fiat UNO dizel,da li je moguce da se istopi navoj grejaca

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vanjag
    CBC Početnik
    • 02.11.2009
    • 6
    • beograd

fiat UNO dizel,da li je moguce da se istopi navoj grejaca

kako da pocnem?
    najbolje prvo da naglasim da sam zensko i mi je autokod majstora vec 15 dana ,a otisao je jer mu je crkao jedan grejac , i na kraju je ustanovljeno da moram da mu menjam glavu motora .moje pitanje je sledece, kad je majstor promenio grejac i kad ga je upalio navoj (matica )koja drzi grejac pri glavi motora se istopila,(ali nije u pitanju promenjeni grejac nego drugi koji je bio ispravan ),majstor tvrdi da nikad nije video tako nesto i da ne zna zasto se istopilo ,a ja se pitam da li je moguce da se to istopi jer mislim da je potrebna jako velika temperatura za to ,ali posto sam zensko moze da mi prica koju god hoce pricu .i onda je skidao glavu motora da bi taj deo zavario i kad je sve zavrsio ,to je opet popustilo pod kompresijom i sada je ustanovljeno da se pokvariula BOsh pumpa (ne znam kako se strucno zove )
    jel moze neko da mi pomogne da li je u pitanju njegova greska ili je stvarno moguce da se to istopi
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: fiat UNO dizel,polomljena glava motora...moze ili ne?

Pravila foruma
    Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja (SPI, MPI) zapreminu, snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem..

..valjalo bi popuniti traženo,pa ćemo pristupiti rešavanju problema...ukoliko se do sutra ne sredi,zaključaću temu....

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

Re: fiat UNO dizel,da li je moguce da se istopi navoj grejaca

...navoj na glavi moze da se istopi samo ako grejac nije bio stegnut,te da su ga vreli gasovi koji su isticali pored njega,istopili...dalje mi nije jasno sta je tu imalo da se zavaruje,to se radi masinskom obradom...a bosch pumpe ima sa svim tim veze koliko i rezervni tocak...i opet nije napisano u naslovu koje je godiste,kubikaza itd..

Comment

• vanjag
        CBC Početnik
        • 02.11.2009
        • 6
        • beograd

Re: fiat UNO, dizel,1987 god,1.7

ni meni nije jasno sta se tu varilo ,taj deo koji spaja grejac sa glavom motora ( valjda) ,jer mu je skidao glavu da bi to zavario ( i navodno je glava do sada skidana vise puta i sledece skidanje treba nova ) i kad je sve to spojio ,pod pritiskom je opet to popustilo (valjda nije dobro bilo zavareno ili ima neke veze sa bosh- pumpom jer sad ona treba na reglazu (mislim) i da kupujem glavu motora ,da li mi se isplati to popravljati ...

Comment

• dieselman
          CBC Senator XXL
          • 14.11.2005
          • 833
          • tt

..il menjaj majstora ili auto...pumpa nema veze sa tim problemom...

Comment

• vanjag
            CBC Početnik
            • 02.11.2009
            • 6
            • beograd

pa sta sad da radim ,autoje jos kod majstora ,cekam da mi javi koliko ce to da kosta ,vredi li ga porpravljati ili da ga dajem na otpad

Comment

• Yuguar
              CBC Član
              • 24.10.2009
              • 23
              • Beograd

moze da se istopi ali se to desava jednom u ... neko rece menjaj majstora +1 .

Ako je skidao glavu i radio sta god da je radio pa sad ne radi nije tvoja greska i nisi duzna da placas . Znaci da je on i njegov izbor varioca ili sta vec problem...i kad je sve to sastavio ne radi...mora da uradi opet o svom trosku. Naravno on ce da se buni . Ali ako je prihvatio posao mora i da ga zavrsi..jer kao majstor je svestan sta sve moze da ga ceka i duzan je tebi unapred da predoci sve moguce scenarije kad se radi buzdevina da ti znas u sta se upustas.
              jer sad umesto skidanja glave 50e i varenja iste 20ak ispada da placas to duplo i da treba drugu da kupis i sad 300 eur za remont bosch...jel bi radila sve to da te upozorio..naravno da ne. Moj savet povedi neko musko da objasni majstoru ove detalje.
              Sto se tice bosch pumpe ona veze blage s tim nema...mislim ima ali se kod skidanja glave ista skine i odlozi sastrane i posle namontira , dakle ne utice na nju.
              Ne znam koliko te je do sad to kostalo ali moj savet je da nabavis ili drugi motor ili da prodas to.

Comment

• vanjag
                CBC Početnik
                • 02.11.2009
                • 6
                • beograd

sad mi je javio da je ipak promenio sva cetiri grejaca i smanjio kompresiju na bosh pumpi ,jer je na jednom klipu bila povecana (ako sam ga dobro razumela) i taj deo sto se istopio i sto je vario kod grejaca je zalepio sa nekom trakom od tefala ...samo da to ne bude drz' vodu dok majstori odu ...i da vidi da li ce da radi sada pa da mi sracuna sve ,do sada sam mu kupovala delove 60 evra -dihtung glave i zupcasti kais i jos nesto zaboravila sam ..
                hvala vam puno ...planiram da ga prodam samo da je uvoznom stanju ,i posto je moj prvi auto bas sam se vezala za njega - zene

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

to je vario kod grejaca je zalepio sa nekom trakom od tefala
                  ..prodaj pod hitno, prvom koji naidje

...salim se, mislim da bi kolega Yuguar , inace odlican majstor za te stvari mogao da ti da pravu procenu ako ga namolis da izadje na teren
                  http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• ragazzoni
                    CBC Senator XXL
                    • 24.02.2009
                    • 774
                    • Obrenovac i okolina
                    • Opel Omega 2.0i-16v

Navoj u glavi ne može da se istopi tek tako, nije od plastike! E sad ili je grejač bio labav, ili je došlo do mikro zavara čelik-aluminijum-da ne ulazim u detalje oko MIKROZAVARA, i čupanje navoja pri odvrtanju, ili je oštećen navoj pre te intervencije. Boš pumpa je rotacionog tipa i do ogromne razlike u količini goriva ne može da dođe tek tako. Neka majstor skine glavu, pa pravac na remont iste. Biće kao nova, a on će samo da je namontira i stvar rešena. Ako tražiš preporuku servisa za remont glave javi mi se na e-mail ili pp.
                    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• vanjag
                      CBC Početnik
                      • 02.11.2009
                      • 6
                      • beograd

ja vise nemam pojma sta je on njemu radio ,uglavnom auto sad radi kao traktor i jedva upali a kad dostigne radnu temperaturu ( sto je veoma brzo) kad ga ugasim nema sanse da opet upali dok se ne ohladi - uzas ,i pomerao mu je kompresiju kao da bi bolje palio ili radio uopste ,ali opet nista ....

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

bezi ti od tog majstora i idi kod nekog "krstenog"

Comment

• vanjag
                          CBC Početnik
                          • 02.11.2009
                          • 6
                          • beograd

pa dala sam 130 evra na popravku i sad ne mogu da dajem jos da neko drugi to radi... nema ni meni ni autu pomoci ,hvala vam svima

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

lock
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                            X