Mercedes w124 200d 1991god. paljenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • majstorbob80
    CBC Veteran
    • 13.05.2008
    • 184
    • beograd
    • 735E32, 525E39 Mlook

Mercedes w124 200d 1991god. paljenje

Naime kao sto sam napisao u naslovu u pitanju je Mercedes 124 200d 1991god. presao 193000km prvi vlasnik, auto odrzavan u Mercedes servisu u Shtudgartu. Cele zime je palio na pola kljuca sto se kaze, ali kako je otoplilo poceo je malo vise da vergla. Nista katastrofalno ali me interesuje sta bi moglo biti.
    P.S.
    U oktobru prosle godine preventivno zamenjeni grejaci doneseni iz nemacke sa mercedesovim hologramom.
    POZZ.
    Čovek se uči dok god je živ!!
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Re: Mercedes w124 200d 1991god. paljenje

Mozda ce pomoci ravnanje glave i zamena dihtunga, bar je meni pomoglo na 190-tki 200D.
    Kad je vruc jako je tesko palio, dok hladan upali solidno.
    Znaci ne mora da znaci da je to, ali eto tako je meni tad majstor preporucio ja pristao na taj poduhvat i auto se oporavio.

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

ja bi bez obzira što su skoro promenjeni prvo proverio grejače relej i osigurač grejača ukoliko je neki otišao preporučujem zamenu svih relativno jeftin a odličan izbor: http://www.iskra-agv.cz/us/pdf/aet_kat_12.9.07.pdf a motor ne otvaraj bez velikog razloga zna se kad se ravna glava i menja zaptivač

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

anlaser ? da nije ulje malo redje ? ili je staro pa je zrelo za zamenu..
        ako je mala razlika u pljenju, sad i zimi.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• roske
          CBC Senator
          • 08.03.2007
          • 272
          • Lazarevac
          • Alfa Romeo 145 boxer

Ja bih malo proverio filtere goriva.

Comment

• majstorbob80
            CBC Veteran
            • 13.05.2008
            • 184
            • beograd
            • 735E32, 525E39 Mlook

Ljudi da se razumemo nije da auto jako dugo vergla nego je to za nijansu duze, recimo umesto pola kruga da okrene on okrene 2 kruga. Sve sto ste naveli sam proverio, a motor da otvaram mi ne pada na pamet. Pitanje sam postavio jer sam jako tanak sa znanjem u vezi dizel motora. Da li je moguce da je paljenje malo pomereno?

Comment

• Gazda Milutin
              CBC Senator
              • 31.01.2008
              • 267
              • Pancevo

To je, generalno, "problem" svih dizela starije koncepcije.

Naime, kod takih' motora relej grejacha NEMA mogucnost ocitavanja temperature (radi na principu prostog bimetala) u samoj komori gde se isti nalaze i greje "odokativno" tj. ako je auto stajao na suncu grejace iskljuci brze iako se nije razvila dovoljna temperatura samospaljivanja u samoj komori.
              Novi motori "doziraju" grejanje komore po potrebi...
              Odatle imash, to, malo duze verglanje (2 "okreta") i, pretpostavljam, "baci" mal'ko dima pri prvoj detonaciji.

Problem se moze ogledati i u tome sto je sam dihtung glave poceo da popusta i kompresija se "rasipa" (obicno u sistem cirkulacije vode) i to ispocetka neprimetno a kasnije otvrdnu creva i pritisak izbacuje vodu na cepu expanzionog suda.
              Ili su karike "dobile lufta" sto se ogleda u tome da kompresiju propustaju u karter i tada motor "duva" na cepu ulja.
              Vrucina je ta koja "pokrene" ova dva problema...

Uglavnom, htedoh reci, dok pali na 2 okreta - ne diraj nista! Jos nije alarmantno stanje. - a ne mora nikada ni biti (ako je 1 stavka "problem")
              - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -

Comment

• rasat
                CBC Član
                • 10.04.2009
                • 28
                • lipolist

Moguce da paljenje malo kasni,odvrnes cep sa strane na pumpi i treba reper da bude na sredini rupe kad je radilica na 14 stepeni posle OT.Ako je motor malo vise presao moze stavi ga jos malo ranije

Comment

• majstorbob80
                  CBC Veteran
                  • 13.05.2008
                  • 184
                  • beograd
                  • 735E32, 525E39 Mlook

Hvala svima na odgovorima, posebno komsiji iz Pancheva. Mislim da ce ovde biti varijanta "Narani prasici ne diraj dugmici".
                  Pozdrav !

Comment

Working...
                  X