Imam punto 1.9 JTD i isključivo koristim evro dizel.Pitanje je,pošto su mi neki majstori dali savet da nije loše sipati u evro dizel sintetičko ulje dvotaktol kao za testere ili motore u odnosu 2% to raditi sa vremena na vreme,a drugu me savetuju da pomešam malo sa D2 na primer pola pola.A to je dobro za podmazivanje dizni i boš pumpe pošto je evro dizel kao benzin suv.Šta vi mislite da je ok ili najbolje rešenje
Šta sipati u dizelaša
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Šta sipati u dizelaša
Originally posted by 206E to niko ne zna, zasto se sipa taj dvotaktol, ali svi mudruju k'o raketni naucnici...
Ako auto fabricki trosi D2, i preporuka je da se sipa to gorivo, onda nema potrebe da se sipa dvotaktoj jer je D2 jako masan sam po sebi. A posto ga na nasim pumpama normalno ima, sipas D2 i nema potrebe za dvotaktolom ili bilo kojim drugim aditivom.
Kome auto fabricki trosi Eurodizel, znaci da je motor prilagodjen radu na Eurodizel i ne zahteva nemo mascenje smese dvotaktolom - znaci sipas Eurodizel, i opet ni tu nema potrebe za dvotaktolom. Stavise, dvotaktol u pumpu visokog pritiska i piezo dizne na EuD motore - pa bolje odmah sipajte pesak u gorivo, da ga brze ubijete...
E sad, koja je, pored gore navedenog, logika pojedinaca koji izmisljaju toplu vodu i sipaju dvotaktol u dizel, ja zaista ne znam.
Jedino ako neko ko treba da sipa D2 iz nekog razloga hoce da koristi eurodizel, sam po sebi skuplje gorivo, pa jos i da placa za dvotaktol kojim mu unistava kvalitet i cistocu za koju je dodatno platio - ali ja zaista nemam pojma zasto bi iko radio tako nesto.
Toliko o tome, po stoti put...
TemaYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
-
Comment