Gorepomenuti je 2006. godište sa pređenih 49000km. U decembru se desila havarija, kada je ostao na rezervi sa gorivom. Naime, povukao je vodu iz rezervoara i ostao da drži motor na leru. Nekako, sa trokiranjem i povremenim gašenjem, dovezao sam ga do pumpe i nasuo pun rezervoar sa aditivom za skupljanje vode. Pola sata sam verglao, dok nij na kraju povezao i počeo da radi, ali i da izbacuje beli dim/vodena para. Nekako se sredio rad motora i uz povremeno štucanje otišao sam na autoput da ga zgazim. Opet je auto štucao i povremeno gubio snagu, ali su mu se isčistili izduvni gasovi. U radu su se povremeno čula pucketanja iz pravca motora, ali bez uticaja na sam rad.
Posle gašenja motora i hlađenja, auto je lako upalio ali sa dubokim tonovima. Prešlo se jedno 2km i počeo je da trokira, gasi se i na kraju više nije hteo da upali. Auto je nemilosrdno paljen dok na kraju nije povezao, a iz auspuha dobili dimnu zavesu (T 84 nema bolju moć pravljenja dimne zavese). Na kraju je auto umro.
Posle sređivanja u Fordovom servisu i ceha od preko 3000 eura (menjana je pumpa i 2 ili 3 dizne), auto je imao istu snagu, miran rad, bez dima na auspuhu, sem kod punog gasa, ali je definitivno dobio neki dublji ton. Sa kolima se prešlo još 4000km posle peha i nije pokazivao znakove potrošnje ulja ili bilo čega drugog.
Vozilo treba da otkupim ovih dana, pa me interesuje sledeće:
1) Da li je moguće da su preostale dizne oštećene i da će ubrzo ispustiti dušu
2) Da li je voda u gorivu nanela trajnu štetu motoru u smislu, mini eksplozija i oštećivanja cilindara, klipova, ventila...
3) Da li je crkavanje dizni i smiranje cilindara uz onakav rad nanelo neku štetu
4) Razno?
Hvala
Posle gašenja motora i hlađenja, auto je lako upalio ali sa dubokim tonovima. Prešlo se jedno 2km i počeo je da trokira, gasi se i na kraju više nije hteo da upali. Auto je nemilosrdno paljen dok na kraju nije povezao, a iz auspuha dobili dimnu zavesu (T 84 nema bolju moć pravljenja dimne zavese). Na kraju je auto umro.
Posle sređivanja u Fordovom servisu i ceha od preko 3000 eura (menjana je pumpa i 2 ili 3 dizne), auto je imao istu snagu, miran rad, bez dima na auspuhu, sem kod punog gasa, ali je definitivno dobio neki dublji ton. Sa kolima se prešlo još 4000km posle peha i nije pokazivao znakove potrošnje ulja ili bilo čega drugog.
Vozilo treba da otkupim ovih dana, pa me interesuje sledeće:
1) Da li je moguće da su preostale dizne oštećene i da će ubrzo ispustiti dušu
2) Da li je voda u gorivu nanela trajnu štetu motoru u smislu, mini eksplozija i oštećivanja cilindara, klipova, ventila...
3) Da li je crkavanje dizni i smiranje cilindara uz onakav rad nanelo neku štetu
4) Razno?
Hvala
Comment