Astra 1.7 DTI (Y17DT) žuta lampica upozorenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • e-bgd
    CBC Član
    • 05.11.2009
    • 10
    • Beograd

Astra 1.7 DTI (Y17DT) žuta lampica upozorenja

Astra 1.7DTI 2000 godište prešla 210000km. što je prava kilometraža.
    Od sredine leta počela je da se pali signalna lampica u obliku kompresora rekao bih, i to samo ponekad i na kratko.
    Propratni zvučni efekat je znatno "bučniji" rad motora koje liči na klaparanje i smanjena snaga motora.
    najčešće se dešava prilikom kretanja unapred i unazad a veoma retko u vožnji i opet pri promeni brzina.
    Recimo da se nijednom nije desilo prilikom vožnje u određenoj brzini. Pre neki dan se u vožnji pojavila
    signalizacija, auto ugasio. Posle paljenja bez problema vožen par dana. Auto održavam u Autoservisu Kalibra Šimanovci
    gde su na malom servisu očitali grešku 216(A) koju su i obrisali sa kompjutera i rekli da dalje pratim šta se dešava.
    Rekli da ovo nebi ni prijavili noviji računari na vozilima. Posle par dana opet isto.
    Ono što sam mogao da primetim kao vozač je da se "kvar" pojavio od kada se pojavio EuroDizel5.
    Mogu da napomenem da se učestalije pojavljuje kada promenim benzinsku pumpu. Recimo da se manje dešava kada sipam na
    Zmajevima, Dejtoni a više na OMVu.
    Izvinjavam se na dužem opisu ali muislim da je neophodan a kako bih sprečio pojavu konkretnog kvara ako ga ima.
    Čitao sam da je Euro Dizel 5 suviše suv zbog manjka sumpora ako je to uopšte u pitanju.
    Šta dalje da radim... Auto i dalje vozim. Ako je gorivo dali bi neki aditiv rešio problem.
    Unapred Hvala.
  • gvoka87
    CBC Član
    • 05.04.2008
    • 51
    • Zemun

Re: Astra 1.7 DTI (Y17DT) žuta lampica upozorenja

Da li lampica o kojoj govoris izgleda ovako:

Sasvim je moguce da te neka od dizni zeza...

Comment

• e-bgd
      CBC Član
      • 05.11.2009
      • 10
      • Beograd

Da to je ta lampica ili kako se već zove.
      Sinoć pri povratku sa posla se desilo po drugi put da se motor u vožnji jednostavno ugasi nakon paljenja lampice
      koja liči na pumpu ako se slažete. Uključim sva četiri, stanem, kontakt na 0 i nakon paljenja sve OK. Evo me jutros na poslu "bez boblema".
      Nakon ovoga bi trebalo da se zaključi da nije dizna. Nebi smeo motor da se ugasi zbog dizne ili grešim.
      Laički, kao da zeza dotok goriva ili struje u trenutku kada se "to" događa.
      Pre nedelju dana urađen kompletan mali servis (znači svi filteri) pored ostalog ...

Comment

• gvoka87
        CBC Član
        • 05.04.2008
        • 51
        • Zemun

To je lampica "Check Engine" koja se pali kad nesto ne valja. A evo sta kaze Autodata za kod 216A:

Fault location: Fuel injector group E, supply voltage - open circuit

Probable cause: Wiring, engine control (EC) relay, injectors, ECM

Comment

• e-bgd
          CBC Član
          • 05.11.2009
          • 10
          • Beograd

Hvala na informaciji.
          Voleo bih da znam šta ponaosob znači svaka stavka.
          Tačno mi se čini kao što rekoh da je u pitanju dotok struje ili goriva.

Pre sat vremena sam se čuo sa servisom. Rekli su da i dalje vozim. Ako se i dalje dešava
          prvo što će menjati(probati) je neki senzor na radilici?
          valjda je nešto od onoga što si izvukao po erroru 216A...

Samo da nije bosch pumpa ili ona elektronika na njoj. Nedaj bože jer je servis oko 500e

Comment

• e-bgd
            CBC Član
            • 05.11.2009
            • 10
            • Beograd

Au kako se sporo update-uju odgovori. Zato napisah isto ili slično dva puta.
            MIslio sam da je nešto puklo oko explorera, interneta isl.
            Administratorima foruma - dodajte malo ram-a u server, neće da škodi.

Comment

• gvoka87
              CBC Član
              • 05.04.2008
              • 51
              • Zemun

Sumnjam da je senzor polozaja radilice. Najpre ce biti neki problem sa dovodom struje. Najbolje bi bilo da se auto ponovo nakaci na dijagnostiku...

Comment

• milleemillee
                CBC Početnik
                • 16.07.2009
                • 8

Ta lampica svetli i kada se isključi protokomer !

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

..ovde je verovatno problem sa EDU..ili po naški "kompjuter boš pumpe"...vrlo čest kvar kod tog tipa motora...nema veze sa OMV,NIS,LSD i ostalima,već o lošim komponentama od kojih je napravljen(jeftina roba..)...

Comment

• e-bgd
                    CBC Član
                    • 05.11.2009
                    • 10
                    • Beograd

Odakle ti informacija da je napravljen od loših komponenti.
                    Može biti samo zbog veoma glupe pozicije na samoj Bosch pumpi koja je na motoru,
                    što će reći izložena konstantnim vibracijama. Aako se malo razumeš u elektroniku zaključićeš
                    šta se u tom slučaju dešava. Pojavi se hladan lem koji se da rešiti ko hoće da se petlja sa tim.
                    Ali se nadam da to neću morati da radim. Zezanje je jer je sva ta elektronika zalivena...
                    Ali u svakom slučaju bih voleo da čujem šta je tu jeftino možda si i u pravu. Auto je u mom vlasništvu par meseci.

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

..xe,xe,dovoljno se razumem u elektroniku da bih mogao to reći...uostalom,kad budeš imao prilike da zaviriš,videćeš i sam...nemoj to da shvataš lično,pričamo o kolima...inače,deo uopšte nije jeftin,čak je bezobrazno skup,voleo bih da ne saznaš...podsećaš me na mušterije koje se naljute na mene kad im kažem da im je auto neispravan,ponavljam,govorim samo o autu...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by e-bgd
                        Au kako se sporo update-uju odgovori. Zato napisah isto ili slično dva puta.
                        MIslio sam da je nešto puklo oko explorera, interneta isl.
                        Administratorima foruma - dodajte malo ram-a u server, neće da škodi.

E-BGD dodaj malo rama gde treba da pročitaš upustvo ali da ti skratim muke, piše... " da se prve tri poruke odobravaju od strane moderatora, nemojte pisati drugu istu poruku ako je ne vidite odmah"

Server je na gatoru, memorija se koristi sa 20 posto kapaciteta....

I savet+

Prvo malo prelistaš forum ono ko je ko, šta znače neke boje u imenima, ko čini te kategorije, pravila oglašavanja itd....
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• e-bgd
                          CBC Član
                          • 05.11.2009
                          • 10
                          • Beograd

dieselman

Ma naravno, sve je OK.
                          Samo se "nadam" da nije to u pitanju.
                          Hvala na informaciji.

Comment

• nedeljko
                            CBC Početnik
                            • 23.01.2010
                            • 1
                            • zemun

[ Vidim da imaš savete u vezi pumpi. Kod mene je problem u tome što sam sipao "eurodizel" kod preprodavaca. U pitanju je astra f TDS 1998.g Odmah po sipanju počeo je da trokira i da se guši. Vozio sam ga tako 10 km i onda istočio "eurodizel" i na preostalih 5 l koje nisam uspeo da izvučem nasuo sam na OMV 15 l eurodizela. Još malo je štucao (oko 10 predjenih km) i onda kreno da radi bez problema gde sam prešao oko 50 km. Jutros sam ga upalio bez problema na -5 (Zemun) ali sam primetio da neprima gas. Radio je malo u mestu počeo da prima gas i posle predjenih 1km auto se ugasio . Verglao sam malo duže i par puta je kao upalio ali se odmah gasio. Otada samo vergla na prazno ni blizu da sastavi. (skidao sam filter za naftu, nastavak na filteru ali posle verglanja i probanja da ispustim vazduh filter za naftu je bio prazan ni vazduha ni nafte iz njega )

Comment

• alexa05
                              CBC Senator XXL
                              • 23.07.2006
                              • 1769
                              • Smederevo
                              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

e-bgd pandur Dora ti je lepo objasnio par stvarcica.

Sad sam nayebo za ovo "pandur" al sta cu, bilo je jace od mene

Elem, u pravu si za jedno elektronika nova je po recima jednog "renomiranog" i dugogodisnjeg servisa u BG-u oko 500e. Moja situacija je bila takva da je dijagnoza bila pored elektronike i mehanicki sklopovi pumpe sto je iznosilo cca 800e.

Da mi je auto stao kod mene u SD-u bolelo bi me uvo da ga sredjujem, ovako sam morao. Kao sto narodna rece "magare se kad se zaglavi". Ja sam to resio ugradnjom polovne koja je kostala nekih 300e. Najjeftinija kombinacija u tom trenutku ali ne verujem i najpametnija.

PS Ne verujem da ne znas engleski, pre ce biti da ti je promaklo ono expert ispod dieselmanovog nicka, jel da!?
                              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                              X