pitanje u vezi goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rijeka1981
    CBC Član
    • 18.09.2009
    • 22
    • rijeka

pitanje u vezi goriva

radi se golfu 4 tdi ili sdi ..dali isti moze na obicni dizel?netko kaze da, a netko ne? Prijatelj mi ima trojku 96godiste tdi 90ks i trpa mu loz ulje vec 80tak tisuca,,auto ide i ne dimi nista...Taj motor je isti ili razlicit? bosch pumpa i dizne? hvala...
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: pitanje u vezi goriva

Odgovor o ED. gorivu si dobio na postu koga si počeo, pa se nasmejao i onda ga napustio. Možeš i vodu ako hoćeš da sipaš, zašto bi ga trovao sa D2???
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• rijeka1981
      CBC Član
      • 18.09.2009
      • 22
      • rijeka

nisam se tebi smijao....dobio si odgovor zasto sam se nasmijao..al je izbrisan..nisam ga ja brisao...nasmijao sam se na to sto je covjek dobro rekao da pricamo o motoru starom 30 tak godina i da sam shvatio da sam udavio vec sa takvim pitanjem...zato sam se nasmijao..sve sam lijepo napisao i zahvalio se na odgovorima...a za obican dizel pitam jer mogu doc do istoga i racunam da ako kupim noviji auto nemogu na isti vozit...

Comment

• aleksabgd
        CBC Član
        • 04.12.2009
        • 84
        • beograd

da li se u hrvatskoj prodaje d2 na pumpama?

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

INA dizel je nash D2 , a INA dizel plavi je isto D2 i razlika je samo u tome sto je plave boje,i nesme(zabranjeno zakonom) da se sipa u kola,samo je za brodove (broditje) i za poljoprivrednu mehanizaciju.
          specifikacija INA goriva : http://www.ina.hr/userdocsimages/pdf/Katalog_goriva.pdf
          moze da nam kaze kolika je kazna ako nekog uhvate naprimer sa tim Plavim D2 u Golfu ?? :
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• rijeka1981
            CBC Član
            • 18.09.2009
            • 22
            • rijeka

Imas kod nas plavi dizel..(za ribare gorivo D2 obican ),,samo boja drugacija,,imas crveni d2 (lozivo ulje),kao da je blatniji od d2..imas euro dizel i obicni dizel d2...Na pumpi mozes kupit euro i d2 al primjecujem da d2 samo starije pumpe drze,,mislim one koje se nisu preuredjivale... a lozivo ulje i plavi dizel isto na samo par lokacija...bar je tako u Rijeci...Plavi dizel neznam kako nabaviti (vjerovatno moras imat neku iskaznicu ribara ili slicno) a za lozivo ulje ti isto uzima podatke..Kazne su od 10 do 40 tisuca kn..znaci od tisucu ipol do 5 i pol tisuca eura... cirka...rizik je da...Koliko znam kazna se odredjuje po tome koliko te puta ulovi u prekrsaju...znaci prvi put 10 a drugi 40...tako bar mislim...Koliko su kod vas kazne?

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

zhestoke kazne,kod vas
              kod nas ima D2 i EvroDizel .. i neke fore kao sto je eko5 ili tako nesto ..to su neka goriva po ceni i kvalitetu izmedju ova dva osnovna.
              ja nisam video da loz ulje ima na pumpama,bar JA nisam video,a i neznam ,kako se kaznjava ako bi neko sipo,i kako bi se to utvrdilo kod nas..
              u svakom slucaju razlika izmedju D2 i evrodizela i kod vas je mala (oko 10%) ,tako da nemoj zbog toga da rizikujes kvarove na novijem dizelu ..ja chak i u moj auto iz 1993 uglavnom sipam evrodizel.narocito zimi..mnoogo lakse pali i manje trese,dimi.
              mada pali on i sa D2 ..ali osetja se da je evrodizel bolji i chistiji
              evrodizel ima cetanski broj 51 , a D2 45 .. sto vetji cetanski broj gorivo se "lakshe pali" ugrubo receno.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
              X