Ajde da jos malo dosadjujem. Dizne proverene u dva servisa sve ispravne, izmenjao sam im mesta, i dalje se lupanje gubi kad otpustim holender na 4-toj diuzni. Po mom skromnom misljenju pumpa, ali sta na pumpi, ako neko moze da objasni i kaze koliko bi to bilo u novcima.
Unapred hvala! A da sad videh gresku nisu dve nego jedna dizna na cetvrttom cilindru.
Najpre treba proveriti kompresiju.
Ako je do pumpe,reparacija je skupa,3 ako ne i 4 puta je jeftinija polovna
Da sta moze u pumpi,pa los element,los druk ventil ili deformisana podloska izmedju..
Meni Popesku radio Bosch pumpu VP44 (valjda je ta oznaka) na Vectri B. Tj. nije radio jer je po njima problem bila i elektronika i sama mehanika pumpe, pa je stavljena polovna. Elektronika 500e + mehanicki sklopovi 300e, sitnica a!? Ruku na srce radilo se o varijanti sa novom elektronikom ali mnogo je brate.
To na stranu, polovnu pumpu koju sam im doneo su ugradjivali nekih 6 sati, imam i svedoka da nisam slagao ni minut. Pri tome dihtung poklopca motora nije vracen na mesto kako treba a sobzirom da vozim beli auto treba mu jedno debelo poliranje od masnih i prljavih ruku majstora koji su na njemu radili. Nisam imao ni snage ni volje da se sa njima raspravljam jer nisam iz BG-a, auto mi je tamo igrom slucaja bio tri dana a zurio sam na posao.
Jednom recju totalno nezadovoljan njima iako sam tamo zaglavio po preporuci, mada je i covek koji me je tamo poslao bio iznenadjen mojim iskustvom.
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
LUPANJE DIZNI potiče od nepravilnog sagorevanja. Uzrok najčešće previsok pritisak, usitnjene čestice, te se trenutno pali gorivo, može biti još svašta, ali ti je pravi savet da skineš pritisak i/ili očisti diznu, možda ima i zaribavanja i zapušenja. Praktično se nikad ne događa da pumpa odjednom poveća gorivo na tom cilindru.
''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Lupanje se nije pojavilo odjednom, prvo je povremeno kucala pa konstantno.
pa sta da definitivno radim?? Servis pumpe, druga polovna ili spustanje pritiska na toj jednoj dizni?
Comment