peugeot 206 1.4hdi 2002god,50kw problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alokin
    CBC Početnik
    • 24.05.2010
    • 5
    • Batajnica

peugeot 206 1.4hdi 2002god,50kw problem sa paljenjem

Pozdrav narode!

Imam problem sa pezoom 206. Desava mi se da ponekad nece da upali. nema pravila uopste, nekad mi se to ne desi mesec dana, a onda mi se u jednom danu desi 10 puta. vozio sam ga po servisima, ostavljao po 3-4 dana i naravno, kad je u servisu, pali ko munja svaki put. niko(3 servisa) ne moze da mi nadje resenje. vec polako razmisljam da ga upalim jednom za svagda (benzinom)!!!
    imam jos 2 problema koja su ocigledno povezana sa greskom. nekad mi se desi da u voznji izgubi snagu, kao da sam ugasio motor u voznji i desi mi se da upalim auto, ali da dvadesetak sekundi uopste ne prima gas.

Da li neko ima ideju sta bi mogao da bude problem i gde bih mogao da ga otklonim???
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: peugeot 206 1.4hdi 2002god,50kw problem sa paljenjem

Ako nema memorisanih gresaka koje ce barem da upute na pravac ispitivanja onda ce morati bolji majstor da proveri signale senzora pritiska goriva i regulatora sa osciloskopom za pocetak.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Alokin
      CBC Početnik
      • 24.05.2010
      • 5
      • Batajnica

Pa vidi, vozio sam ga u 3 (po mom misljenju) sasvim solidna servisa. sto se mene tice, nemam nista protiv da odvezem kod nekog drugog. ako imate nekog da preporucite, samo izvolite!!! najveci problem je sto dijagnostika ne pokazuje nikakav problem.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Lici mi na pumpu za gorivo ili nesto oko toga, ali to se da najbolje proveriti kada ti auto stane tj. nece da upali.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Alokin
          CBC Početnik
          • 24.05.2010
          • 5
          • Batajnica

to ne bi bio problem da auto sam od sebe ne upali posle par minuta (od 3 do 15) znaci, cak i kad bih zvao slep sluzbu ili tako nesto, do servisa bi upalio sigurno.

Comment

• maki206
            CBC Početnik
            • 25.05.2010
            • 1
            • novi sad

e ia ja imam isti problem, peugeot 206 1.4 HDI 2003 godiste.. vec nekih sedam dana me maltretira, upali ujutru bez problema, u voznji takodje nikakvih problema, kad ga ugasim i odmah pokusam ponovo upaliti, nece, samo vergla..i gori mi lampica na instrument tabli za samodijagnozu motora ili kako se vec zove.. posle nekog vremena opet upali od prve. bio sam kod 3 majstora, na dijagnostici ne mogu da nadju gresku, jedan je rekao da je senzor na bregastoj osovini, promijenio ga,ali i dalje isto... drugi majstor kaze senzor temperature, malo ga cackao, i posle toga pali svaki put...medjutim sutradan sve po starom.. i treci je cistio senzor radilice, isto taj dan palio bez problema, sutradan opet steka...tako da ne znam vise sta da mu radim, nekad hoce a nekad ne, pojma nemam a sto je najgore ni mastori... (((
            da li je neko imao slicnih iskustava, da nam da neki savjet???

Comment

• Alokin
              CBC Početnik
              • 24.05.2010
              • 5
              • Batajnica

maki, mogu da ti predlozim da zamenis antenicu (tako su mi rekli da se zove). to je ono cudo u koje ulazi kljuc. ja sam to svojevremeno platio malo vise od 1000 dinara i neko vreme nisam imao problema.

Ljudi, vidim da su ovde aktivni najvise vlasnici servisa ili serviseri. moze li neko da preporuci dobar servis bar ako niko nema ideju u cemu bi mogao da bude problem????

Comment

• maliomladinac
                CBC Senator XXL
                • 21.11.2008
                • 995
                • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Alokin, mozda imas pravo. Takve slicne simptome sam ja imao na 807, samo sto je meni izbacivao immobiliser fault, a problem je bio pokvasen BSI. A cuo sam da antenice za kod znaju da crkavaju i da prave haos dok se nadju.

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                061/665-94-23

Comment

• Alokin
                  CBC Početnik
                  • 24.05.2010
                  • 5
                  • Batajnica

Narode, kao sto vidite, ovde se poodavno stalo sa pricom, a ja jos uvek nisam nasao resenje za moj problem. Molim vas da mi preporucite neki pezoov servis jer ja vise ne znam gde da vozim auto.

hvala unapred!!!

Comment

Working...
                  X