Na leru kada 'stisnem' gas 'proguta knedlu'

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BubaJez
    CBC Član
    • 02.12.2005
    • 69
    • Zemun

Na leru kada 'stisnem' gas 'proguta knedlu'

Mazda 323 dizel, 2001 god, 190000km, redovno servisiran ( Mobil 1 5w30 menjano na 10000km), uradjen veliki servis, reparirana turbina.

Kada vozim sve lepo ide. Kada na leru stisnem gas, negde oko 2000rpm kao da proguta knedlu i onda nastavi da dize obrtaje.

Interesantno je da kada je temperatura spolja ispod 10 stepeni onda se to ne desava i auto bolje vuce na nizim obrtajima, a kada je iznad 15 stepeni napolju, onda se to javlja i opet ne uvek, recimo izturiram ga tako par puta sa tom knedlom i onda ide regularno bez toga...

Imali neko neku ideju?
  • BubaJez
    CBC Član
    • 02.12.2005
    • 69
    • Zemun

Re: Na leru kada 'stisnem' gas 'proguta knedlu'

Jos jedan detalj, danas sam proverio i pocela mi je trositi vise goriva. Vec nekko vreme mi se cini da trosi vise po gradu, ali sada sam sipao pun i presao 100km po gradu i potrosio je 9 litara...strasno....idem u petak u servis pa da vidimo....

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Vidim da u komponentama u Autodati, ima čak dva senzora za temperaturu ususanog vazduha, po ovim tvojim zapažanjima, moglo bi imati veze. Ne nađoh neku detaljniju elektro šemu, ali stvarno , kakvim ili kolikim slovima treba da piše da napišete oznaku motora ili bar snagu.
      Previše bi bilo jednostavno da je samo IAT senzor,treba ti dobar dijagnostičar da prati parametre u radu motora, pa da se nešto zakljući,...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• BubaJez
        CBC Član
        • 02.12.2005
        • 69
        • Zemun

Izvinjavam se. Motor: 1998cm3, 101 KS, 74kW, serija sasije BJ, serija motora RF.

Comment

Working...
        X