Zafira 2.2 dti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sukabb
    CBC Član
    • 27.05.2009
    • 43
    • Bajina Basta

Zafira 2.2 dti

Imam vec duze vreme problem,koji nemogu da resim.Auto povuce kao blesav,i otprilike na 2500 rpm izgubi na delic sekunde snagu,pa nastavi da vuce ,i sve tako. Taj prestanak snage je duzi ako je auto u vecem stepenu prenosa.Na dijagnostici je prijavio jedan mali vakum,koji sam zamenio novim,ali stvar je ista.Sve sam probao,gresaka na dijagnostici nema,menjao sam ostale vakume,i protokomer,kad vise nisu znali sta da rade ,isprali su dizne WINNS-om,ali ni to nije dalo rezultate.Auto pali ekstra,ne trosi ni gram ulja na 8000 km.Ja tako vozim,ali ako neko moze da mi pomogne,bio bih zahvalan.
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: Zafira 2.2 dti

--moraš otići kod nekog ko ume da pročita problem iz parametara u vožnji...ovako možemo samo da pretpostavljamo...

Comment

• sukabb
      CBC Član
      • 27.05.2009
      • 43
      • Bajina Basta

Bio sam kod vrhunskog majstora ,ocitao je na Opelovom TEK-u,Protokomer,punjenje turbine,sve sto je moglo je ekstra.Isao sam jos kod nekoliko pre njega,svi su isto rekli.Neverovatna stvar.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Originally posted by sukabb
        Na dijagnostici je prijavio jedan mali vakum,koji sam zamenio novim,ali stvar je ista
        Kad bi rekao sta je prijavio i sta ste zamenili bar bi te uputili gde da gledas.

Originally posted by sukabb
        Bio sam kod vrhunskog majstora ,ocitao je na Opelovom TEK-u,Protokomer,punjenje turbine,sve sto je moglo je ekstra
        U datom momentu verovatno jeste bilo,potrosite malo vise vremena na izazivanje problema i pracenje u tom momentu.
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• MN026
          CBC Senator XXL
          • 18.01.2009
          • 348
          • SMEDEREVO

navedi i ozzzznaaaaku motora i godinu

Comment

• slavko_bgd
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2009
            • 771
            • Batajnica
            • Stilo 1.6 16V MW

Kao što su napisali dieselman i gavra, dijagnostičar mora da potroši malo više vremena da vidi šta se dešava u momentu kad auto neće da povuče ....
            Ili je problem sa turbinom (turbo lag, mehanički problem) ili sa EGR ventilom.

Zaglavljivanje ili zaprljanost EGR-a se ne vidi na dijagnostici a prema opisanim simptomima sve upućuje na njega i na tim motorima često za..bava.
            Ako posle čišćenja problem nije rešen, sledi zamena EGR-a.
            Ako ni onda problem nije rešen, e, onda nije problem do EGR-a!
            Bar ćemo znati šta nije...

Informiši nas šta se dešava...
            Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• sukabb
              CBC Član
              • 27.05.2009
              • 43
              • Bajina Basta

Motor ima oznaku Y22dtr,sa sistemom psg16.Ako verujete,potrosio sam puno para i vremena na razna ispitivanja.Kod jednog majstora smo zakacili vakumetar,i merili u voznji sta se desava.U momentu kad nastane taj prekid,kazaljka na meracu padne .Medjutim,sve vakume sam promenio,jedan po jedan,i ista stvar.Zaboravio sam reci ,na kraju sam bio kod Kumica na Ubu,koji je sve probao,isprao,i rekao da jedino moze biti mehanicki kvar na pumpi i da to ne diram.Voleo bih to da resim,jer sam puno para bacio bez veze,a problem nisam resio.Auto nema tih problema ako se ne daje pun gas,i imam utisak kad popustim papucu u datom momentu,krene da vuce. On radi perfektno,motor je ekstra,ja sam presao za 10 meseci 35000km,i jedini problem je taj.Pomirio sam se sa tim,ali vidim da ovde ima dosta ljudi koji bas poznaju ovu problematiku,pa mi je jos to ostalo da trazim pomoc.Hvala svima na odgovorima.

Comment

• tds
                CBC Početnik
                • 02.09.2006
                • 9
                • Novi Sad

Imao sam isti problem na astri, ali od 2000-3000 obrtaja javljalo se blago trzanje, problem je resen tako sto je majstor zakrenuo pumpu tj.pomerio paljenje ako sam ga ja dobro shvatio, posle toga je sve ok, presao sam 50000 km posle toga i nisam imao nikakvih problema.

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

..da li ste uopšte pokušali da snimite bitne parametre u vožnji i posle analizirate trenutak u kome motor posustaje?...mora da tamo piše nešto sitnim slovima

Comment

• sukabb
                    CBC Član
                    • 27.05.2009
                    • 43
                    • Bajina Basta

Verijte da se ne razumem puno,Kumic i ja smo ga testirali bar 10 km u voznji,i on je rekao da je sve ekstra,da su svi parametri perfektni.I ovo se desava otprilike na oko 2500 rpm,ali nisam najbolje razumeo kakvo je trzanje u pitanju na Astri,ako mozete da mi malo blize objasnite,TDS? Zaboravio sam reci,taj mali vakum koji je registrovala dijagnostika je bio regulator turbine,prvi koji dolazi od vakum pumpe

Comment

• Night Rider
                      CBC Veteran
                      • 10.12.2007
                      • 127
                      • Banja Vrujci

Imam potpuno siti problem na Vektri B 2.0 ydti 2002god motor na 2500-2800 obrtaja za trenutak kao da proguta nesto i onda normalno nastavlja.
                      I ja sam sumljao na vakume ali sam promenio samo onaj koji se nalazi iza turbine(koji je pali) ali problem se samo umanjio ali nije i nestao.
                      Najvise se oseca kada je auto opterecen ili sa upaljenom klimom.
                      Kacio sam je na dijagnostiku i na tim obrtajima pokazuje pad protokomera,zatim je stavljen drugi protokomer ali stvar je ista,EGR je ociscen zajedno sa usisnom granom znaci ne bi trebalo da je do njega
                      http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• sukabb
                        CBC Član
                        • 27.05.2009
                        • 43
                        • Bajina Basta

Kako sam Vas shvatio,imamo isti problem,sve se isto desava kod mene.Jeste li uspeli da ga resite,nisam najbolje razumeo?

Comment

• Night Rider
                          CBC Veteran
                          • 10.12.2007
                          • 127
                          • Banja Vrujci

Nisam uspeo mada se se nisam toliko ni trudio zbog posla nisam imao vremena.
                          Problem je se samo malo umanjio zamenom ventila koji se nalazi iza turbine i koji je pali.
                          Sada kada se sam vozim u autu i ne oseca se toliko ali cim upalim klimu ili povezem par ljudi sve je isto kao pre.
                          Do sad sam sumnjao na ostale vakume ali posto si ih ti kod tebe sve promenio onda nije to.
                          http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• sukabb
                            CBC Član
                            • 27.05.2009
                            • 43
                            • Bajina Basta

Pa zamenio sam vakume,i sve pokusao ,malo sam se uplasio kad mi je ovaj majstor rekao da je moguc mehanicki kvar u pumpi,u sta iskreno ne mogu da verujem . Nisam strucnjak,ali znam kako pumpa zeza na dizelu.Kod mene je sve idealno sem te knedle koja postoji.Na kraju sam se iznervirao,i razbio katalizator,ali ni to nije pomoglo

Comment

• tds
                              CBC Početnik
                              • 02.09.2006
                              • 9
                              • Novi Sad

Originally posted by tds
                              Imao sam isti problem na astri, ali od 2000-3000 obrtaja javljalo se blago trzanje, problem je resen tako sto je majstor zakrenuo pumpu tj.pomerio paljenje ako sam ga ja dobro shvatio, posle toga je sve ok, presao sam 50000 km posle toga i nisam imao nikakvih problema.
                              TDS je oznaka za Isuzu motore koji su ugradjivani u Opela, inace mislim da sam gore objasnio kako sam resio problem, inace u pitanju je bosch-ova pumpa, Auto je Opel Astra F 97god, 60kw sa pomenutim Isuzu turbo diesel motorom, bez elektronike(protokomer i slicno), sto se tice pumpe ako nisi probao gore pomenuto nemoj biti siguran da da te pumpa ne zeza...

Comment

Working...
                              X