Ljudi uzeo sam BMW 525 tds , zanima me koje ulje da mu sipam mislim koje je ulje opcionalno u pitanju
Ulje za BMW 525 tds
Collapse
X
-
Re: Ulje za BMW 525 tds
odkud znas da je u odlicnom stanju, otvarao si ga...elem, 200k sipaj polu sint pa vidi kako ce da se ponasa. pocni sa mobilom imas kod eMa dobru cenu za pakovanje od 4l a ako mu ne prija onda Castrol .
deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Nemoj bacati pare za castrol. Sipaj MOBIL, provereno ulje, i najmanje ga falsha ima. Taj 525 tds je verovatno u onoj seriji BMW-a od 1997 do 2003? Ako je tako sipaj mobil 10w-40 za td. Cena ti je negde oko 600 din.BMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!
Comment
-
-
Sta znaci "MOBIL je provereno ulje" Castrol nije? Mobil NIJE fabricki preporuceno ulje za BMW, vec Castrol. Mislim, moze on i Modricu da sipa, ali ako se vec daje neka preporuka, onda se daje ono sto je radjeno za te motore.
Na stranu argument da li je fals ili ne, podrazumeva se da ce naci i koristiti originalno ulje koje nije nista skuplje nego taj Mobil.
Comment
-
-
Druze, ja vec zadnji niz godina radim automehaniku i u radnji, sto u automobilima, tako i na kamionima istocim i promenim preko 300 lit ulja. Cale mi mehaniku radi vec 35 god. Znam sta valja kod nas i sta je provereno! A sto se tice mobila, dovoljna inform. je da mercedes i toyota vec 2 zadnje godine iskljucivo sipaju mobil kao prvo ulje. Od skora je i BMW poceo. Jedino VW drzi jos do castrola. Pogledaj koja ulja zastupa i sipa Stefanovic (Mladenovac), Kum (Cacak), Drnjak ili kako se vec zove u bg, sve BMW serviseri, onda Mercedesovi svi servisi (Ristic, Dragacevac,......). Raspitaj se malo. Nije reklama veruj mi. Ja od ovoga nemam nistaBMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!
Comment
-
-
Znam da nemas nista, ali ti govorim da ne pravis poredjenje ulja prema tome sta valja kod NAS. To je kao kad bi poredio vodu i pivo - eto pivo u Srbiji je uglavnom loseg kvaliteta pa je voda bolja od piva, a svi znaju da je pivo po pravilu bolje, je li
Comment
-
-
@Lucas: nema to nikakve veze. 90% ulja imaju odobrenje od benz, BMW i Porsche a kako ce se koje ponasati u kom motoru to je druga prica. Jedna stvar stoji a to je Mobil -Benz, Castrol - BMW, Shell - VW/Audi ako cemo po tome sta se sipa prvi put. Moj auto je kod predhodnoh vlasnika odzavan kod drinjaka i trosio je Mobil 0w-40 tj radjen LL servis. Ja sam nastavio sa Mobilom samo 5w-40 i spustio zamenu na 10k i to iz jednog jedinog razloga jer sam mobil imao po extra ceni pa kao sto ti rece da ne bacam pare, Mobil je ok, provereno, original bla bla... sta se desilo... poceo sam u jednom trenutku da dolivam litar na 300 - 500km zavisi od nacina voznje. e onda popizdim i tresnem kintu za EDGE sport i evo ga, prede i trosi 0,5l na 3000km. Dakle, Castrol je Castrol i tu nema zbora pogotovo RS. Prica falsh-original je odavno izasla iz mode i to pre 10god tako da samo debil danas moze da kupi fush ulje. da se razumemo, nije castrol jedan jedini. daleko od toga da je mobil los a tu je jos i motul i motorex i sta ti ja znam koje sve ne ali jednostavno, BMW = Castrol.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
A zar ne mislite da su to dilovi proizvodjaca automobila i proizvodjaca ulja.
Naravno da se slazem da nije svako ulje istog kvaliteta od razlicitih proizvodjaca, a to da li ce biti Mobil ili Castrol to je po meni svejedno, vazno da ispuni zahtevane specifikacije koje je zadao proizvodjac za odredjeni motor.
To je kao kad bi rekli na Mecredes idu samo Continetal gume, jer je to prva ugradnja. Slozicete se da to nema bas veze, vec se gledaju uslovi kupovine i nabavna cena vise nego sama marka, uz naravno zadovoljavajuci kvalitet.
Ja sam sa Passatom TDI B5 imao bas problem povecane potrosnje sa Castrol Magneticom pre 3 godine, trosio nekih 1.5l na 7000km (A Golfa 3 SDI npr 6 godina vozio bas na tom ulju i perfektno mu odgovaralo).Posle sam sipao Mobil Super S iste gradacije 10W 40, i potrosnja je bila manje od litre na 7.500-8000km. A VW preporucuje Castrol. Ne kazem , mozda su mi tad u tom servisu sipali neki fals-mada je servis ono manje vise poznat, ne znam, ali nije mu prijalo. Sad cu verovatno ponovo preci na Castrol, jer poslednji Mobil sto sam uzeo je iz Turske(nisam gledao pri kupovini jer tu stalno uzimam ulje i filtere), sto mi se ne svidja, ali mi se potrosnja povecala.
No da ne davim, po meni je vazno samo naci pravo ulje- ne neki prepakovani fals, i da ispunjava standarde proizvodjaca za taj model motora, i ne bi trebalo da bude problema nikakavih.
Comment
-
-
@ subicd:Ne bi trebalo god da smeta,uglavnom su svima po rafovima stara po godinu u sta sam se uverio.
Konkretno,uzeo magnatec 10-40w i na njemu pise,prizvodjac:Castrol Europe ;proizvodnja:11.02.'09. dok na drugim prodajnim mestima pisalo je i proizvodnja '06 08, cak i '07.Momci se kunu da je original i da su nabavili od Nautica doo BG,cije ime i pise da su ovlasceni castrol uvoznik za Srbiju.E sad ko ce ga znati al argumenti su tu
Evo slike
p.s.Uostalom ti si mi suke preporucio to mesto prodaje pa ako bude nekavih nuspojava na motoru dolazim
Comment
-
Comment