Pozz evo malopre mi se desio problem sasvim normalno sam upalio auto na ovom minusu i vozio sam nekih 10-ak kilometara i odjedanput mi se suto poceo gusiti i niej hteo da ide.Stao sam i ugasio ga i sada kad ga upalim ne radi ravnomerno i gas jedva prima.Da li je moguce da je nafta zaledila?Posto ovde ima oko minus 13.I jos jedno pitanje da li postoji filter za gorivo sa nekim grejacem??
Kia Sportage problem
Collapse
X
-
Comment
-
-
Re: Kia Sportage problem
Evo malopre sam skinuo filter bio je sav zaledjen.Stavio sam ga u toplo i uspeo da ga odledim iz njega je sve i svasta izaslo.Prvo je imalo dosta trunja,pa je izasla nafta to sam sve sipao u flasu i video sam da je na dnu flase jedno centimetar bilo nekog mulja ili kako da ga nazovem nafta je bila iznad toga.Sad sam dobro isprao filter cistom naftom i sad je sve ok.Vratio sam ga i sad nece da upali nikako.Napunio sam sva creva naftom i filter i nema sanse da upali upali malo i ugasi se.Probacu sutra jos nesto nisam mogoa sad vise mnogo je hladno.A koji mi aditiv preporucujete?Sipao sam neki aditiv ne znam mu sad naziv i nista nije delovao zaledila se nafta sa njim zaledila se otprilike na minus 18.
Comment
-
-
E sad imas vazduh? Meni se to dogodilo par puta, crevo koje spaja filter i pumpu skinem, ubacim cev od pumpe direkt u flasu i pustim ga da potrosi tih litar goriva. On se lepo razgreje i onda bar imam lakse paljenje. Inace brzo "potrosi" gorivo z flase jer gomilu vrati nazad u rezervoar. Kad je tako zagrejan onda ce imati i acc laksi posao da ga vrti i samim tim kad vratis crevo na filter lako ce upaliti iz par pokusaja...
Ovo naravno radim samo kada nepostoji drugi nacin ikada je bas hladno...
Comment
-
-
Evo danas sam ga napokon upalioBilo je vazduha u crevu od filtera do pumpe i to sam resio.I ponovo me zezao malo upali pa se ugasi.I na kraju sam zakljucio da je negde u pumpi zaledila nafta i uzao sam dva fena i uperio u pumpu i posle 5 minuta grejanja je odmah upalio i sad radi sve ok.Koji aditiv da sipam da mi opet ne zaledi?
Comment
-
-
kako uopste voda stigne do bosch pumpe ? i meni se to desilo.. zar je mogutje da sipaju vodu u dizel ?
mislim da mnogo pomaze ako se bar dva puta godisnje ispusti talog iz filtera a to kod nas malo ko radi.
otvorish na fileteru onaj chep odozdole i sachekash da izadje 100mml i zavrnesh.kad upalish auto on brzo dopuni filter.
i to je dobro da se radi preventivno. mada mnogi automobili imaju senzor za vodu u filteru ?! .. ja nemam.
meni se to kao i tebi desilo prosle godine kada sam kupio auto,ali promenom filtera i redovnim(jednom u 4 meseca otprilike) ispustanjem taloga iz filtera ,to mi se vishe nije desilo.i uvek sipam eurodizel,nikad D2 .. u D2 su mnooogo vetje shanse da se naleti na djubre i vodu.
Dobro je da nisi shlepovao u neki sumnjivi servis.. odma bi ti menjali elektroniku na bosch pumpi i ko zna sta josh)
bio je jedan prosle godine sa istim automobilom kao tvoj i sa slichnim problemima.... ushi su mu zavrnuli,koliko su mu para uzeli u servisu
ovaj sluzhi da pokupi vodu iz goriva i "provuche" je sa gorivom : http://www.wynns.be/product.aspx?nav...7&p=71867&l=EN
a ovaj je za povetjanje techljivosti dizela na jako niskim temperaturama,sprechava da se zgusne i napravi chep negde.
prvi je oko 550 din a ova jdrugi oko 350 na OMV pumpama,video sam bash danas.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Ja sam ranije koristio Adeco diesel flux -25 i pokazao mi se dobro, a cena je prihvatljiva.
http://www.adeco.rs/i2.php?mid=1&sid=12 ... me=Aditivi za goriva
Comment
-
-
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Aman ljudi kakva voda u pumpi. Dizel ima parafin, parafin sprecava protok dizela. Klasicna prica, upalis, pocne da vuce i navuce cep parafina, smanji protok i auto ti trokira ili se ugasi. Ko je vozio neki veci kamion (stariji) ili neki stariji dizel odma primeti da mu auto slabije ide, da lose vuce...
Lek je dodavati aditive, benzin, petrolej ko je bio u vojsci u autojedinicama zna kako to ide sa starim dajcevima...
Zagrejao si pumpu, rastopio parafin i auto ti je upaliocim je upalio poceo je da gura visak u rezervoar i da greje i gorivo u rezervoaru i tako u krug dok se sve nerazgreje...
Comment
-
-
Slikacu bas sutra sta je sve izaslo iz filtera.I nocas se zaledilo u flasi.
Heheh ja sam taj nije tu bio problem samo sa vazduhom u pumpi nego se i neke buksne da elektronici na pumpi sjebale a kinte su mi bas dosta uzelia sta da radi covek kad ne zna.Sad nikako nebih terao u servis makar da stoji do leta u garazi
Naucio sam po nesto pa sam uspeo da ga upalim
Comment
-
Comment