Mercedes 123 240 Dizel 1983

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Campione81
    CBC Član
    • 05.05.2009
    • 70
    • Sabac

Mercedes 123 240 Dizel 1983

Dekara nece da pali ujutru. Hoce ali nakon 15-20 minuta grejanja i silnog verglanja. Zagrejan preko dana pali kao lud znaci samo prvo palenje je problem. Preko dana ne treba cekati grejace uopste. Radi kao sat motor je radjen pre 4 godine. Celu zimu je dobro palio ujutru. Od pre 2-3 meseca poceo da zeza.
    Zamenio sam grejace,akumulator,AC pumpu,filtere i dalje sve isto. :x
    Primetio sam malo belog dima i smek kao da ne sagoreva dobro.
    Mislio sam ako neko moze ukratko da mi objasni kako da mu dam ranije palenje na pumpi?
    Da probam jos to ako nista znaci da je dekara odradio svoje.
  • rasat
    CBC Član
    • 10.04.2009
    • 28
    • lipolist

Re: Mercedes 123 240 Dizel 1983

Pogledaj dobijaju li grejaci struju...taj motor jako cesto zna da izgubi zazor na ventilima!Sto se tice podesavanja ugla predubrizgavanja taj posao ostavi za nekog mehanicara ili bosistu!

Comment

• Campione81
      CBC Član
      • 05.05.2009
      • 70
      • Sabac

Da druze proverio sam dali dobijaju struju jos pre nego sto sam kupio nove. Moram ventile stelovati hitno mislim da je to problem. Matori pre neki dan vozio Mikicu Tintaru rasat verovatno znas ko je to. Covek koji je u Nemackoj u Mercedesu zaradio penziju. Sada je slep ali po zvuku motora Merca ti kaze sve provereno 100% nije laz.
      Rekao mu presteluj samo ventile i jos dosta ces vozati. Rekao mu i na koliko ovaj zaboravio. Jel zna neko na koliko je najbolje nastelovati?
      Hm jutros upali mozda iz desetog pokusaja. Znaci verglas i grejes 100 puta. Svaki naredni put bude sve blizi da sastavi i stalno malo fali.
      Alnaser ok nov rotor uzet prosle godine. U zadnje vreme hoce nekad da izbaci u toku verglanja. Pojeo biksne od ovog silnog verglanja 3 meseca.
      Slepanjem odma sastavi.

Comment

• rasat
        CBC Član
        • 10.04.2009
        • 28
        • lipolist

Zemo usisni idu na 0,10 izduvni na 0,30 stelovati na hladnom motoru,mada usisne mozes da ostavis na 0,15(provereno)!Inace tog majstora neznam,odakle je

Comment

• Campione81
          CBC Član
          • 05.05.2009
          • 70
          • Sabac

Hm nista od stelovanja. Bio kod Vlade sto radi Mecke iza Cafe Varadera merio kompresiju.
          1- 2,6
          2- 3,2
          3- 3,2
          4- 0
          Kaze 2 ventila sigurno vrisnula. Tako sutra skidanje glave da se to sredi.

Comment

• rasat
            CBC Član
            • 10.04.2009
            • 28
            • lipolist

Zemljace,kompresiju nemoze da ima ako su stegnuti ventili!Ovo ne razumem sta je 3,2 2,6 itd...Taj motor ima 30 bara max.kompresiju a nece da pali kad padne ispod 18-19 bara!

Comment

• salinger
              CBC Početnik
              • 10.08.2009
              • 1
              • Beograd

Skoro sam uzeo baš ovaj model i relativno sam nov u ovoj priči pa molim za pomoć!Ima samo par sitnih stvarčica koje bi zamenio(neke lajsne nedostaju,ne mogu da otvorim prednju haubu nego moram sam jezičak da pomeram,ne radi mi skala za gorivo...),pa me zanima da li neko zna gde ima tih sitnih delova za nju i majstora koji bi to odradili...!Unapred zahvalan!

Comment

• Campione81
                CBC Član
                • 05.05.2009
                • 70
                • Sabac

Originally posted by rasat
                Zemljace,kompresiju nemoze da ima ako su stegnuti ventili!Ovo ne razumem sta je 3,2 2,6 itd...Taj motor ima 30 bara max.kompresiju a nece da pali kad padne ispod 18-19 bara!
                Kod ovog je pokazivalo 32 na 2 komada na jednom 26 i na jednom nista.
                Zamenio ventile spakovao. Sada kao radi na 4 a losije ide i ima belog dima pali lako. Nemam pojma kako je uzubcio i kod koga pametnog da odem da to sredi. Kada mu cepis naklo gas kao da zvekne ventil (zacekica) a ne povlaci nego se vuce kao baba.

Druze sto se delova tice neznam tacno gde bih te poslao da nadjes sigurno a za neku povoljnu cenu.

Comment

• tdusko
                  CBC Član
                  • 18.07.2008
                  • 14
                  • Beograd-Smed Palanka

Originally posted by salinger
                  Skoro sam uzeo baš ovaj model i relativno sam nov u ovoj priči pa molim za pomoć!Ima samo par sitnih stvarčica koje bi zamenio(neke lajsne nedostaju,ne mogu da otvorim prednju haubu nego moram sam jezičak da pomeram,ne radi mi skala za gorivo...),pa me zanima da li neko zna gde ima tih sitnih delova za nju i majstora koji bi to odradili...!Unapred zahvalan!
                  Imam ja da ti preporucim drugara koji drzi otpad starijih mercedesovih vozila ali ne znam da li smem ovde da ostavljam brojeve telefona. Javi se na PP ako ne smam da kacim telefon

Comment

• Kosovic
                    CBC Veteran
                    • 14.12.2008
                    • 149
                    • Vrbas

Mozda lupam, slab sam s Meckama, ali da tebi kompresione karike malo ne zezaju? Na Opel Suzi mojoj isto nije bilo sanse ujutro da upali, a posle toga bez problema i ustanovili smo da su otisle karike. Zamenjeno u sad pali.

Comment

Working...
                    X