Na autu se na 95.000km raspala pumpa visokog pritiska, opiljci metala sredili i dizne, naravno. Dobio sam savet (jedan od) da posaljem dizne na reparaciju u Novo Milesevo gde ce da zamene neki ulozak i navodno su posle toga opet kao nove. Ima li neko iskustva sa ovim? Vredi li se upustati uopste u tu pricu, jel trajno resenje ili privremeno? Cena reparacije za sve 4 je oko 350e, dok je cena jedne nove nesto malo manja od toga.
Clio III 1.5dci
Collapse
X
-
Re: ClioIII 1.5dci
Matori,
Ako ti je dizna ispravna u svakom drugom pogledu, menjanje uložaka završava posao. Pumpu traži novu, jer nikada ne znaš šta može da te zadesi sa polovnom. A rezervoar samo očisti, pa nije on krivac za nastalu štetu već pumpa. Što se tiče dovodnih creva, jedno produvavanje bi bilo odlično, a zamena nije potrebna ako nisu krta!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Re: ClioIII 1.5dci
Rezervoar se menja OBAVEZNO zbog toga sto ima u sebi 6 pregrada i nemoguce je isprati sve opiljke iz njega.
Dizne se remontuju 100% uspesno, samo je cena od 350eur. po meni preterana.
Neca Bosch iz prokuplja ih radi za 120eur. sve 4. Makar je tako prema meni, zadnje smo radeli pre par meseci, do sada mi je napravio brdo CR dizni, bosch, delphi,denso.... bez razlike i nikada ni jedan problem.Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Re: Clio III 1.5dci
Za rezervoar mi kazu da moze da se ispere, drugi kazu da je tesko zbog komora u njemu. Vise nisam ni sam pametan. Hocu da posao bude uradjen kako treba a da me bas ne oderu do kraja u ovlascenom servsu. Zato se raspitujem sta i kako jer ima ljudi sa dosta vise iskustva.
Dajte na PM neki kontakt servisa za reparaciju dizni.
Sta je uzrok ovog kvara? Svi samo kazu da je do loseg goriva, ali to mi bas i nije neko objasnjenje.
Inace, prvi sam vlasnik auta. Odrzavan na 10.000 u ovlascenom servisu, uradjen veliki servis na 80.000km. Kod nas sIpano najcesce na MOL-u, mozda 5% na EKO, u inostranstvu isto samo na velikim pumpama (EU). Garancija istekla pre nekih 6 meseci. Citao sam svasta za ove Delphi pumpe, ali je pricano da je problem resen na novijim serijama posle 2004. godine. Ocito da nije, jer se meni desilo bas sve sto se pisalo o toj pumpi.
Kako stoje ostali proizvodjaci automobila sa ovim problemom? Nije valjda svojstveno sam za Renault? Znam da je "206" pisao dosta protiv CR dizleasa (VW koncern bese?) ali ne secam se u kojim temama..Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
..salji tamo dizne slobodno,cena je ok jer se ne menja samo ulozak dizne vec i ventil i jos stosta...verujte da zarada na ovoj ceni nije velika,jer su delovi izuzetno skupi u nabavci,a o opremi da ne pricamo...o tome gde si sipao ne treba trositi reci,te su pumpe lose i to je to,neka crkne pre,neka kasnije...pozdrav!
Comment
-
-
Ja sam radio remont I ispalo je super... Detalji su u:
viewtopic.php?f=358&t=42675Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.
Comment
-
-
Hvala, drugari
Doslo je do novog razvoja situacije - nude mi reparirane dizne (sve 4) i pumpu sa godinu dana garancije za 800e. Meni ovo zvuci krajnje primamljivo, narocito ako uzmem u obzir da ako hocu da ostvarim bilo kakvu garanciju u Renault-u treba da kupim nove delove (2000e samo za pumpu i dizne) uz to da moram i creva i rezervoar da menjam sto je jos x00 eura.
Ljudi su od poverenja (meni) tako da se garancija ne dovodi u pitanje.
Da li me podrzavate da idem na ovu varijantu? Naravno, ispiranje creva i rezervoara se podrazumevaju, a mozda i zamena istih.Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
..mozes uzeti i te reparirane dizne i pumpu,ali obrati paznju da bude ista kataloska oznaka dizne i da tvoj ECU prihvata kodove sa tih dizni...u protivnom dalje od toga...i obavezno saznaj da li je pumpa polovna\nije crkavala ili je ljudski reparirana(novi bregasti prsten,rolnice sa "cipelicama",svi zaptivaci itd....uzimaj samo ako je druga opcija u pitanju..
Comment
-
-
Obično se "reparirane" dizne nude onome čije su dizne u relativno dobrom stanju (...ja tebi reparirane, a ti meni tvoje...) dobro razmisli pre odluke - 800€ je dosta para za polovne delove.
Uradi dijagnostiku dizni. Ako je potrebna zamena uložaka i ako su ti dizne u celini u dobrom stanju, moguće je da ćeš za mnogo manje "€" imati bolje dizne, nego "reparirane".
Cenu remonta pumpe proveri na još nekoliko mesta...Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.
Comment
-
Comment