Kao prvo pozdrav svima koji ovo čitaju . Dakle kao što naslov kaže problem je sljadeći.Vozim se autoputom nebitno kojom brzinom i desi mi se da mi auto prebaci u safe mode i ne mrda preko 120 km/h.NEma pravila kad će se pojaviti.Na dijagnostici su mi rekli da mi javlja previsoki pritisak turbine pa sam napravio servis turbine i čiščenje grane.Nakon toga auto fino vuće i radi sve dok ne prebaci u safe mode.Dakle problem je ostao.Mehaničar mi kaže da njegov dijagnostički uređaj je detektirao to što je on i uradio.Turbina i motor lakše dišu al oćito ima problem sa elektronikom.Da li mi netko može reći o čemu se radi jer sam čuo da cdi motori često muku muće s ovim al je većina servrisa nedorasla ovom probemu.?!
Mercedes 270 cdi prebacuje u safe mode
Collapse
X
-
Re: Mercedes 270 cdi prebacuje u safe mode
e da..zaboravio sam napomenuti da nakon gašenja motora i ponovnog pokretanja sve radi savršeno.Očito se na taj način restarta elektronika i auto radi onako kako bi trebao da radi sve dok opet ne registrira neki bug error
-
-
Originally posted by Rendjo...Na dijagnostici su mi rekli da mi javlja previsoki pritisak turbine ...
ovaj problem nisi resio servisom turbine. Trebalo bi proveriti upravljanjeOriginally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
-
..moguće..mada si nešto mislim da senzor možda registrira nečistoću u gorivu iako ga tankiram samo na renomiranim pumpamaNije do goriva ali kako auto ima 350000km vjerojatno se u tom periodu nakupilo svakojakog taloga i u jednom momentu možda naleti jedna takva čestica,senzor reagira i šuss..prebaci u safe mode..Mislim da vrijedi pokušati?Što mislite?
Meni je jedan poznanik davno pričao o takvom problemu na svom mercedesu i riješio ga je nakon zamjenjene turbine,hrpe senzora i hrpe eura...Na kraju je stvar bila tako bezvezna da ispada da je bacio sav taj novac u vjetar jer je sve te radove i materijal platio da bi na kraju bila neka sitnica...Lik mi ne zna objasniti što je ustvari bilo jer njegovo znanje o autima i tehnici je na razini jedne domačiceČovjeka ne interesira auto i tehnika ali ima love pa plati servisu da traže i riješe problem..al ga je skupo platio
Comment
-
-
Mozda banalno zvuci, ali da li si proverio da li ti negde uvlaci fals vazduh? Cujes li neko sistanje kada das gas?
Meni je to bilo na Mondeu, isto je upadao u safe mode. Bio sam na dve dijagnostike i nista. Onda majstor slucajno uhvatio za crevo koje vodi do protokomera i ispostavilo se da nije bilo najbolje stegnuto...Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Upravo mi se to desilo prosle nedelje na caletovom E200 CDI W210, problem nije resen jos uvek, ali je u mom slucaju ulazio i izlazio iz safe mode (140 km/h) stalno u toku voznje. Bas i mene interesuje sta je, ja sam sumnjao na lose gorivo...
Comment
-
-
Falš vazduh može da bude razlog, može i overboost ventil (reguliše rad turbine), a može i aktuator (za promenu "geometrije" turbine)... Nisi naveo da li je tvoja 270ca remapovana/čipovana.
Ne znam kako je to rešeno na 270CDI, ali ako overboost ventil (zbog dotrajalosti ili prljavštine) nedovoljno brzo reaguje, dolazi do prekoračenja pritiska u usisu i pojave greške. Na nekim vozilima dovoljno je kratko pritisnuti pedalu kvačila, pa da se vratiš u normalni mod.
Postoji još jedna (manje verovatna) mogućnost. Kod turbine sa promenljivom geometrijom, promenu geometrije tj. ugla krilaca reguliše neki aktuator (vakuumski i li elektro). Možda je problem što se on "zaglavljuje" (ovo bi trebalo shvatiti uslovno) u položaju za mali broj obrtaja, što redovno izaziva problem na većem broju obrtaja.
Tzv. ovlašteni servisi rešavaju uglavnom standardne probleme. Ovakvi kvarovi zahtevaju iskusnog i pametnog majstora, pa probaj da nađeš takvog. Srećno!Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.
Comment
-
-
Ako bidne ovo, dođeš mi rezervoar maslninova ulja ili vina,(more Plavac a more i Babić ).
Usput, nisi napisao ni godište ni koja je pumpa visokog pritiska,(ima ih sa različitim, bar po autodati ) !
Znam da nećeš priznati, ako bude do filtera,, može i moj rezervoar, manji je,
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
Comment