Poklopac rezervoara na 147 1.9 JTD 8v...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusan147
    CBC Senator
    • 08.03.2008
    • 287
    • Novi Sad
    • GT 1.9 JTDm 16v

Poklopac rezervoara na 147 1.9 JTD 8v...

Da li poklopac rezervoara na 147ci treba dobro da zaptiva, tj. da li je potrebno da u rezervoaru vlada pritisak koji se razlikuje od atmosferskog?
    Ako je odgovor "da" koji su simptomi nedovoljnog zaptivanja ovog poklopca?
    Koji su simptomi postojanja vazduha u instalaciji za protok goriva od rezervoara do pumpe visokog pritiska?
    Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: Poklopac rezervoara na 147 1.9 JTD 8v...

98 % sam siguran da nikakav pritisak u rezervoaru nije potreban a verovatno je i nepozeljan.
    sto se tice raznih simptoma kod dizel motora i sta moze da ih prouzrokuje,odlican link :

i kao sto pise ..:
    AIR IN THE SYSTEM

Air can cause numerous problems with the diesel engine and is one of the hardest problems to solve. The best way to determine that air is the problem is to hook up a clear hose in the return system. If air is coming through the return system then it is probably getting into the system on the inlet side somewhere and causing problems with the fuel system.

VAZDUH U SISTEMU

Vazduh moze da izazove brojne probleme kod dizel motora,i to je jedan od najtezih problema za resavanje.Najbolji nacin
    da se uverite da li je problem do vazduha koji je usao u sistem,je da povezete providno crevo na povratni sistem goriva ka rezervoaru.Ako se vidi da vazduh prolazi kroz povratni sistem,onda najverovatnije ulazi u gorivo negde na dovodnoj strani i izaziva probleme u gorivnom sistemu.

Constant air out the return and constant rough running, missing and white smoke can also be an indication of air in the system.

Konstantno prisustvo vazduha u povratnom vodu i konstantni grubi rad motora,prekidi,trzaji i beli dim takodje mogu biti indikator prisustva vazduha u gorivnom sistemu.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dusan147
      CBC Senator
      • 08.03.2008
      • 287
      • Novi Sad
      • GT 1.9 JTDm 16v

Hvala zoranbg - ovo su veoma korisne informacije.
      Ovo pitam zbog toga što sam juče na pumpi, kada sam hteo da napunim gorivo, ustanovio da na prethodnom punjenju zatvarač/poklopac rezervoara nije bio dobro zatvoren... Ne znam kako se to dogodilo. Uglavnom, pomislio sam da je vazduh ulazio u instalaciju i da je sada količina vlage (iz vazduha) u gorivu možda velika... Imam izražene vibracije u leru (volan i sedište), pa i to dovodim u vezu sa opisanim problemom.
      Pozdrav. Dušan.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sem komora namenski napravljenih da nemaju vazduha, sve ostalo ga ima. Bio pod pritiskom ili ne, uvek je prisutan, inače bi moralo imati neka rafinerijica za preradu para iz rezervora koja bi striktno izbacivala baš vazduh napolje. A točenje bi se obavljalo otprilike kao na F1 ili na plin, gde se zabravi pištolj na otvor rezervoara.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Koji su simptomi postojanja vazduha u instalaciji za protok goriva od rezervoara do pumpe visokog pritiska?
          jedini, ako fali goriva u rezervoaru

Comment

• dusan147
            CBC Senator
            • 08.03.2008
            • 287
            • Novi Sad
            • GT 1.9 JTDm 16v

Ako je tako, onda je sve OK...

Comment

Working...
            X