Laguna II 1.9dci 120 nece da vuce

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • barac_m
    CBC Početnik
    • 04.08.2009
    • 1
    • Zrenjanin

Laguna II 1.9dci 120 nece da vuce

Kupio sam pomenuti auto pre cca 2 meseca, auto e bio zategnut kao pracka....
    Znaci bukvlano sve full dok me jedan idiot posle 10 dana nije zveknuo na parkingu... Nije strasno sem sto mi je zadnja vrata iza vozaca uterao do pola sedista... al ajd vozilo se i tako dok osiguranje nepokrije troskove i sve ostalo...
    Da neduzim sa pricom sad dalje nego da predjem na problem....
    iz Zrenjanina sam i svake subote idem u NS u nabavku delova, inace servisiram mob telefone, izasao iz prodaje seo u auto upalio sve ok krenuo malo i stao ne naki semafor u centru, upali se zeleno svetlo dam ja gas pustim kvacilo kao i obicno sto je, medjutim auto mi se ugasi iz nevezanog... Upalim ja auto opet u prvu gas nece da povuce... druga isto , kao mrtav konj.. inace drugom sam mogao 100 da izvucem bez problema a sad jedva 40 km/h....
    Krenem ja dalje jos malo tamo gde sam se zaputio na drugo mesto medjutim vidim da auto nemoze jednostavno da ide nece da vuce i toliko sporo ubrzava da je to neverovatno, znam kako je isao i ovo trenutno je bilo tada vleka 0. Tu sam ja vec stigao da reno servisa sekulic koji nije radio al ajd sta da radim ostavicu auto tamo ispred pa u ponedeljak cu doci pa objasniti sve... Krenem kuci (kum inece svojim kolima isao zajedno samnom) i prolazim pored reno servisa Master Group ajd vidim ima nekoga unutra tj na kapiji stanem kazem problem , kad covek kao iz topa rece turbina zveknula nema sta.. ostavis kljuceve ja organizujem provoz i sve zavrsimo za par dana... tako i bilo ostavim ja kljuceve covek u ponedeljak javi da je auto kod njih i ajd reko bice sve ok...

Inace zaboravio da kazem, kad sam stao ispred sekulica reno servisa ajd reko da vidimo jel se cuje nesto da zvizdi ili da huji ili otkud znam, upalim auto malo ga zaturiram mozda do 3000 obrtaja pustim gas medjutim auto zabije gas do kraja u 50000 obrtaja krene da se dimi iz auspuha kao lud, probam da ugasim na taster nece, iscupam karticu on i dalje cepa pun gas, istrcim ja iz auto i tako mozda jedno minut auto je radio na punom gasu i sam se ugasio....

e sad da naglasim da auto jos nije gotov, juce bilo tacno dve nedelje kako je auto u servisu, pocinjem da sumljam da je uopste turbina da uopste likovi ni neznaju u cemu je problem ili ko zna sta....
    Inace receno mi je da se turbina skroz raspala i da nemoze da se remontuje nego da mora nova da se stavi, ujuedno mi i vrata popravljaju tj menjaju i u utorak prosle nedelje kad sam zvao da pitam sta se desava sa autom dokle je stiglo sa radom receno mi je da je turbina stvljena da je auto sredjen da se jos vrata farbaju i da ce biti gotov u cetvrtak il petak prosle nedelje... Posle sat vremena od tad kad smo razgovarali nazvao me lik iz servisa i rekao po svemu sudeci nece biti gotov pre ponedeljka tj juce... ajd ja progutam to i na tome ostane do danas..
    Zovem ja juce, u pon, i pitam jel konacno gotov auto, kaze lik NIJE je rako druze, prosle nedelje u utorak si mi rekao da se auto farba od utorka do danas ako nije ceo ofarban i ako nije generalna uradjena za ove dve nedelje nista niste uradili.... Kaze on evo javljam ti se ja u najskorije vreme i tacne inforamacije ti govorim.. ajd reko.. to je bilo oko 11h...
    Niko se nejavlja juce, nezove, vec je bilo oko 15:30h ajd reko da nazovem i da ih sve napusim tamo i cao. Zovem ja i reko sta bi sa autom , kaze planiran je da se zavrsi danas ili sutra najkasnije do 15h, ja reko da li si ti lud il sta ti fali... Daj mi samo plocu od telefona, daj mi sve delove i dobices ceo ispravan teleofon u roku od sat vremena, kontam ja da je to auto al turbinu menjati , vrata farbati i menjati DVE NEDELJE nemogu da verujem.. reko jel to sigurno sutra u 15h kaze on meni ja te zovem cim bude, reko slusaj me sad sutra u 15 h sam u ns dolazim po auto ako nije gotov spakuj mi se delove auta sto su skinuti spakuj mi sve sto je moje i sutra u 15.01 min vozim auto iz servisa bio goto ili ne.. totalno me neinteresuje ama bas nista....

E sad posle ovolikoga romana me interesuje vase misljenje, da li sumljate uopste na turbinu da li je neko imao ovakav problem, kako je resen i sl...
    Na kraju cisto da pohvalim reno servis master gruop za efikasnost i profesionalizam! (irnonican sam)
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Laguna II 1.9dci 120 nece da vuce

Originally posted by barac_m
    Inace zaboravio da kazem, kad sam stao ispred sekulica reno servisa ajd reko da vidimo jel se cuje nesto da zvizdi ili da huji ili otkud znam, upalim auto malo ga zaturiram mozda do 3000 obrtaja pustim gas medjutim auto zabije gas do kraja u 50000 obrtaja krene da se dimi iz auspuha kao LUD, probam da ugasim na taster nece, iscupam karticu on i dalje cepa pun gas, istrcim ja iz auto i tako mozda jedno minut auto je radio na punom gasu i sam se ugasio....
    Ovo niste trebali da radite,to sto je radio sam se zove iber tura i u 100% slucajeva motor mora generalno da se sredjuje posle nje(ako je moguce)uzrok moze da bude i turbina koja je pustila ulje u usis ali i ne mora.....
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• mercator234
      CBC Veteran
      • 03.08.2007
      • 106
      • tel.net.ba

hmm...meni je se na mom meganu isto 1.9 dci 120 PS, događalo da se tako nekad zaglavi gas(ja recimo 1 stisnem gas do 40-50 km/h a onda kad oću prebacit u drugu on nabije turažu na 5-6000 obrtaja, e sad u mene se to nikad nije događalo na mjestu, i odmah prestane kad se to dogodi(točno 3 puta otkad sam ga kupio, i nije ništa crklo, motor i turbina rade za 5)...a renault i majstor..to je svagdje izgleda isto..renault podložan ajme majoko kvarovima...a majstora ni za lijeka...ne bi me čudilo da su ti tvoji majstori svaki dan majstorijali nešto na tvojoj laguni i da joj ne znaju ništa...gledaj moj savjet ti je kontaktiraj glavnog koncesionara za državu i pitaj ga za savjet, definitivno postoje neka pravila i def.ih oni krše...bezobrazluku servisa jedino nadilazi njihovo neznanje...čast izuzetcima al ovo je stavrno slučaj kod većine

Comment

• MN026
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2009
        • 348
        • SMEDEREVO

R-4 se popravljao na svako cose, R-5 R-9 i R-11 su se radili u svaku drugu garazu e sad megani .laune i slicni generaciski su zatekli mnoge majstore renoa sto se tice elekteronskih alata i jos vise obuke.kad se jednom izgubi korak tesko se posle stize jer su do juce ti majstori pricali na nova kola nece jos dugo da se masovno voze kod nas ali dosla SEKA i donela ta kola za dz.......sali na stranu reno se nista ne razlikuje od slicnih novijih vozila sem po nekim detaljima.sada mnoge stvari i objasnjenja ima po raznim forumima na netu ali opet stari problem .....neznam jezik,nemam net,nemogu da sedim ida biljim u ekran i jos 100 razloga da se neprati posao.i onda nemas kvalitetno odrzavanje i eto problema........

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Gavra
          Ovo niste trebali da radite,to sto je radio sam se zove iber tura i u 100% slucajeva motor mora generalno da se sredjuje posle nje(ako je moguce)uzrok moze da bude i turbina koja je pustila ulje u usis ali i ne mora.....
          Da, to je bila ibertura, koja može da se zaustavi jedino tako što se auto ubaci u brzinu i pusti kvačilo...

Najverovatnije da jeste riknula turbina i ubljuvala ulje u usis, pa onda i u motor. Vrlo je moguće (ali ne i 100% sigurno) da je došlo do većeg oštećenja motora zbog punog minuta rada pod ovim uslovima.

Uglavnom, taj servis je jako neozbiljan i čudi me što čovek samo zove telefonom umesto da ode tamo i pogleda šta je sa autom...

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Moj glas za "iber turu"!

Ja licno ucestvovao na intervenciji gde smo sa tri S9 aparata i 300-400l vode gasili Astru karavan 2.0dti koja se po recima vlasnika upalila posle stravicne turaze od 1-1,5min gde je obrtaljka zakucavala u crveno a iza auta bila dimna zavesa.
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
            X