Kao sto rekoh u prvom postu, tek sto sam kupio ovaj auto pa mi nije jasno da li je "normalno" da kada prvi put palim auto (vecinom ujutro) ovih dana kada je temparatura od 18-25c da auto vergla jedno 1- 3 sekunde? Kasnije cim se malo provoza pali odmah? Pre sam cuo da kada se dizeli tako ponasaju da im je generalka blizu
. Inace auto ne dimi, ide kao blesav..itd Sta ce tek raditi kada bude ispod nule
BMW 320d, 2001, 135ks - duze verglanje pri prvom paljenju
Collapse
X
-
Re: BMW 320d, 2001, 135ks - duze verglanje pri prvom paljenju
Ide ko blesav, nema dima, ulje nema potrosnje... Vozi to kad si vec kupio i nemoj da razmisljas o zimi... Pali ce on i zimi...
Comment
-
-
A pre nego sto sednes da teras to bez da ista diras ili meris kompresiju proveri grejace.Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Upalio bi mu lampicu za grejace. tj. ne bi upalio zelenu da je sve OK sto se tice grejaca...
Ma teraj ti to...
Comment
-
-
Kada ga palim, tjs. kada dajem kontakt i ne upali zelenu za grejace, upali crvenu za grejace i ugasi posle 1sec ili manje od 1sec.. jeli bi trebala daje ta lampica zelena kada dajem kontakt ili?
Comment
-
-
Originally posted by alenaskod mene je zuta lampica i ponekad se ugasi odmah a nekad bue upaljena po 5 sek nebitno od temperature a zimus mi je palio iz prve na -25c a imam 201 000 km
Da lampica je narandzasta ili zuta, sada sam malo bolje video. I takodje mi je cudno sto trza kada ubacujem i krecem u prvoj brzini? Ako dodam gas i pustam kvacilo on trza, ali kada se zagreje posle par kilometara onda ne trza kada ubacujem i krecem prvom brzinom...je li to kvacilo u pitanju? I kako ne trza kada se zagreje i kada ubacujem i krecem prvom?
Comment
-
-
Al ste ga unazadili kao da je 2.5 TDS a ne CR dizel
Taj BMW ima 2 pumpe niskog pritiska,filter koji je malo ozbiljniji i veoma zahtevno ubrizgavanje. To duze verglanje moze da bude bilo koja komponenta kako sistema za napajanje gorivom niskim tako i visokim pritiskom. Senzori radilice i bregaste,MAF itd..... grejaci su jedini koji na tom motoru ne igraju ama bas nikakvu ulogu do -5C.....
A problem sa kvacilom postavi u temi koja se bavi tom problematikom .Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Doduse i ja mislim da je s pumpom. CR treba da ima vise konja.
U svakom slucaju neberi brigu dok pali i nema grejanja tj. nema pregrevanja. Kad primetis neku tezu anomaliju tipa potrosnja vode ulja... onda cackaj mecku...
Comment
-
-
Hvala svima na odgovorima, evo rezultata:
1. Odvezao kod majstora
2. Majstor "isprobao" auto
3. Majstor rekao "Vozi to dok se stvarno nesto ne pokvari, ovo je "normalno" za to godiste"
eto
inace, da bude jos cudnije, sada se desava i da ne trza ujutro...et..svasta..mozda sto su temperature africke
jos jednom hvala svima
Comment
-

Comment