307 2.0 HDI - motor se pregreva?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Re: 307 2.0 HDI - motor se pregreva?

Nesto ti nije u redu sa ventilatorom.Verovatno ne ukjlucuje oba ventilatora, ili taj regulator kako je neko vec pomenuo,ne odradjuje.
    viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• xenoks
      CBC Član
      • 12.12.2008
      • 40
      • Krusevac

O tome i pricam. Kad ukljucis klimu istog momenta se pali ventilator na prvu brzinu. Zato ti sa ukljucenom klimom i ne prelazi nikad 90c. Kada vozis bez klime, on ukljuci tek na 90, kada i treba da upali drugu brzinu.
      Nesto ne stima sa ukljucenjem prve brzine, najverovatnije je do senzora, jer ventilator radi kada je klima ukljucea
      Nemam potpis zbog pr***la

Comment

• bugarin
        CBC Član
        • 04.06.2008
        • 75
        • Pozarevac

Xenoks ne postoje na njemu prva i druga,taj problem treba da se proveri na dijagnostickom uredjaju ali tipskom a ne univerzalnom jer sam imao prilike da jedan auto kacim na Bosch dijagnostiku i ona pokaze sta ne radi ali ne i zbog cega sto smo uspeli da otkrijemo tek sa originalnim uredjajem za Pezo.

Comment

• depe
          CBC Član
          • 30.05.2008
          • 41
          • Kraljevo

Ja sam se nas juce vratio iz CG i sto se tice temperature motora skazaljka je zakucana na 90 i skoro da se odatle ne pomera . Inace auto je bio pod punim opterecenjem 5 odraslih osoba i pun gepek ukljucena klima vreme toplo bilo je ikolona a dok sam isao do Ostroga tu se mili bas polako. Jednom sam cinimi se ovde i rekao da ponekad hladnjak treba dobro isprati spolja sa mlazom vode da se iz njega isteraju sve nakupljene bubice i prasina koji sprecavaju protok vazduha a samim tim i hladjenje motora vide cete da su rezultati ovog ispiranja veliki.
          Peugeot klub Srbija
          Marketing Manager

Comment

• panto
            CBC Veteran
            • 04.11.2007
            • 148
            • ljubic

Jednom mom prijatejlu isto tako počeo da diže temperaturu u gradskoj vožnji. Pogledamo i nađemo odšrafljen propeler sa ventilatora. I to se događa .

Comment

• kilimaker
              CBC Član
              • 17.02.2009
              • 31
              • PIROT

Kada se ukljuci klima ukljucuje se i ventilator, ukoliko temperatura i dalje raste onda se pali i tzv druga brzina .
              Zasigurno treba svake dve ,max tri godine isprati ceo sistem za hladjenje i promeniti antifriz ,a verovatno nije lose i spolja izduvati /oprati hladnjak.
              auto moze da dize temeperaturu i kad ima problema sa smesom(maf sensor) i turbinom .
              U nacelu hdi motor je odlican motor koji prelazi mnogo kilometara ,ali kao i svaki dizel ne voli pregrevanje .

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

nemojte da vam padne na pamet da hladnjak perete pod pritiskom u perionicama, iskrive se oni listici...

Comment

• dmostarac
                  CBC Član
                  • 18.09.2008
                  • 31
                  • Beograd

Ispred hladnjaka ima hladnjak klime tako da je moguce da se pre na njemu skupe bubice a ne na ovom obicnom hladnjaku iza njega.
                  I da li za ispiranje treba skinuti hladnjak klime ili je dovoljno vodom isprati tako spojene hladnjake, jel i to pomaze?
                  Pade mi na pamet ideja da se mozda sa kompresorom za vazduh malo produvaju ti hladnjaci spolja ???
                  Ili jesi ili nisi.........LAV

Comment

• dmostarac
                    CBC Član
                    • 18.09.2008
                    • 31
                    • Beograd

Evo posle dosta vremena odoh ja kod majstora i na dijagnostici mu nije pokazivalo nikakvu gresku i kad je probao rade obe brzine ventilatora.
                    Kad je majstor sa lampom pogledao hladnjak sa prednje strane, ispod branika kaze da ima svega i svacega i predlozio mi je da opere i iscisti oba hladnjaka i klime i motora.
                    Videcemo posle sta ce biti pa cu javiti,mada mi deluje vrlo moguce da je ovo problem da ne prolazi normalno vazduh i da zato malo slabije hladi.
                    Ova akcija kosta 2500 din.
                    Pozdrav svima
                    Ili jesi ili nisi.........LAV

Comment

• mishkom
                      CBC Senator XXL
                      • 07.08.2007
                      • 591
                      • N/A
                      • N/A

Imam i ja 307 2.0hdi od 90KS.

Auto se uglavnom vozi na otvorenom i temp.je kao sto i kazes 82-85, mislim da je blize 85C.

E sad i meni se auto grejao na 90 u BG u guzvama, kad auto radi u mestu duze vreme leti, samo tad, inace cim predjes 40km/h on se vraca na normalu.

Moje misljenje je da je sve ok, a ako vec zelis nesto da radis, operi taj hladnjak i zameni antifriz, preventive radi

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Rekao bih da ti automobili imaju dve brzine ventilatora i da je cest problem otkazivanje nekog od releja koji se nalaze tik ispred hladnjaka.Vremenski uslovi ucine svoje....a i zaprljani hladnjaci.

Comment

Working...
                        X