f.mondeo 1.8 D tci , '99. ne pali kad se uzbrdo parkira

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

f.mondeo 1.8 D tci , '99. ne pali kad se uzbrdo parkira

Kratak mi je deo za naslov pa nisam mogao lepse

U pitanju je sluzbeni auto, oznaka motora je RFN, 66Kw, karavan, kad se parkira uzbrdo tako da mu nos stoji na vecoj nadm.visini od d.upeta nece da upali cak i na 20 verglanja. Inace pali kao mina kad se parkira na ravnom. Imamo i Citroen jumper dizel koji se parkira tik pored njega u istom polozaju i pali bez greske.

Sta je uzrok ?

Hvala unapred dizel expertima i pozdrav svima.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • dado banjaluka
    CBC Član
    • 20.09.2009
    • 23
    • Banja Luka

Re: f.mondeo 1.8 D tci , '99. ne pali kad se uzbrdo parkira

Drug samo ga parkiraj nizbrdo i rijesio si problem. Ha Salim se, ma to je vjerovatno nekakav problem sa gorivom.

Comment

• Dalibor Vukić
      CBC Senator
      • 08.09.2009
      • 279
      • Beograd

Šta je sa filterom goriva?

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Pretpostavka je da je OK, zato sto se redovno servisira. No, hvala , provericemo i filter.
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

I nepovratni ventil izmedju filtera goriva i bosch pumpe..kosta 300-400 din..mislim da nemoze da skodi..
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ZeXiMiX
            CBC Početnik
            • 13.03.2010
            • 8
            • Pozarevac

Pozdrav.
            Druze vidim tvoj problem i mozda ti mogu pomoci sa nekim svojim iskustvima. Bavio sam se do pre dve godine preprodajom automobila, imao svakakve aute pa i razne kvarove, tako da sam kroz tako nesto vec prosao.
            Mislim, 99% da je kvar na tvom autu u gorivu, tj, da ti ventil koji treba da zadrzi pritisak u sistemu i posle gasenja motora, ne funkcionise, tj, ili je crkao ili zaglavio. Neki od tih ventila su u Bosch pumpi a neki se nalaze oko Bosch pumpe.
            Druga varijanta ti je da su ti negde napukla prelivna creva od dizne do dizne ili od pumpe do dizne pa se ne zadrzava pritisak i gorivo ti se vraca u rezervoar, tako da onda verglas dok ponovo ne povuce gorivo i ne stvori se dovaljan pritisak u pumpi da bi upalio.
            Treca varijanta ti je da negde oko filtera goriva ili dovoda od rezervoara, vuce fals vazduh, tj. tu ima neke gumice koje treba da dihtuju i koje se ili ostete od skidanja ili same po sebi se od goriva ostete pa isto tako kao u predhodnom slucaju-ne zadrzava se pritisak i vraca se gorivo u rezervoar.
            Kada ti je prednjina na uzbrdici, filter i pumpa su tada na vecoj visini od rezervoara i samim tim se gorivo u slobodnom padu, samo vraca u rezervoar jer nesto od navedenih stvari ne dihtuje kako treba i ne zadrzava se pritisak.
            P.S. Mozda ce ti ovo pomoci.

Comment

Working...
            X