Golf 3 1.9 tdi probila turbina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MilosNis
    CBC Početnik
    • 23.03.2010
    • 1
    • Nis

Golf 3 1.9 tdi probila turbina

Pre dva meseca sam primetio da auto vuce gotovo duplo slabije ali nisam nista preduzimao jer sam sumnjao u filter za gorivo (menjan pre 6000km). Iberlauf crevo je po malo curilo te sam ulje dolevao svremena na vreme i tako vozio auto narednih 1000km. Kada sam otisao kod majstora da zamenim iberlauf ustanovio je da je turbina probila i da u motor baca ulje. Inace pri vecem obrtaju izbacuje crni dim.
    Taj majstor (vazi za dobrog majstora) preporucuje da sem remonta turbine otvorimo i motor i zamenimo karike i lagere i neznam sta tu jos treba,... da ne bi eventualno stradao motor zbog ulja koje je ulazilo. Drugi mi pak tvrde da nije potrebno otvarati motor vec da samo udradim remont turbine. Klipovi ne lupaju, sve je o.k. auto je inace '99god. 90ks i presao je 165 000km i pre ovog kvara je sve bilo o.k. , palio je i na -20c... Ukoliko neko moze da mi da savet jako bi mi znacilo. Dakle da li samo turbinu da remontujem ili je potrebno i otvaranje motora??? Hvala unapred
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Golf 3 1.9 tdi probila turbina

Nije pod obavezno ali je preporucljivo.
    Kad vec stavljas novu turbinu osvezi i motor i miran si duze vreme, ako nista drugo barem ces da ustanovis da li nije nastala neka steta, zbog toga sto hoce da pukne ili zalepi neka karika kada se javi velika potrosnja ulja, a i videces u kakvom ti je stanju motor.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

Working...
    X