megan 1.5dci 2004- check injection!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milos1971
    CBC Početnik
    • 04.11.2009
    • 4
    • Beograd

megan 1.5dci 2004- check injection!!

Pozdrav svima,
    imam megana 1.5dci 2004 60kw 110000km i sve je bilo ok dok se pre 2 dana u voznji nije pojavilo "check injection" i "service" a auto je isao najnormalnije u tom trenutku da bi ujutru bila druga prica kad sam hteo da ga upalim tacnije prvo nije hteo da upali a iz drugog puta je jedva upalio uz izbacivanje gomile dima iz auspuha. jutros je bio majstor i na dijagnostici je pokazao gresku na 3-oj dizni i kada je obrisao gresku auto je upalio najnormalnije.Majstor kaze da moze da mora da ga detaljno pregleda pre nego sto ustanovi sta je a to je tek u sredu (zbog guzve u servisu!) a do tada bi voleo da znam ako je neko imao slican ili isti problem posto cu 2 dana mozgati (
    unapred se zahvaljujem na svim odgovorima i savetima
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: megan 1.5dci 2004- check injection!!

sve ti je majstor lepo rekao...samo budi strpljiv
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Neskroman
      CBC Član
      • 23.02.2008
      • 25
      • Beograd

Moze da bude svasta... Moze da bude ozbiljan problem sa turbinom, pumpom i diznama, 1.5dci imaju delphi (lucas) pumpe a ne bosh kao u 1.9dci... A moze da bude i nesto banalno, meni kad je to pisalo na bivsim kolima (renault megane 1.9dci 2003), bili su u pitanju grejaci gorivva. To je redovno odrzavanje i zamena je 15e po grejacu... Savet je da se promene svi ali ne moras, mozes samo one koji ne rade.

Pozrav

Comment

• Almir
        CBC Početnik
        • 14.02.2011
        • 1
        • Sarajevo

Pozdrav,

Ja sam imam isti problem i svako jutro iscekujem da nece da upali.

Molim kolegu koji je imao ovaj problem da nam napise sta je na kraju bilo kod majstora.
        Kako je roiesio problem i sta je sve bilo koliko je kostalo. Svi detalji me interesuju oko ove "check injection" jer neznam sta me ocekuje.

Unaprijed zahvalan!

Comment

• milos1971
          CBC Početnik
          • 04.11.2009
          • 4
          • Beograd

ukratko, uradio dijagnostiku ustanovio da su od loseg goriva blokirane 2 dizne uradio reparaciju u servisu kod hipodroma i resio problem dizne su jako osetljive na lose gorivo tako da od tada sipam samo na mol pumpama gde je navodno najkvalitetniji eurodizel, sve to me je kostalo oko 300e sve zajedno sa dijagnostikom eto....pozdrav

Comment

• prke
            CBC Član
            • 17.03.2006
            • 71
            • munze-konza

sipaj neke aditive za dizel gorivo,imas wins za ciscenje i odrzavanje dizni i pumpe(oko 400 din) i teraj...
            sto se tice euro dizela na nasim prostorima,ja sipam samo na JP i prezadovoljan sam,skoro sam nasuo na mol-u i nisam bio zadovoljan,posle jaceg gasa na tren bi bio nemiran rad motora...ovako godinama na JP i ja zadovoljan(licno iskustvo)..
            VWCLUB SRBIJA

Comment

• rstalija
              CBC Početnik
              • 22.06.2010
              • 9
              • trstenik

pre par godina dok sam vozio megana 1.5 60 kw imao sam slicno iskustvo.pri preticanju kad sam dodao gas upalio je na displeju check injection!! i kao da je malo zatrokirao motor u trenutku.medjutim auto je posle toga nastavio normalno da ide bez ikakvih problema.odvezo sam auto u ovlasceni servis i na dijagnostici je pokazalo da u dizelu ima vode i da je to bio problem zbog kog je pokazao gresku.nikakvu intervenciju nisu radili.auto sam posle toga vozio jos sigurno 80000 km. i nikad mi se vise nije pojavio slican problem.

Comment

• milos1971
                CBC Početnik
                • 04.11.2009
                • 4
                • Beograd

moj problem nije bio vezan za vodu u gorivu jer je majstor 2 puta brisao gresku i auto bi radio normalno 2-3 dana i opet bi se pojavio isti problem a od kada sam uradio pomenuti servis problem je resen(nadam se zauvek ) pozdrav

Comment

Working...
                X