Corsa B 1.5 dizel vazduh u injektorima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Corsa B 1.5 dizel vazduh u injektorima

Dešava mi se periodično na svakih 600-800 km da auto netje da upali.baz obzira koliko ima goriva u rezervoaru.
    verglam verglam ali ništa.pre se to dešava kad je vrutj,nego kad je ladan.
    E sad sam mu ja našao caku.uzmem ključ 17 pa odvrnem metalno crevo koje dolazi na injektor delimično,udjem u kola i verglam 5 sekundi,pa se vratim i zavrnem crevo.pa onda na drugom injektoru isto. i onda udjem u kola zaverglam malo duže oko 5-8 sekundi i auto upali. i posle toga opet pali 100 puta bez problema sledetćih otprilike 800 km gradske vožnje.
    odakle da krenem ?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
  • rasat
    CBC Član
    • 10.04.2009
    • 28
    • lipolist

Re: Corsa B 1.5 dizel vazduh u injektorima

Dimi li pri verglanju kad nece da upali?

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

ne
      nedimi
      kad izbacim vazduh upali,i posle pali mesec dana.svaki dan nekoliko puta bez problema. i nema veze koliko ima goriva i dali stoji na usponu ili padu ili na ravno.obichno se na ravno i deshava.imam nepovratni ventil izmedju filtera i bosch pumpe.
      da nema neke gumice ispod ovih metalnih creva-cevi shto idu na injektore,pa odatle vuche vazduh?i to se deshava,naprimer stanesh da kupish neshto u trafici ugasish motor i posle 5 minuta netje da upali.

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

ili vuce negde fals vazduh na dovodu,ili zaglavljuje elektro ventil na pumpi,mada mi vise vuce na ovo drugo.kada otpustis cevi visokog pritiska,da li sprica naftu?

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

kad verglam otpustim pola kruga i onda prvo kao malo peni i razliva naftu,a onda samo razliva naftu.
          ali nesetjam se dali kad otpustim navoj a tog trenutka ne verglam,dali u tom trenutku shpricne nafta ..mislim da pochne da curi ali ne da shpricne.Ne otpushtam ja to mnogo .. vrlo malo ,samo koliko mozhe da krene da vlazhi nafta.
          uvek sam bio sam kad mi se to desi .. pa nema ko da vergla a ja da otpushtam,nego moram sve sam.
          otpustim i verglam,i onda zategnem .. i tako na dva zadnja injektora i bude dovoljno da upalim.
          chuje se da "cakne" elektroventil na pumpi kad dam kontakt..isto i grejachi odrade svoje...

kako da proverima taj elektro ventil ,dali je potpuno funkcionalan..dali se lako skida sa pumpe.?

Comment

• rasat
            CBC Član
            • 10.04.2009
            • 28
            • lipolist

ili imas neku rupu u dovodu goriva ili problem u pumpi visokog pritiska,sto se tice odvrtanja cevi od dizne to dzabe odvrces ta pumpa moze i bez toga da izbaci vazduh

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

probao sam be skidanja ,nema shanse.jednom sam verglao 25 puta, sa pauzama od po 10-20 sekundi.chim ovo uradim sa diznama odma upali.
              auto je kod mene 6 meseci,preshao sam oko 7000 km i to mi se desilo otprilike 6 puta.kad mi se desilo 1 put,nisam imao ideja sta da radim,verglao sam 30 puta,prsko start sprej i nishta.Dosaho majstor( bez alata ) , i poguro me na ravnom,ja ubacio u drugu brzinu ,verglao i upalio na 15 metara.nije ni majstoru bilo jasno sta se desilo.
              posle sam sam,provalio taj fazon sa diznama-vazduhom.
              inache nov akumulator je ko "zmaj" exide 66 Ah ,vergla ko lud,anlaser ispravan ,alternator takodje.
              hladan auto pali "na pola kjucha" i kad je vrutj isto.. osim kad mu naidje ta "zhuta minuta" jednom na 200 paljenja.

nije meni ovo ogroman problem ,mada bi voleo da ga reshim.plashim se da ne polomim jednom diznu ili onu cev,kad odvrtjem zavrtjem..

Comment

• Lucas
                CBC Član
                • 24.08.2009
                • 35
                • Ivanjica
                • BMW 320d

Pumpa je u pitanju. Teraj auto u bosh servis. Ne znam odakle si, ali provereni bosisti, gde ja saljem vozila su u loznici i sapcu. Ako si blizu, mogu da ti dam broj. Dosta corsi, astri i vectri sam poslao zbog istih i slicnih kvarova. Ne uvlaci vazduh sigurno, jer da je tako, on bi mrsio rad motora stalno kad radi i tesko bi palio kada je hladan.
                BMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!

Comment

• rasat
                  CBC Član
                  • 10.04.2009
                  • 28
                  • lipolist

Za lucas kom bosisti u Sapcu saljes vozila?

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

i kako im reshe boshisti problem ? sta kazu ti sto su bili,u chemu im je bio problem ?
                    meni se ovo bash retko deshava,pa se nebih "izuvao" bez potrebe

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

evo proshlo je skoro mesec dana otkada me zadnji put zezalo paljenje.preshao sam u medjuvremenu oko 1500 km chiste gradske voznje.otprilike preko 150 puta sam startovao motor vrutj ili hladan i nisam imao problema.
                      sto znachi da nista nediram,nigde ne idem
                      ali me chisto interesuje kakve su ti povratne informacije od musterija koje si slao kod tih boshista sa problemima kao shta su moji.Da li su ti rekli shta im je menjao,popravljao,chistio ,shtelovao ?
                      nije valjda vojna tajna.

Comment

• Lucas
                        CBC Član
                        • 24.08.2009
                        • 35
                        • Ivanjica
                        • BMW 320d

Nije tajna, nego nemam vremena da odg. Slao sam ih sa raznim problemima koji su bili vezani za pumpu, ne bitno da li je bosh ili lucas. Kvar moze biti vezan za mehanicki ili kompjuterski deo na pumpi (ili oboje). Cene opravki se krecu od 50-700 evra u zavisnosti od kvara i tipa auta. Vecina njih ode, oni im ustanove kvar i daju im predlog da li da vrse popravku ili da traze polovnu pumpu. Sve ti zavisi od cene. Uglavnom najvise idu Astre, Vectre, Corse, Zafire, Clio, VW tdi i sdi motori (1998-2002).
                        Ako te bude zezao auto i dalje, javi mi se preko pp (brze cu ti odg), da ti dam broj od tih proverenih servisa pumpi
                        BMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

OK ,znachi oko pumpi je problem. Za sad nediram nishta ,nije neshto shto se chesto deshava.

Comment

• mkovacevic
                            CBC Početnik
                            • 30.10.2009
                            • 4
                            • beograd

Kod ISUZU motora takav problem kao što si opisao,mogu da prouzrokuju bakarne podloške ispod dizni,jednostavno dizna zaglavi i kompresija dolazi u sistem goriva.

Comment

• dieselman
                              CBC Senator XXL
                              • 14.11.2005
                              • 833
                              • tt

..naravno,ali kad jednom zaglavi,ostaje u tom stanju,te ovo se ne uklapa u opis problema...

Comment

Working...
                              X