Alfa 156 JTD 85kw, pritisak dizela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Alfa 156 JTD 85kw, pritisak dizela

Kao što naslov kaže, Alfa 156 1.9 JTD 2002, prešla 155.000 km. Bosch pumpa je procurila sa gornje strane i to onako poprilično. Primetio odmah dim i odvezao auto u servis. Skinuta Bosch pumpa i pod pretpostavkom da su samo dihtunzi, zamenjeni dihtunzi i pumpa vraćena takva na kola (koštalo cirka 11.750). Proban auto radio okej možda sat vremena. Ja seo stisnuo gas iz treće u četvrtu i greška na bordu (Veliki pritisak dizela). Vratim se u servis, probamo regulator pritiska dizela drugi i isto. Poslao sam pumpu na remont i nema nazad.
    Sad me samo interesuje da li sam požurio, možda postoji neki drugi razlog.
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: Alfa 156 JTD 85kw, pritisak dizela

..jesi li vratio pumpu na reklamaciju?...to je prosta pumpa,CP1,retki su problemi sa njima...

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Meni u servisu rekli da sam prvi. Navodno taj motor se ugrađuje i u Opela, i kod njih je bilo slučajeva curenja. Kod Alfe kažu prvi put. Ne verujem da će to da ide pod neku reklamaciju, samo puna cena. Od svega toga mi nije jasan samo taj pritisak dizela, kako on ima veze sa neispravnošću Bosch pumpe. Zar to ne radi taj regulator pritiska?
      Slušao sam i doživeo razne simptome kvara Bosch pumpe, ali ovako nešto nisam čuo. Nemem ja nekih sumnji u majstora, imam poverenja u njega. Samo se plašim da ću da odradim remont i dođem do zaključka da nije bilo do pumpe.
      Da, i nemam predstavu koliko će taj remont da košta.

Comment

• Ognjen
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2008
        • 438
        • Novi Beograd
        • -

Rešeno, odrađen remont. Priznali iz prve cifre 70 evra na ime remonta i sada još dođem im 150 Evra. Majstor koji je skidao pumpu prvi put sada je to odradio bez nadoknade.
        Neka dalja objašnjenja nisam tražio, a ni dobio. Bitno je da sada Alfa ide savršeno normalno bez ikakve graške. Naravno, kažem da im dođem još 150 evra zato što insistiraju da auto provozam par dana, pa ako bude OK da dam pare.
        Da li neko ima neku ideju šta je to moglo da ode u toj kao što i oni rekoše prilično pouzdanoj pumpi na autu koji je prešao garantovano toliko i da se tako manifestuje. Voleo bi ako neko ima ideju, čisto da ih pitam šta je to u njoj menjano. Zadovoljan sam kompletnim radom, samo me interesuje.

Comment

• dieselman
          CBC Senator XXL
          • 14.11.2005
          • 833
          • tt

..regulator pritiska,bez obzira što ste stavljali drugi..uradili su mu sitan tjuning ..

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Tvrdi mehaničar da je probao 3 druga regulatora, kaže to mu bilo najlakše. I meni smrdi na to, a krećem sa porodicom na malo duži put do Grčke za par dana pa me sad ovo sve malo plaši. Večeras sam je isproba o u svim mogućim režimima, Max brzina, brzi startovi, vožnja u niskim obrtajima, teranje u crveno, kočenje motorom, vozio je ko tuđu jedno 50 km. Sve se ponaša sasvim normalno. Da li je moguće da je taj regulator proradio, i kako krenuti sa takvim autom na dugačak put.

Dieselman, šta je tvoja preporuka? Realno sada nemam neki razlog za reklamaciju, ali bi to terao do kraja, čisto da budem siguran da neću zaglaviti negde na autoputu u Grčkoj u Safemodu.

I koliko taj sitan tjuning bi trebao da drži?

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

..ako sada lepo radi,nemaš razloga za brigu...ako su uradili ono što bih ja uradio(a milim da jesu),držaće to dugo..

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

To mi je trebalo, još jedno mišljenje.

Veliko hvala

Comment

Working...