ERROR GLOW PLUG - Alfa Romeo 147 1.9jtd

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nino147
    CBC Početnik
    • 13.12.2008
    • 5
    • Niš

ERROR GLOW PLUG - Alfa Romeo 147 1.9jtd

Dakle, ponekad dobijam ovo upozorenje kad upalim auto ili kad samo ukljucim kontakt. Navodno je do grejaca ili do akumulatora, ali posto je akumulator crko pa sam stavio novi majstor je rekao da se problem vise nece javljati. Posto se javio otisao sam kod drugog majstora da pogleda grejace i rekao je da deluju ispravno, da ne moze da utvrdi neki kvar na njima ( eventualno relej, ali to ne moze da se vidi).
    Pa pomozite, ne bih da mi ode jos jedan akumulator ili da se desi neki veci kvar zbog ponenutog problema.
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: ERROR GLOW PLUG - Alfa Romeo 147 1.9jtd

-..valjalo bi naci majstora koji moze da ispita sta ispravno a sta ne...ja bih isao u tom smeru...

Comment

• Nino147
      CBC Početnik
      • 13.12.2008
      • 5
      • Niš

Dobro da je neko video post, pitao sam se zasto sam ovo uopste pisao kad niko ne gleda.
      Pa ako ima neki alfista koji zna sta znaci ERROR GLOW PLUG neka se javi, bice dobrodosla svaka pomoc.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

netreba alfista ,treba prevodioc izgleda

to ti znachi da imash neku greshku-kvar na grejachima (dizel grejachima )
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

1. "hit" na google-u...
          http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... td-gt.html
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• maxitore
            CBC Početnik
            • 03.07.2008
            • 7
            • Beograd

Ja bre ljudi nista ne znate Druze to ti znaci da ti je zveknuo neki od 4 grejaca koji imas, moze da se desi da su sva cetiri riknula ako nisi skoro menjao ali pali i bez njih ne sekiraj se... tako da tvom strucnom majstoru reci da grejas se ne gleda, neko proverava da li radi tako sto ga nakacis na akumulator plus i minus na grejacu i ako pocne da se momentalno usijava i crveni taj radi, onaj koji se ne usija taj je riknuo a moze da se desi da sva 4 ne rade da te to ne iznenadi ako dugo nisu menjani, disel pali na kompresiju tako da bez grejaca ces upaliti i na minus 10 bez problema, vise puta isprobano i dokazano JTD RULEZ ... Pozz

Comment

• Nino147
              CBC Početnik
              • 13.12.2008
              • 5
              • Niš

Hvala, maxitore, tvoj odgovor ce mi biti od koristi.
              Palio sam zimus i na -15, dakle, kao sto sam cuo i ranije od jednog alfiste, izgleda da su zaista grejaci i to ako se bar jedan pokvari prijavljuje gresku. Medjutim, niko od ovlascenih majstora (a nema ih mnogo) u Nisu nije uspeo to da mi sredi, Vojkan (Alfa auto) mi je rekao da sad nece biti problema posto smo zamenili akumulator, a cim sam odvezao auto opet mi se to desilo. Evo i veceras ponovo. Majstor iz Nis-auta je pregledao grejace (posto ja nisam verovao onom prvom) i rekao je da su u redu (kacio neke instrumente, merio) ali da mozda nije neki relej u redu, a to ne moze sad da utvrdi. Prosto ne mogu da shvatim da u ovom gradu ne mozes da nadjes majstora koji ce ti kad mu odvezes auto srediti sve kvarove, vec moras na nekoliko mesta, pa i to sto ti kazu moras da proveravas, a ako imas srece mogu i da ti otklone kvar.
              Jel znate bar nekog majstora iz BG ili NS koji moze to da sredi kad budem isao tamo? Po mogucstvu da se ne zakazuje i ostavljaju kola na neodredjeno. Thanx!

Comment

• MN026
                CBC Senator XXL
                • 18.01.2009
                • 348
                • SMEDEREVO

postoji mogucnost da te zeza rele koj nije obican i dosta je skup pa niko nesme da ga memja tek tako ako ga nema za probu.moguce je da on sasvim normalno radi ali je izgubi takozvanu,,fit bek,,-povratnu informaciju sta je ili dali je doslo do iskljucenja grejaca.inace grejaci se pale na 0 stepeni-/+2 ali pr svakom davanju kontakta dolazi do provere sistema injegove ispravnosti.imao sam takav problem na stilu a to bi trebalo da je isto.provereno je stavljanjem drugog releja kojeg sam imao-doneli midrugari sa otpada iz italije punu kesu za dz..-a sve poucen iskustvom iz astre g koja ima isti takav problem ali mnogo cesce.naravmo ovo je samo jedna od mogucnosti iz iskustva sa fijatom

Comment

Working...
                X