PIŠTANJE TURBINE NA FORD FIESTI 1.8 TD 2001god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • trispeed
    CBC Član
    • 28.01.2009
    • 13
    • Bor

PIŠTANJE TURBINE NA FORD FIESTI 1.8 TD 2001god

Pozdrav svim dobronamernim ljudima koji bi iskreno hteli da mi pomognu u rešavanju mog problema!
    Naime pri davanju gasa fiesti pro obrtajima preko 2500 -2800 počinje da se čuje pištanje koje bih rekao da dolazi od turbine mada nisam siguran. Čim sklonim nogu sa gasa, vozim ili ušaltujem na ler ili ga vozim na nižim obrtajima to piskanje prestaje tj. ne čuje se. Čini mi se da se to pištanje čuje od skora. Ne kaplje nikakvo ulje (ne daj bože) ne dimi vuče normalno.U servisu u bgd-u telefonom su mi rekli (ja sam od bgd-a udaljen oko 250km vožnje) da ako je turbina obzirom da sada turbina normalno radi ili je osovinica turbine ili neki ventil na njoj.
    Da li je neko imao sličan problem obzirom da su mi neki majstori rekli da to ne mora biti turbina već neko pištanje koje dolazi od elektronike u motoru što mi je sumljiv zaklučak.
    Ljudi pomagajte

Pozzzzz
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: PIŠTANJE TUTBINE NA FORD FIESTI 1.8 TD 2001god

Imao sam veoma slican problem na puntu 2 benzincu (inace citam sad u sat plus reviji da je to jako cest problem na puntu 2)...

tako da mislim da ne mora biti do turbine konkretno kod mene je bila najbanalnija stvar- ventilator otisla biksna ventilatora, razlabavila se pa ventilator zvizdi... i onda kad dam gas, kako ga udara vazduh ventilator pocne da se okrece i cuje se zvizdanje... sto vise dajem gas sve vise se cuje, naravno a kad se upali ventilator onda nekad zvizdi sacuvaj boze a nekad ne uopste, nekad se valjda vrati u centar pa ne zvizdi...

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

Re: PIŠTANJE TURBINE NA FORD FIESTI 1.8 TD 2001god

..proveri crevo od turbine do usisne grane i interkuler(ako ga ima)..verovatno negde propusta pod pritiskom...

Comment

• Delija
        CBC Senator XXL
        • 29.08.2005
        • 310
        • NS
        • plavi auto

Ako se ne varam, Darth Vader je identican problem imao na svojoj Vectra-i i pomenuto crevo je bilo problem...
        Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Dexxter
          CBC Senator
          • 26.11.2007
          • 224
          • Svilajnac

Imao sam prilike da na Golf 3 1.9 TDi naidjem na isti problem. Pistalo je uglavnom u toku ubrzavanja vozila. Proverili smo ceo sistem i nigde nije bilo propustanja. Nasli smo da sama turbina pisti. Poslali kod Zeravice na remont i to se vise nije desavalo. Receno mi je da biksna nije valjala i da je ona stvarala taj zvuk.
          Work to ride - Ride to work

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Originally posted by dieselman
            ..proveri crevo od turbine do usisne grane i interkuler(ako ga ima)..verovatno negde propusta pod pritiskom...

Ovo je meni bilo na Mondeu.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

Working...
            X