Problem sa Opel Vektrom B 2.0 TDL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dabic037
    CBC Početnik
    • 20.09.2009
    • 2
    • Krusevac

Problem sa Opel Vektrom B 2.0 TDL

Prvo iskreni pozdravi od jednog velikog ljubitelja vasega sajta,Opela a narocito vektre. Posto sam imao lose iskustvo sa vecinom takozvanih majstora molim Vasu iskrenu pomoc da resite moj problem ako ste u mogucnosti. Kako sam i naveo vozim Opel vektru 2.0 TDL i sa njom sam veoma zadovoljan ali vec jedno duze vreme muci me jedan problem. Desava mi se da jedamput mesecno nece da upali,ustvari ona upali ali se odmah ugasi i posle toga nema sanse da je upalim dok me neko ne povuce. Posle toga ona normalno pali do nekog izvesnog vremena i onda sve ispocetka.“Majstori“ su pokusavali da je srede i menjao sam sta god da ima padne na pamet i to od dihtunga pa do grejaca,cak su mi i cistili kanale za gorivo i cistili rezervoar koji je plasticni,ako su ga uopste cistili. U zadnje vreme primetio sam da kada mi je gorivo preko 20 litara nema uopste problema a cim kazaljka za gorivo dodje na 20 litara odmah pocinju problemi,prvo kao da stuca tj kao da nema goriva a onda kada ga ugasim nemogu da ga upalim kada se ohladi,i to sve kada je gorivo na 20 l ili manje,sve preko 20 l nema problema.Neko spominje da je moguci kvar bos pumpa ili samopotapajuca puma koja je u rezervoaru.POMOZITE MI.
    Milim Vas opet da da mi pomognete jer Vi ste mi zadnja nada.
    Iskeno i veoma mnogo volim moj auto i nebih da ga prodajem. UNAPRED ZAHVALAN.
    Dragan Dabic iz Krusevca.
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: Problem sa Opel Vektrom B 2.0 TDL

..taj auto nema potapajuću pumpu...verovatni uzrok problema je vučenje falš vazduha preko prelivnih creva ili semeringa na diznama...ovo prvo je lako rešivo i jeftino,dok je drugo mnogo skuplje jer iziskuje skidanje bregastog vratila i ponovno faziranje motora...nađi nekog stručnog u svojoj okolini,ima ih sigurno...

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

U zadnje vreme primetio sam da kada mi je gorivo preko 20 litara nema uopste problema a cim kazaljka za gorivo dodje na 20 litara odmah pocinju problemi,prvo kao da stuca tj kao da nema goriva a onda kada ga ugasim nemogu da ga upalim kada se ohladi,i to sve kada je gorivo na 20 l ili manje,sve preko 20 l nema problema
      Meni ovo lici da negde falsira na plovku rezervoara,moguce da su majstori nesto zeznuli kada su skidali rezervoar,a posto si imao malo drugacije simptome pre toga,onda i i ovo sto je Diselman napisao.Sve u svemu jako nezgodan kvar,moze biti i da nije nista od svega toga,vec da falsira na samoj bos pumpi.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

procitaj moj post. .. ja sam nashao "reshenje" .. odvrnem dovodno crevo na dizni i verglam 5 sekundi,i tkao uradim na nprimer 2 dizne.. i posle toga upali
        evo ovde vidi : viewtopic.php?f=358&t=43758
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• subicd
          CBC Senator XXL
          • 20.06.2008
          • 463
          • Novi Sad

Negde sam citao da su to prvi simptomi kad elektronika na Bosch pumpi pocinje da crkava, sto je vec standardan problem na tim Opelovim dizelima. Nemoj me drzati za rec, ali ako je to kvar skupo je, tipa 500+ eura.

Mada vredi prekontrolisati gumice na diznama, jer i one znaju da prave problem, i nepisano je pravilo da popuste oko 200.000km, kao i crevca da ne vuku fals vazduh. Mada iskreno mislim da je ovo ispod 20l u rezervoaru=problem slucajnost.

Comment

• gomatami
            CBC Početnik
            • 16.08.2007
            • 7
            • Ub

Narode, imam isti problem kao Dabic037, samo sto je kod mene Vectra 2.0 DTI 16V ('99). Znaci, definitivno je da auto ostaje bez dovoda goriva cim stoji 3-4 sata na uzbrdici. "Hvala" Bogu, meni je garaza sa rampom od 45 stepeni, kada je auto pun, nema sanse da predjem preko pregiba. I onda naravno, nizbrdo pa u "drugu" i upalim ga.

Elem, letos sam zbog istog problema menjao neke gumice na diznama, pa nedavno menjao kuciste filtera za gorivo, a sada je auto u servisu i treba da mu "vade" creva, tj. da ih menjaju.
            Ono sto bih voleo da znam, gde sve moze da dodje do tog famoznog "falsiranja" fazduha? Uzdam se u to, i molim Boga da nije pumpa ...

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

Originally posted by gomatami
              Ono sto bih voleo da znam, gde sve moze da dodje do tog famoznog "falsiranja" fazduha?
              ..na svakom mogućem spoju od rezervoara do pumpe i nazad...

Comment

• gomatami
                CBC Početnik
                • 16.08.2007
                • 7
                • Ub

Vratili mi auto danas, stavljeno novo kuciste filtera, navodno izdrzao 5 sati "obesen", pa cemo da probamo veceras ....

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

...moguće,vrlo lako...

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

...sumnjam da je reseno...
                    pa nedavno menjao kuciste filtera za gorivo
                    ,

Comment

• gomatami
                      CBC Početnik
                      • 16.08.2007
                      • 7
                      • Ub

Vectra stajala u garazi tri dana, i cetvrti dan ujutro, ni makac! Onda, klasika, niz ulicu i paaaaaliiii! Sutra idem u servis ponovo, i vise nemam predstavu sta moze da bude ... Teca Rules!

Comment

• pantelijaostojic
                        CBC Član
                        • 13.11.2009
                        • 74
                        • Beograd

Ja sam imao isti problem sa vektrom 2.0 di. To jest cale je imao.
                        Dijagnoza:
                        - Elektronika na konzoli bosh pumpe
                        - Gumice na ventilima
                        Maistor nije menjo elektroniku nego je popravio i dao garanciju 6 meseci. Cale je prodao vektru nedavno ali vise nismo imali problema, nazalost cela ova prica kosta oko 400 evra
                        Ako ti jeovo ista pomoglo dobro, nadam se da je tebi nesto banalnije i naravno jeftinije!

Comment

• dekca
                          CBC Početnik
                          • 13.02.2010
                          • 2
                          • vranje

Moja je prica malo duza. Imam vectru 2,0 DTL iz 1998. Radi savrseno ako se vozi svaki dan, a ako se ne pali jedan dan onda upali, posle par sekundi se ugasi i tu se prica zavrsava (ali samo prvi deo). Menjao sam prelivna creva, gumice na diznama, filter i .... Posto nije bilo poboljsanja bio sam kod Gorana u Stopanji (kod Trstenika). Ljudi su mi par dana ispitivali auto i dosli do zakljucka da ne mogu da dijagnostikuju kvar (sumnja se na mehanicki kvar u bosh pumpi WP - 44). Posle par dana uradjena je pumpa (za samo 700 eura) i ja srecan odem kuci. Posle 20 dana ponovo problem slican ranijem. Danas sam zamenio kuciste filtera za gorivo pa cu prekosutra da vidim sta ce da bude. Ako i tad bude problema ostaje mi da zamenim sasiju i kasetofon (jos to nisam menjao).

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

jedno naivno pitanje..
                            jesi stavio nepovratni ventil između pumpe i filtera goriva,i stavio providno crevo za gorivo između njih da bi video šta se dešava kada neće da upali ( da li ima goriva i da li ima mehurića vazduha u istom) ?
                            kažu da kod Isuzu motora,kada počne da dolazi do otežanog paljenja..prvo treba naštelovati ventile pa onda ići dalje.
                            (ako se kod tebe šteluju ..ili su hidraulični samo-štelujući
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dekca
                              CBC Početnik
                              • 13.02.2010
                              • 2
                              • vranje

ventili su samostelujuci. Rekoh da sam zamenio kuciste filtera za gorivo. Posle dva dana stajanja vectra je upalila kao da je nova. Zelim da verujem da je to bio problem, praticu je jos par dana pa cu Vas obavestiti o rezultatu.

Comment

Working...
                              X