caddy 1.9 SDI........

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

caddy 1.9 SDI........

2003.god,AYQ,prešao 159.000.........prvo su vozači(pošto je privatna firma) prijavili zimus da se po davanju kontakta lampica grejača jako brzo ugasi (2-3 sec) a pre je držala "normalno"(oko 7-8 sec.).Sve je teže i teže palio i to isključivo kada se pali prvi put ujutru.Posle uvek pali na po ključa.To teže paljenje se manifestuje kao duže i rekao bih otežano verglanje pri čemu motor kada upali izbaci malo crnog dima na auspuh.Dok se ne zagreje,pogotovo prvih 2-3 min rada,imam utisak kao da sitno trokira uz vidno podrhtavanje motora,kao da je ranije paljenje......zamenjeni grejači i ista situacija po pitanju paljenja.Kada sam skinuo usisni kolektor videh da u njemu,na zidovima,ima poprilično spekle gareži pogotovo na 4.usisnom kanalu.Predpostavljam da je to od EGR-a koji nije blokiran i pošto se auto 90% vozi u lokalu.Dijagnostika ne prijavljuje nikakvu grešku mada sam i tu imao problema jer na obd konektoru nemam napajanje od 12V!?.....Nameravam da skinem dizne pošto mi prvo sumlja pada na njih ali me lokalni dizelaši zavlače nekakvim pričama....Da samo napomenem da vozilo jako dobro vuče i ubrzava i pri tom uopšte ne dimi,vozači ne prijavljuju povećanu potrošnju,potrošnja ulja u dozvoljenim granicama i sl........pozdrav,Vidan.
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: caddy 1.9 SDI........

-verovatno je nagaravio ventile...pogledaj mu kompresiju,pa ce ti sve biti jasno..pozdrav!

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Smuđarošu Hvala ....ne gine mu skidanje dizni,tada ću i proveriti kompresiju.....javljam rezultate!

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

Proveri povratni ventil.

Comment

Working...
        X