Radna temperatura kod Opelovog 2,2 DTI motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • radaleks
    CBC Početnik
    • 15.09.2009
    • 1
    • Beograd

Radna temperatura kod Opelovog 2,2 DTI motora

Pozdrav svima.
    Imam Opel Froneru 2000 godiste sa 2,2 DTI motorom.
    Ovaj motor ima dve radne temperature. Nekih 80 C u normalnom, mirnijem radu, a oko 100 C pri vecoj turazi.
    Ja ovakvo ponasanje motora s obzirom na temperaturu prvi put srecem kod ovog auta i neobicno mi je, ali su mi neki Opel majstori koji su i imali priliku da voze ovaj motor, potvrdili da je to normalno.
    Moj problem je u tome sto se ova promena radne temperature ne desava uvek pri istim uslovima. Nekad je dovoljno malo da pritisnem gas pa da temperatura sa 80 skoro trenutno skoci na 100 (slucaj 1), a nekad ga bas dobro isforsiram, a temperatura ostane na 80 (slucaj 2).
    konkretan problem je sto u slucaju 1 motor radi tiho i glatko, a u slucaju 2 radi bucno i grubo.

Ovi nacini i slucajevi se desavaju potpuno proizvoljno i slucajno i ja nisam uspeo da upratim nikakvu zavisnost izmedju nacina rada motora i bilo kakvog drugog uslova, pa pretpostavljam da motor ima neku anomaliju.

Molim nekoga ko poznaje tematiku sa majstorskog aspekta da mi da neki savet, u smislu sta bi mogao biti uzrok ovakvog rada motora, a isto tako molim i bilo koga ko ima ovakav motor (ima ih i u Astrama i narocito u Vektrama i Zafirama), da mi prenese svoja iskustva vezano za radnu temperaturu njegovog motora.

Unapred zahvalan.
  • Lucas
    CBC Član
    • 24.08.2009
    • 35
    • Ivanjica
    • BMW 320d

Re: Radna temperatura kod Opelovog 2,2 DTI motora

Problem tvoje frontere nema nikakve veze sa vectrama i zafirama sa istim motorom. Frontera ima problem (i stari modeli i novi) sa visko ventilatorom. Ne moze da se remontuje vec se nov kupuje i veoma tesko ga je naci. Cena za fronteru 2.3 d gde sam ih ja manjao, je bila 150 evra. Generalno to je mnogo cudan dzip i desavaju se veoma cudne stvari kod svih njih (bar sam ja imao slucaj sa vise frontera kojih sam radio).
    BMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!

Comment

Working...
    X