Audi A6 2005 2.0 TDI - problem sa uljem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pentijum_bg_81
    CBC Početnik
    • 20.04.2009
    • 1
    • Beograd

Audi A6 2005 2.0 TDI - problem sa uljem

Nazalost , dok ne odem do servisa voleo bih ako neko ima ideju zasto se ovo dogadja da me posavetuje, iskren da budem
    gde god sam vozio autobil, bilo koja dijagnostika, servis (cisto da budem siguran na tri mesta sam ga vozio), svi kazu sve odlicno, prava kilometraza
    po njima (115.000km), suv ko barut, sve bas super...

Automobil sam uzeo pre 4 meseca, presao sa njime 2000 km, u jednom trenutku se ukljucila notifikacija da je ulje na minimumu, sutradan je auto otisao
    u servis, sipano 100% sinteticko ulje (auto servis TIKA, gledao ga gazda, rekao sve mu je super, vozi i uzivaj), od tada presao bez ikakvih problema
    4100 km, danas u putu pa se ponovo upali notifikacija da je ulje na minimumu, srecom od 5l, dali su mi u servisu oko 1/2l (visak), to sam dosuo i
    za sada je sve ok (nema notifikacije), ali opet, izgleda da trosi ulje... (Napomena: mozda zvuci cudno ali tacno se primeti kada mu je nivo ulja
    na minimumu / blizu munimuma, drugacije se cuje motor, nema toliko tih rad... Kada mi je prvi put pokazao da je ulje na minimumu, osetno je bio bucniji u
    leru, posle ulja novoga, jako je lepo radio, poslednjih par dana, primetio sam malo nestabilnji rad, i opet upalila se lampica za ulje na minimumu.)

Takodje, koje je ulje vasa preporuka za ovaj automobil?

Hvala puno unapred!
  • MN026
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2009
    • 348
    • SMEDEREVO

Re: Audi A6 2005 2.0 TDI - problem sa uljem

to je problem tih prvih serija 20tdi ,velika potrosnja ulja i zato vw u svom fabrickom uputstvu pa i u knjizici za upotrbu vozila kaze da potrosnja moze ici i do 2l na 1000km.po njihovom to sto ti navodis je u okviru dozvoljenog,moja preporuka bi bila da promenis ulje i predjes na polusintetiku10w40 ili 15w40 sa specifikacijom 505.01--moguce je da se smanji ili cak eliminise potrosnja.mozda neko ima drugacije misljenje ali ja ovo navodim iz iskustva i nista te nekosta da probas kad dodje vreme za zamenu ulja

Comment

• Lucas
      CBC Član
      • 24.08.2009
      • 35
      • Ivanjica
      • BMW 320d

Re: Audi A6 2005 2.0 TDI - problem sa uljem

Nikako nemoj da sipas 10w-40 ili 15w-40 !!!!!!! Koje ulje je do sad sipano?
      BMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!

Comment

Working...
      X