C5 se gushi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bohem
    CBC Član
    • 17.04.2009
    • 13
    • Beograd

C5 se gushi

Postovani clanovi foruma,

Vozim citroen c5 2.0 HDI (109ks) iz 2002. godine. Imam problem koji nikako da resim. Automobil nece da vuce, tacnije kao da se gushi od 2 do 3000 obrtaja. Posle toga naglo povuce, ali od 2 do 3000 treba mu 10 sekundi. Znam da nije katalizator, bio sam kod jednog majstora koji mi je rekao da ga skinem, to sam i uradio i nista. Drugi majstor Zecevic mi prvo je mislio da protokomer vazduha, ali kada je skinuo protokomer sa drugog c5 koji radi normalno i stavio na moj nista se nije promenilo. Promenio sam i filter za fazduh i nista. Moram da pomenem da se desi i da vuce normalno, prvo se to retko desavalo a sada dosta cesce, tacnije vise ne vuce nego sto vuce. Desavalo mi se da me iznenadi kad to ne ocekujem:bio sam na ibarskoj poceo da preticem kamion i cvrc nece, malo falilo da poginem. Ako neko moze da mi da neki savet ili ako je imao slican problem zamolio bih vas da mi odgovorite sto pre jer za par dana planirao sam put za Ohrid.

Srdacan pozdrav i cekam pravi savet
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: C5 se gushi

..na ovako uopšteno pitanje je jako teško dati validan odgovor...načelno,trebalo bi auto odvesti u neki servis koji ima iskustva sa common rail motorima da to pregleda ljudski...

Comment

• panto
      CBC Veteran
      • 04.11.2007
      • 148
      • ljubic

Re: C5 se gushi

Pogledaj i temu "Xantia 2.0 HDI se gushi". Verovatno je rešenje u "eliminaciji" EGR ventila.

Comment

Working...
      X