Godinu i nešto imam sharan 1.9 tdi 85 kw 115 ps.pre oko 6 meseci sam mu odradio veliki servis gde sam mu zamenio i termostat jer u vremenu zime jako teško je mogao da postigne radnu temp.međutim nisam dobio skoro ništa u tom pogledu.pođem iz mog sela u autu sam sam napolju oko 0 stepeni izađem iz sela vozim normalno pređem 10 km stignem u drugon selo on nije naguro ni pola od radne temp. izađem van sela ručica stoji ne pomera se prebacim u 4 brzinu (ima 6) gas oko 3500 obr.i nakon 3-4 min nagura radnu temp i onda celim putem je u redu.može li mi neko pomoći oko ovoga imam malu decu pa mi je problem zagrejati auto na radnu temp.da bi unutra normalno grejao.probao sam i u mestu ali isto neide.molim ako neko zna gde leži problem nek napiše.puno hvala.
zagrevanje motora u Sharan-u 1.9 tdi
Collapse
X
-
Re: zagrevanje motora u Sharan-u 1.9 tdi
Dok ti se neko ne javi,evo ti ova tema dosta je pisanao o problemu sa zagrevanjem motora...
viewtopic.php?f=337&t=35535&hilit=termostat+golfFORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
-
-
Da u navedenoj temi je pisano dosta na tu temu.
Takva je situacija kod nekih dizela, veoma sporo dostizu radnu temperaturu. Tako je i na mojoj corsi 1.7DTI zamenio sam termostat i opet nista. Pomislio sam da ne valja termostat kada stanem i pipnem gornje crevo ono stvarno ledeno termostat drzi vodu al eto motor jos nije dostigao temperaturu posle 10-15 min da se on otvori. Pogotovu kada je grejanje odmah ukljuceno cim se malo smlaci voda u motoru.
Ti barem proveri pipanjem creva da nije ipak slucajno on ali secam se da je stavljen original prve ugradnje.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Na tom motoru na glavi motora sa zabnje strane postoje 3 grejaca naredenih jedan do drugi i slicno izgledaju kao grejaci za paljenje,proveri nih oni greju tecnost koja ide prema parno grijanje auta i sluze za brzo grianje istoga ,i znaju cesto da pregore ,pozz
Comment
-
-
Pošto sam imao slični problem na istom motoru 1.9 TDI pa možda ti mogu pomoči . Meni je bio problem mali kiler grijanja,
bio je začepljen toliko da nije bilo dobrog protoka.Skinuo sam oba dvije cijevi na malom kileru i nalijao neku tekučinu ( kiselina za očepljivanje) malo ostavio i sa protokom vode ispirao. I tako nekoliko puta, zatim sistem napunio antifrizom ozračio mali kiler(grijanja)
i uspio . Sad vrlo brzo grije,pun pogodak.
Comment
-
Comment