IMAM FIT STILO 1.9 JTD. SVE JE NA KOLIMA OK. SAMO ME NERVIRA STO MI POMALO CRNOG DIMA IZBACUJE NA AUSPUH. KAD SAM RADIO VELIKI SERVIS ZATVORILI SU MI EGR VENTIL-MOZE LI TO BITI RAZLOG STO VISE IZBACUJE DIMA NA AUSPUH?
FIAT STILO 1.9 JTD
Collapse
X
-
Re: FIAT STILO 1.9 JTD
Nemoj pisati velikim slovima, to se na forumama tumači kao vikanje !
Za početak bi mogao očistiti MAP senzor, ako nije urađeno, bila je negde tema u fiat delu sa slikama, ali ne mogu da je pronađem.
Ali, verovatno treba čistiti dizne, reći će diselman.
Evo ga,ja ga turio na pogresno mesto, a sad ne mogu da ga premestim odande
viewtopic.php?f=342&t=33151"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
-
-
Zatvaranje EGR ventila se bas radi kako bi ti umanjili kolicinu crnog dima, a ne suprotno! Cudi me da se to desilo. Jedino ako uopste problem nije povezan sa ventilom, ali ne znam sto bi ga zatvarali bez razloga... Na mom bivsem cliu dCi je EGR ventil otisao, jednostavno krene klapna da ne radi kako treba, da blokira, te sam otisao da ga zatvore i nakon toga sve je bilo ok! Kod nekih to nije izvodljivo jer nece motor da upali ako mu je zapusen EGR. Pouzdano znam da kod tvog stila ne bi trebalo da bude problema i dim bi trebao skoro da nestane. Ko ti je to radio?
Comment
-
-
Egr ventil su mi zatvorili u ovlascenom servisu. Kazu zbog lose nafte-i da ne bi izduvne gasove vracao na ponovno sagorevanje. Auto ne cadi mnogo majstori kazu da je to sve u granicama normale i da mora malo da izbacuje dizel je. Kad dam pun gas onda mi se pojavljuje malo dima. Da li moze i losa nafta biti razlog?
Comment
-
-
Kad das pun gas?! Pa, prijatelju, pri punom gasu se dim pojavljuje i na Audiju A8 4.0 TDI... Mozda ne bi trebalo, ali eurodizel ja katastrofalnog kvaliteta. Ako nema dima do pola gasa, mislim da je sve O.K. a mozda bi trebalo da prekontrolises pumpu. Ipak, "dieselman" je mnogo strucniji da ti da odgovor
Comment
-
Comment