fiat marea 1.9 td 98 g.p bosh pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dado banjaluka
    CBC Član
    • 20.09.2009
    • 23
    • Banja Luka

fiat marea 1.9 td 98 g.p bosh pumpa

Imam velik problem sa navedenim autom, imam ga od prije mesec dana i bio mi je odmah poprilicno lijen a ujutro kada upali nenormalno lupa dabi se kasnije malo smirio ali sam mislio da je to normalno dok nisam probao isti auto od kolege koji za razliku od moga bukvalno leti. Bio sam kod majstora koji mi je rekao da mi je neispravan nekakav ventil na bos pumpi (na njega dolaze dva kablica) pa sam taj isti kupio novi ali kada ga je postavio auto mi nenormalno pusi (bijeli dim) i ponasa se kao da radi na tri klipa pa ga je iskopcao.
    Jeli iko imao slican problem ili zna nesto o ovome jer mi je ovaj moj majstor rekao da nije vise pametan sta bi moglo da bude osim bos pumpe ?
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Re: fiat marea 1.9 td 98 g.p bos pumpa

za ovakve stvari najbolje da odes da uradis prvo dijagnostiku,zubljenje motora,a slozices se samnom to ne mozes sam, pa zato pravac kod majstora,ali nekog dobrog,koji poznaje problematiku

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

...crk'o je advance actuator na bosch pumpi pa je neko ranije pomerio paljenje da bi auto nekako radio i mogao da se preoda...sad kad ste stavili ispravan,paljenje je prekasno...naci normalnog majstora da to sve dovede u red...pozdrav!

Comment

• dado banjaluka
        CBC Član
        • 20.09.2009
        • 23
        • Banja Luka

Dizelman upravu si skroz druze, juce sam bio kod boshiste i covjek mi je rekao identicno sto i ti i sutra ako bog da vozim ga njemu da stavi pumpu malo na bosh stroj cisto da bi prekontrolisao pritisak i da pregleda gdje curi (stalno mi je vlazna pumpa i osijeti se nafta u kabini) i da onda sve to nanovo uzubi i ufazi, u svakom slucaju javit cu vam sta sam napravio.

Comment

• dado banjaluka
          CBC Član
          • 20.09.2009
          • 23
          • Banja Luka

Dizelman upravu si bio druze za onaj ventil, odvezao sam auto kod boshiste i covjek mi samo vratio pumpu u normalno palenje i sve je OK. Drugi auto. Hvala na savjetu.

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..drago mi je da si napravio

Comment

• dado banjaluka
              CBC Član
              • 20.09.2009
              • 23
              • Banja Luka

Jesam to lupanje motora sam napravio i ide dosta bolje (ali jos nije to to)ali nece da ide preko cetiri hiljade obrtaja i jos mi trosi oko dvanaest, trinaest litara gradske voznje pa sada sumnjamo na protokomjer zraka (isto radi i ide bio on ukopcan ili ne) pa cemo i to probati zamjeniti. Kakvo je tvoje misljene za taj protokomjer, dali moze on biti uzrok takvog ponasanja ?

Comment

• dado banjaluka
                CBC Član
                • 20.09.2009
                • 23
                • Banja Luka

Zna li iko dali auto treba odreagovati kada mu se iskljuci protokomer zraka ? Ja sam probao da ga iskljucim i auto se isto ponasa kao i kada je ukljucen tj. puno trosi a slabo ide. Dali je to znak da je taj protokomer neispravan ?

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Trebaš naći majstora koji ima dijagnostiku i zna daje koristi, pa će po parametrima na leru i u vožnji znati stanje protokomera.
                  To sa skidanjem konektora je vračanje, možda rešiš problem sa 80-ak eura, ali možda i budeš imao protokomer viška, -80 eura, sa i dalje prisutnim problemom.
                  Znaš ono u Nadrealistima kad Nele kupuje lutriju "Lova za slova", -ko ne riskira, taj ne profitira-...nemoj da prđeš kao u skeču.
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dado banjaluka
                    CBC Član
                    • 20.09.2009
                    • 23
                    • Banja Luka

Na dijagnostici utvrdjeno da je protokomer neispravan i isti zamjenim (novi) ali sve isto, (trosi 13 litara a slabo ide) tako da mi nehvali puno da ga zapalim. Pre dve godine sam imao alfu 156 TS 2000 benzin i stalno se kvarila a evo i ova Fiatina. Fiat mi pred kucu vise nece. Vracam se na mercedesa 124 koji je po mom misljenju neprevazidjen.

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

..taj sistem ima dosta tupavu elektroniku koja ne moze uticati na ubrizganu kolicinu goriva vec samo na ugao predubrizgavanja...protokomer tu ne utice bitno...vazno je stanje motora.podesenost pumpe i paljenja kao i stil voznje i kvalitet sipanog goriva....

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Da li ima puno cnog dima iza sebe?

Comment

• dado banjaluka
                          CBC Član
                          • 20.09.2009
                          • 23
                          • Banja Luka

Originally posted by TECA
                          Pa i nema, u voznji vrlo malo pusi ali na leru kada ga turiram izbacuje crn dim.

Comment

• dado banjaluka
                            CBC Član
                            • 20.09.2009
                            • 23
                            • Banja Luka

Originally posted by dieselman
                            ..taj sistem ima dosta tupavu elektroniku koja ne moze uticati na ubrizganu kolicinu goriva vec samo na ugao predubrizgavanja...protokomer tu ne utice bitno...vazno je stanje motora.podesenost pumpe i paljenja kao i stil voznje i kvalitet sipanog goriva....
                            I meni se cini da protokomer neigra nekakvu bitnu ulogu u tom svemu jer sam probao tri komada i sve je to tu negdje kao i kada ga totalno iskopcam a jedan od ta tri probana je nov a jedan sto posto neispravan jer mu je puklo ono perce u sredini kucista.

Comment

• dado banjaluka
                              CBC Član
                              • 20.09.2009
                              • 23
                              • Banja Luka

Originally posted by TECA
                              Ali je dok nisam odvezao auto kod boshiste i on je zakretao pumpu (onako od oka, Kaze u frci je) izbacivao nenormalno puno bijelog dima (kao kada tenk pusti dimnu zavjesu) Ha nije bas toliko ali gadno je bilo.

Comment

Working...
                              X