Fiat Stilo jtd 115_povecanja potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cult
    CBC Član
    • 05.01.2008
    • 15
    • Srbija

Fiat Stilo jtd 115_povecanja potrosnja

Vec mesecima ne mogu da izadjem na kraj sa potrosnjom auta a Boga mi ni majstori, pa da krenem redom i nabroji sve sto znam, mozda je neko nekada imao isti ili slican problem koji je resio. Auto trosi u proseku oko 1litre vise tako da na otvorenom trosi oko 6.1-6.3 a u gradu zna da ide i do 10litara, prosek je oko 8.3-8.7. Kada lagano doziram gas, od 1.5-2 rpm, povuce jako lepo ali mu zato naglo dodavanje gasa nikako ne prija i tada se oseca da vuce jedino posle 2500rpm(bez zivosti) a u retrovizoru se vidi kolicina dima koju auto izbacuje. Nemorno radi i pri prvom paljenjju i tada izbaci izvesnu kolikcinu crno/plavog dima (uzasno smrdi) ali kada se zagreje isti simptomi nestaju. Svi parametri na dijagnostici su ok, kako u mirovanju tako i u voznji a najveca sumnja pada na ubrizgavanje goriva i/ili na lazni signal koji dobija pa upumpava vise goriva nego sto mu je potrebno. Ulje ne trosi, proltokomer je nov (testirano je jos 4 novih i polovnih a ispravnih), EGR zatvoren, overboost ispravan, turbina puni normalno, MAP ciscen (ispravan) dizne ciscene...
    Posto polako loodim voleo bih da cujem jos koje misljenje strucnjaka i ljudi sa iskustvom da probamo zajednicki da resimo ovaj problem koji polako prelazi u SF i mad zone.
  • Goran Zemun
    CBC Član
    • 06.11.2009
    • 69
    • beograd

Re: Fiat Stilo jtd 115_povecanja potrosnja

Kako stoji temp. motora ? i kako su prane dizne?
    F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

• cult
      CBC Član
      • 05.01.2008
      • 15
      • Srbija

temp. je skoro na polovini a takav je od momenta kupovine i nista se tu nije bitno promenilo, mada mislim da malo sporije dostize radnu temperaturu. Dizne su ciscene u ultrazvucnoj kadici, testirane i vracene. u toku voznje sam cak kontrolisao i "instant consumption" tako da kada ide glatko onda mu je potrosnja oko 5.3 pri brzini od oko 80-90 km/h a kada se gusi onda je to oko 6.5-7l.
      tek sam sada video i ovu drugu poruklu, auto ne dimi nista posebno tj. ima ga minimalno ili nimalo a pumpa po svim parametrima (u mirovanju i u voznji po examineru) radi normalno..

Comment

• Goran Zemun
        CBC Član
        • 06.11.2009
        • 69
        • beograd

Dizne moraju na probni sto, pa tek onda sve ostalo....moze se pokusati sa flesovanjem racunara to bar nista ne kosta..

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

meni je karavan trošio na otvorenom 7.5 u gradu 9 a trovratni na otvorenom 5.5 u gradu 6.8 i to sam uzeo kao prihvatljivo
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

...ultrazvučno ili bilo kakvo čišćenje injektora nema smisla ukoliko se ne provere/podese na probnom stolu...ima tu dosta parametara...

Comment

• cult
              CBC Član
              • 05.01.2008
              • 15
              • Srbija

Originally posted by Goran Zemun
              Dizne moraju na probni sto, pa tek onda sve ostalo....moze se pokusati sa flesovanjem racunara to bar nista ne kosta..
              probane su, ociscenje pa pod pritiskom testirane (vec sam napisao u prvom postu) a sto se kompa tice, sta bi mu pomoglo fleshovanje? Da li bi se pregazio vec postojeci program originalnim i da li je uposte moguce da dodje do bilo kakvog zaglupljivanja istog tako da on salje lazni signal(e) za ubrizgavanje? Vec sam napisao da je prvo (jutarnje) paljenje dosta nemirno, smrdi uzasno sa mesavinom dima dok kada je zagrejan tih simptoma nema.

Comment

• Goran Zemun
                CBC Član
                • 06.11.2009
                • 69
                • beograd

Samo dizne..

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

Da li bi se pregazio vec postojeci program originalnim
                  pa zar postojeci nije vec fabricki ? ili je auto cipovan mozda ?
                  http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• cult
                    CBC Član
                    • 05.01.2008
                    • 15
                    • Srbija

fabricki je, da jeste chipovan to bi mozda bio i prvi korak za proveru, ovde to nije slucaj.
                    verovatno cu morati na jos jednu proveru dizni pa cemo videti..ne mogu da verujem da posle svega sto je iskotnrolisano/ zamenjeno, auto i dalje trosi vise nego sto je ranije trosio a sve na ustrb performansi a obzirom da cesto putujem poprilicno mi smeta. U pojedinim situacijama koje zahtevaju nagli pritisak gasa ponajvise jer nema zustrinu vec se u tim momentima najvise gusi. al' se ja raspisah-cisto da se pozalim malo

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

Originally posted by cult
                      probane su, ociscenje pa pod pritiskom testirane (vec sam napisao u prvom postu)
                      ...šta znači "pod pritiskom testirane"?...neko ih je stavljao pod pritisak da vidi da li rade?..ili je dizne podvrgao kompletnom testu da je proverio statički preliv na 1350 bara,full load na 0,78 ms pri istom pritisku...da li je probao količine na mid load na 800 bara pri 0,7ms?...da ne nabrajam dalje...već mi je pomalo loše od ovog foruma gde želim nekom da pomognem iskustveno,a dočekuju me na nož...ja nemam reklamu nigde na forumu,ne radim ništa ljudima sa foruma iz principa i nemam nikakvog interesa u svemu ovom osim želje da nekom pomognem da ne luta..

Comment

• Goran Zemun
                        CBC Član
                        • 06.11.2009
                        • 69
                        • beograd

Problem i jeste u tome sto vecina "majstora "dizne ispituje pomocu pumpe kojom su se ispitivale dizne za golfa 2. i generatora impulsa. tako da ako cakce i prska ..to je to ispravna je....

Comment

• cult
                          CBC Član
                          • 05.01.2008
                          • 15
                          • Srbija

Originally posted by dieselman
                          Originally posted by cult
                          probane su, ociscenje pa pod pritiskom testirane (vec sam napisao u prvom postu)
                          ...šta znači "pod pritiskom testirane"?...neko ih je stavljao pod pritisak da vidi da li rade?..ili je dizne podvrgao kompletnom testu da je proverio statički preliv na 1350 bara,full load na 0,78 ms pri istom pritisku...da li je probao količine na mid load na 800 bara pri 0,7ms?...da ne nabrajam dalje...već mi je pomalo loše od ovog foruma gde želim nekom da pomognem iskustveno,a dočekuju me na nož...ja nemam reklamu nigde na forumu,ne radim ništa ljudima sa foruma iz principa i nemam nikakvog interesa u svemu ovom osim želje da nekom pomognem da ne luta..
                          E, maestro, ja sam i insistirao na ciscenju dizni upravo zbog navedenih simptoma.. Na ostale stavke, "staticki preliv' i "mid load" mogu samo da pretpostavim sta znace ali ne i da odgovrim na to jer nemam pojma. Retko kada sam na forumu tako da ne znam sta se desava medju forumasima ali znam da je za mene forum mesto gde se razmenjuju iskustva, dele saveti i gde se pokusava da se nekome pomogne svojim iskustvom ili pak licnim primerom.. Nravno da postoje i razmimoilazena sto se misljenja tice ali bi to trebalo da bude u granicama tolerancije i u cilju pronalazenja resenja, no da ne idem u off topic.
                          Hvala svima koji pokusavaju da na osnovu ovih informacija, proniknu u problem i daju savet sta dalje ciniti jer se na kraju sve svodi na posetu specijalizovanom servisu. Kada problem bude resen, napisacu poseban topic sa sve opisanim simptomima, cisto da posluzi drugima ukoliko dodju i slicnu ili situ situacijju kao sto je moja.

Comment

• dieselman
                            CBC Senator XXL
                            • 14.11.2005
                            • 833
                            • tt

..ma,nista licno...malo sam bio iznarviran ranije..sorry,ako mogu sta pomoci,tu sam...

Comment

• aleksabgd
                              CBC Član
                              • 04.12.2009
                              • 84
                              • beograd

Fiat stilo bez problema u gradu moze da potrosi do 10 l goriva ,voznja kreni stani bulevarom i to je to.Sto se tice problema sa diznama najbolje bi bilo da napravis neki dil sa bosistom i da stavis drugi set dizni cisto da probas ,da budes nacisto da li je problem u diznama ili ne

Comment

Working...
                              X