po njemu posto je AJM bio jedan od prvih pumpa-dizna agregata stavljen mu je kraci interval velikog servisa zbog neproverenosti? Inace gledao mi je i zupcasti kajis koji nema ni jednu jedinu naprslinu, mada po meni to nista ne mora da znaci. Molim vas tacan odgovor ako neko ima iskustva sa ovime jer mi se blizi to neko vreme servisa pa da budem siguran da li cu puci finansijski ili cu svoju agoniju odloziti na godinu dana
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: GOLF 4 1.9 TDI PD, AJM motor veliki servis?

Nemoj se ljutiti, ali stvarno, ako nemaš para da održavaš taj auto, zašto si ga kupio ?
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• viceguy
      CBC Početnik
      • 26.02.2009
      • 5
      • Pozarevac

Para imam, ali znas kakvi smo mi srbi, sto bih platio ako ne moram. A i majstor me je bacio u debeo rebus sa svojom konstataciom. U ostalom taj novac bih ulozio recimo u ozvucenje s'obzirom da imam zestoke rezonatorke u vratima iz golfa R32. Samo sam trazio misljenje pa ako neko ima auto sa ovim motorom bio bih mu zahvalan da mi kaze svoje iskustvo.

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Pročitao sam i onaj tvoj post za jeftinije ulje, tamo piše da si podigao snagu motoru, tj čipovao ga na skoro 20% više snage.
        Šta misliš, da li zupčasti kaiš trpi veće opterećenje i da li treba na njemu štedeti ?
        Neću više da ti odgovaram, da ne ispadnem dežurno džangrizalo, ono za interval je tačno, ali za razlog ništa ne piše.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dieselman
          CBC Senator XXL
          • 14.11.2005
          • 833
          • tt

..ja bih ti rekao,ali nemam auto sa tim motorom,pa ne mogu

Comment

• sale nislija
            CBC Početnik
            • 06.08.2008
            • 6
            • Nis

Da li je auto star vise od 5 godina?

Nije samo kilometraza presudna za interval zamene kaiseva i spanera.

Ako ti je auto stariji od 2004 godine....ne razmisljaj puno nego menjaj to.

Pozdrav.....

Comment

• viceguy
              CBC Početnik
              • 26.02.2009
              • 5
              • Pozarevac

Momci hvala u svakom slucaju, odradicu ga sigurno. Nasao sam delove jako povoljno iz inostratnstva i osvezicu ga ovih dana...

Comment

• nikola_VUK
                CBC Senator XXL
                • 20.09.2005
                • 317
                • Podgorica - Novi Sad
                • Mercedes vaneo 1.7

Kais, spaner i rolere sam ja u Opelovoj prodavnici pre par godina platio 80 eura, i nije mi se ucinilo skuo uopste.

Comment

Working...
                X