Corolla 1.9D 2001g. neobičan problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • linkk
    CBC Početnik
    • 20.12.2009
    • 3
    • Beograd

Corolla 1.9D 2001g. neobičan problem sa paljenjem

Radi se o Tojota Koroli koja ima Pežo dizel motor 1.9D, isti motor koji je nekad ugradjivan u Pežo Partner (nije turbo).
    Prilikom paljenja nema problema ni po ovom hladnom vremenu, odmah kresne, ali se nakon desetak ili vise sekundi motor sam od sebe ugasi i nakon toga ga je teško ili skoro nemoguće ponovo upaliti. Jutros sam bez problema upalio motor i ostavio ga da se zagreje dok očistim sneg. Nakon minut-dva ugasio se i nisam više uspeo da ga upalim. Od silnog verglanja istrošio mi se akumulator i sada ne znam stvarno šta da radim. Auto stoji na ulici sa praznim akumulatorom i sa još nekim veliki problemom koji pokušavam da dijagnostifikujem.
    Grejače sam menjao pre dve godine, a svakako i dobro inicijalno pali. Kako da pokrenem auto iz ove "kome", šta da uradim? Akumulator je Bosch Silver, star 2.5 godine. Da li je normalno da se i on tako lako isprazni od par minuta verglanja?
    Da li neko ima ideju zašto se motor gasi nakon inicijalno lakog paljenja i zašto ga je kasnije skoro nemoguće ponovo pokrenuti?
    Hvala svima i pozdrav.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Corolla 1.9D 2001g. neobičan problem sa paljenjem

A sta ti je u rezervoaru. D2 ili eurodizel ?
    Predlažem rešenje da sutra puniš akumulator, i sačekaš +4 C u utorak,pa ga onda pališ, verovatno ti je negde u sistemu vodeni ili parafinski čep.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• rijeka1981
      CBC Član
      • 18.09.2009
      • 22
      • rijeka

Tako i ja mislim...

Comment

• linkk
        CBC Početnik
        • 20.12.2009
        • 3
        • Beograd

Originally posted by comi 1342
        A sta ti je u rezervoaru. D2 ili eurodizel ?
        Predlažem rešenje da sutra puniš akumulator, i sačekaš +4 C u utorak,pa ga onda pališ, verovatno ti je negde u sistemu vodeni ili parafinski čep.
        U rezervoaru je D2. Letos sam imao skoro identičan problem. Majstor mi je našao neki luft kod pumpe za gorivo (kaže da je tu "vukla vazduh"), pa smo je zamenili i otada je sve bilo ok. Da li je moguće da ponovo negde "vuče vazduh"? Kako odstraniti taj čep, ako je do toga, ili se to samo vremenom reši?

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Topla garaža 5,6 sati.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• nina996
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2009
            • 324
            • leskovac

Stavi bespovratni ventil na dovodno crevo ispred filtera goriva i sipaj euro ne vozis traktor
            Pirke

Comment

• linkk
              CBC Početnik
              • 20.12.2009
              • 3
              • Beograd

Dobar savet, zaista nije traktor.

nema potrebe za citiranjem posta iznad

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

Originally posted by nina996
                Stavi bespovratni ventil na dovodno crevo ispred filtera goriva i sipaj euro ne vozis traktor
                i otvori filter goriva i ispusti vodu-talog sa dna.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                X