Postovanje svima na CBC forumu. Pazljivo sam iscitao vecinu postova koji bi se mogli odnositi na moj problem . Kao prvo, posjedujem FIAT ULYSSE, 1999.g. motor 2.1 TD 12 V (2088 ccm, 80 KW), kupljenog sa 125.800 km a sada je 195.400 km na satu. Redovno do sada odrzavan, sipano iskljucivo ED gorivo, potrosnja od 6-9 L, nije dimio, niti trosio ulje izmedju dosipanja (7500 km, ulje ESSO 10-40). Do jesenas nije pravio problema, ali tada se prvi put javio problem koji se ogledao u nepravilnom radu (bez obzira bio to ler ili visi obrtaji), sa povremenim paljenjem zute lampice (za koju mi je receno da je od elektronike pumpe). Motor je uglavnom vukao dobro izuzev povremenih gubitaka snage koje su brzo prolazile jacim dodavanjem gasa, sa i dalje prisutnim zatrzavanjem. Naravno odem na servis (doduse peugeot-ov jer mi rekose da je ovo isto kao i pezo 806), majstori ga skopcaju na kompjuter i kazu nesto nije u redu sa ubrizgavanjem, poniste promjene, problem i dalje ostaje, savjet - otisla ti pumpa, potreban remont . Nastavim ga voziti jos par dana, kad ono nece da pali ujutro (pocele niske temperature). Promijenim dva pregorjela grijaca, novi akumulator, dospem drugo gorivo i gle cuda, sve radi bez problema (samopopravljena pumpa ). Prezimim u takvoj konfiguraciji, kad ono ponovo poceli isti problemi, a ja se bacih na forume i nadjoh da je moja pumpa LUCAS,te da pravi probleme i da je tesko popraviti i sl. Molio bih pomoc vezano za moguci uzrok ovakvog ponasanja motora, kao i preporuke. Ako je potrebno mogu okaciti snimak rada motora na youtube. Puno pozdrava i unaprijed hvala.
problemi sa 2.1 TD
Collapse
X
-
Re: problemi sa 2.1 TD
Evo i snimka motora, nadam se da je dovoljno, oznaku motora ne znam jer je nema u saobracajnoj dozvoli, ima samo broj motora 6028887 ako to nesto znaci.
View My Video
Comment
-
Comment