lampica na kontrolnoj tabli 1,3 MultiJet
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Comment
-
-
Re: lampica na kontrolnoj tabli 1,3 MultiJet
Moze da bude bukvalno hiljadu razloga za paljenje te lampice, ona signalizira na bilo kakvu nepravilnost u radu motora sto znas i sam sta sve moze da se pojavi. Evo npr. meni se stalno pali i bio sam na dijagnostici, svaki put pokazae isto SENZOR NEKOG GREJACA FILTERA GORIVA, struja negde prekine ponekad i kompjuter to registruje kao kvar u tom trenutku i pali lampicu. E sad to je bezazleno jer auto nema nikakav ozbiljan problem, ali opet moze da bude bas nesto ozbiljno,nemoj se zezati sa time nego pravac dijagnostika, sto kaze kolega pre mene ima ti to sad na svakom cosku.
Comment
-
-
jos uvek nisam resio, bio sam na dijagnostici i konstatovan je kvar na senzoru za pritisak izduvnih gasova ili ti map senzor, e sad skinuo sam ga i ocistio ali nije pomoglo, nadam se da je on crkao da nekupujem novi dzabe pa da nije to, moje pitanje je da li cu morati na dijagnostiku kada zamenim senzor ili ce se greska sama ugasiti.
Comment
-
-
MAP senzor nije za pritisak izduvnih gasova,malo si pobrkao, al' ne može da škodi ako si ga očistio. Tvoj problem je malo složeniji, rek'o bih, ..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
problem resen, zamenjen map senzor, greska se sama ugasila na kontrolnoj tabli, inace nov fiatov original map senzor kosta 2400 din.
za comija
A MAP (Manifold Absolute Pressure) Sensor is a micromechanical sensor that measures the absolute pressure in the intake manifold and compares it with a reference vacuum, not with the ambient pressure. This enables the air mass to be precisely defined.
Comment
-
-
MAP Senzor je mikromehanicki senzor koji meri apsolutni pritisak u usisnoj grani i poredi ga sa referentnim vakumom, ne sa pritiskom okoline. Ovo omogucava da se vazdusna masa precizno definise
Gde se ovde pominju izduvni gasovi?Originally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
-
Ja i dalje tvrdim da MAP senzor meri pritisak u usisnoj grani, što isto piše i u tvom textu, a ti si napisao u izduvnoj grani,
Raduje me ako si rešio kvar,"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
Comment