Hyundai Elantra dizel - pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomar
    CBC Početnik
    • 19.07.2009
    • 9
    • vojvodina

Hyundai Elantra dizel - pumpa

E meni mozda mozete pomoci jednom dodatnom informacijom. Upravo imam problem sa pumpom za dizel na Elantri ali evo vec tri puta je menjana i opet je u kvaru. Poslednji put je zamenjena u ovlascenom servisu i radila je samo 4 meseca. Kako su vama otklonili kvar? Da li vam je ukazano na nesto posebno ili je samo zamenjana pumpa? Pomozite na kraju smo zivaca sa tom pumpom!!!!
  • tomar
    CBC Početnik
    • 19.07.2009
    • 9
    • vojvodina

Re: Hyundai Elantra dizel - pumpa

Da dodam na prethodni tekst posto je isti bio namenjen nekom drugom. Radi se o pumpi koja se nalazi u rezervoaru ako negresim to pumpa niskog pritiska. Namam iskustva sa dizel automobilima tako da se bas i nerazumem. Prilikom davanja kontakta kod ovog modela cuje se kratko zujanje i nakon par sekundi prestaje i tada palim auto. Medjutim kada se to zujanje ne cuje auto ne moze da se upali a na komandnoj tabli ostaje upaljena lampica CHECK.

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

..možda uopšte i nije problem u pumpi već u napajanju...nađite nekog dobrog autoelektričara nek pogleda...

Comment

• tomar
        CBC Početnik
        • 19.07.2009
        • 9
        • vojvodina

evo jos malo mojih problema. Ovo je nova verzija mog slucaja. Pumpa je ziva ali se nesto desava sa temperaturom dizela gde se on jako zagreva i merac temperature javlja kompjuteru gresku i onda dodje do blokade pumpe. E sad je nagradno pitanje sta pregreva dizel a nisu grejaci Elem, porucena nova pumpa, nekli filteri taj javljac temperature... isprace rezervoar i pretresti ceo sistem goriva pa da se vidi sta je u pitanju. Majstor je auto iz prve upalio kad se dizel ohladio. Sto se tice garancije:
        kazu nam "drage cike" iz Novog Sada kako smo trebali auto da doslepamo tamo pa da tek onda mozemo ostvariti pravo na garanciju. Bas se pitam sta bi se dogodilo da smo ovaj problem imali u Nisu. Verovatno bi i onda morali auto slepati u NS bez obziro sto i tamo ima ovlas'eni servis. Nije mi jasno kako da to ne funkcionise sporazumno. No ne odustajem. Ulozio sam zalbu zvanicnom uvozniku (valjda ce neko procitati i taj mail) a onda cemo da krenomo po inspekcijama. Ipak je to tada bilo 15o eura (sada je preko 200 eura ako nekog zanima samo pumpa). Eto ako sad imate neki dodatni podatak za neku dalje sugestiju bicu zahvalan.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

odgovorio sam na drugoj temi

Comment

• tomar
            CBC Početnik
            • 19.07.2009