Problem golf 3 1.9 td....pritisak ulja i remen

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dzosavke
    CBC Početnik
    • 25.08.2009
    • 9
    • srbija

Problem golf 3 1.9 td....pritisak ulja i remen

Evo vec je problem sadrzan u naslovu,dakle imam problem sa ovim: lampica od uljha mi se od jednom upalila....mjenjao sam ulje prije 200 km....polu sinteticko sae 10-40,zamjenio sam onaj bijeli davac tj senzor sto se nalazi na filteru..nije do njega...ne znam do cega je.....a kupiuo sam tek auto..! Fino je isao .
    Sledeci problem je .....nisam zamjenio zupcasti kais,i evo sad kad upalim motor pored toga sto m i je pritisak mali....dimi mi kod kajisa.....skinuo sam onu zastitu ali ne znam ne vidim sta gori ali ima miris gume,.......
    Sta vi mislite do cega je da li je iko imao takav problem.....??? nadam se da nisu lezajevi radilice......
    Svi koji mozda znaju nesto o ovome ,neka napisu svoje misljenej...
    Hvala !!!
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Re: Problem golf 3 1.9 td....pritisak ulja i remen

Ili su lezjevi ili pumpa.Da ti nije spaner zaribao?Menjaj to pod hitno da ne napravis jos veci belaj.
    viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• bane1967
      CBC Početnik
      • 29.07.2009
      • 3
      • Srbija

Ukoliko su se obe stvari desile istovremno, tj. ako se upalila lampica za ulje i pojavio dim oko zupčastog kaiša, možda je problem u tzv. pomoćnoj bregastoj koja pogoni pumpu za ulje i vakuum-ppumpu, a tu bregastu, između ostalog, pokreće zupčasti kaiš preko remenice koja je otprilike negde ispod boš-pumpe (prema radilici)... možda se nešto razlabavilo ili je cela ta pomoćna bregasta blokirala iz nekog razloga?!? U svakom slučaju ne treba paliti motor dok se ne otkloni kvar jer će bez pritiska ulja nastati mnogo štete u motoru.

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

Originally posted by dzosavke
        ...dimi mi kod kajisa.....skinuo sam onu zastitu ali ne znam ne vidim sta gori ali ima miris gume,.......
        ---verovatno je pogonska osovina pumpe dobila mnogo lufta pa svllači kaiš sa remenice i češe o plastiku...

Comment

• dzosavke
          CBC Početnik
          • 25.08.2009
          • 9
          • srbija

savim moguce.......
          Dakle desilo se iz cista mira...promjenio sam ulje i sve odradio regularno....ali ovo mi nikako ne ide u glavu. I ja sumljam da remen cese plastiku negde....
          Ali kad sam ga kupio trebao sam odmah mjenjati remen i spaner....da li je moguce da bude do spanera...to sto dimi da je on zaribao.
          Uostalom motor nisam palio cekam majstora da dodje da vidi sta je to.....
          Naravno pokusavam sa sto manje intervencija da prodjem.
          Nadam se da nisu lezajevi radilice,i tako nekek krupnije stvari...i kad mi se upalila lmpica nisam ga vozio,uopste,a i kad sam posle vidio da mi dimi kod remena uopste gfa nijesam vozio....znaci steta mi moze biti 10 puta vaeca.
          Recite mi gdje je od 3 ke davac ulja...jel kod filtera ili na bloku...( ne znam do sad sam samo mercedese vozio)
          Hvala vam ljudi ...ako jos neko ima neki savjet ili iskustvoo nekak kaze

Comment

• gorky
            CBC Senator XXL
            • 08.06.2007
            • 860
            • Vojvodina,Kikinda

na glavi je

Comment

• dzosavke
              CBC Početnik
              • 25.08.2009
              • 9
              • srbija

Originally posted by gorky
              na glavi je
              a za sta je onaj kod filtera??? sta on mjeri???

Comment

• gorky
                CBC Senator XXL
                • 08.06.2007
                • 860
                • Vojvodina,Kikinda

ne meri nista,zvucni signal ili zujalica,imas svetlosno upozorenje(crvena lampica) i zvucni

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

možda se nešto razlabavilo ili je cela ta pomoćna bregasta blokirala iz nekog razloga?!? U svakom slučaju ne treba paliti motor dok se ne otkloni kvar jer će bez pritiska ulja nastati mnogo štete u motoru.
                  Najverovatnije da je blokirala vakum pumpa a sa njom i osovina sto je pogoni,a sa njom ne radi ni uljna, i otuda proklizavanje kaisa i dim.Treba naci uzrok izostanka podmazivanja vakum pumpe..Mozda je zacepio kanal u osovini uljne pumpe pa ce i ona morati van,za svaki slucaj!Bar se meni desavalo....

Comment

• dzosavke
                    CBC Početnik
                    • 25.08.2009
                    • 9
                    • srbija

jos nisam nista uhvatio da radim nemam vremena...a. nadam se da nije nista strasno....
                    Nema od cega da se zacepi kanal ulje skoro promjenjeno,sve je dosad bilo dobro...jedino mi ostaje da promjenim davac na bloku pa opet d vidim o cemu se radi...znaci 100 % je davac za pritisak ulja na bloku motora?????

Comment

• rudic.m
                      CBC Senator XXL
                      • 30.07.2008
                      • 407
                      • Odžaci

Izmeri pritisak ulja,to ti je najlakse.
                      viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• gorky
                        CBC Senator XXL
                        • 08.06.2007
                        • 860
                        • Vojvodina,Kikinda

sa 100 posto ne mogu da kazem da je sutra petak, kamoli da je davac.teca ti je vec napisao jedan od mogucih razloga tako da nemoj da si toliko siguran,u svakom slucaju ja bih ti savetovao da to pogleda majstor,jer kosta mnogo manje nego problem koji moze da proizvede...

Comment

• dzosavke
                          CBC Početnik
                          • 25.08.2009
                          • 9
                          • srbija

evo da se javim...problem ulja je rijesen...ipak je bilo do davaca....medjutim nisam smio dugo da drzim auto upaljeno zbog toga sto mi dimi ovamo kod kajisa....
                          Na bloku motora davac nije bio dobro pricvrscen,samo sam skinuo onu zastitu ni pricvrstio ga malo zategao i sad je ok...!!!!
                          Sad slijedi da rijesim ovaj problem sa kajisem..!!!

Comment

Working...
                          X