156 2.4JTD 1999, cudan zvuk???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

156 2.4JTD 1999, cudan zvuk???

pozdrav svima....

imam alfu 156 2.4JTD 136ks, auto je preslo nekih 205000km...od skoro imam sledeci problem...

na autu sam odradio prilicno veliki servis, zamijenio zamajac, set kvacila, komplet prednji trap, ali par dana prije toga sam primjetio da mi je auto drasticno izgubilo snagu na niskim obrtajima...znaci na mjestima na kojima sam lagano isao drugom brzinom, sad sam morao da stajem i ubacujem u prvu...i da dajem velik gas i da ga vagam na kvacilu da se ne bi ugasio....posle 2700rpm auto pocinje da radi kao sto je i uvijek...ali do tada je mrtvo...drugom brzinom sa nekih 25km/h treba joj 5-6 sekundi da pocne da vuce kako treba...e sad, ovo sve je praceno i pojavom nekog zvuka, koji prati broj obrtaja...najbolje da ga opisem kao neko "takcanje" koje se ubrzava i smanjuje sa brojem obrtaja...i najslicniji je onom zvuku kao ka dauto nema ulja pa se cuju ventili i sl...mada jos i jaci mozda...
    e sad od kad se to pocelo desavati, ja sam poslije 3 dana uradio ovaj servis, i nadao se da je mozda nesto do zamajca ili mozda do ulja ali nista....zvuk je tu...auto na visokim obrtajima ide...ali u niskim mrtav....i cini mi se lijen na obrtajima....
    onda sam redom pokusavao da eliminisem uzroke....prvo sam bio na dijagnostiku, koja je uzgred smijesna ispala na kraju...ali ono sto su mi rekli da je protokomjer ok...i da dizne ne prijavljuju nikakvu gresku....sto i ja znam jer se ne pali nikakva lampica...nakon toga, sam otisao kod masjtora, koji je tipovao da je prezupcio kais...ali nista i od toga...pa su onda provjereni ventili...i oni kazu da su ok...skidano je i deklo...i tu je sve ok....ali zvuk i dalje prisutan...sad su mi nakaon svega ovoga, sistemom eliminacije dosli do dizni, na koje sam ja inace i tipovao...zato sto auto radi nemirnije na leru, od kad je imam uvijek je imala jedan cudan dio izmedju 1500-2000rpm kad bi citav motor malo zetresao a ona kao da bi trokirala...ali u voznji ne bi bilo toga...i ono sto me jos vuce na dizne jeste sto se taj zvuk cuje upravo iz gornjeg dijela motora
    e sad sam zakazao kod majstora koji radi dizne...ali mi treba savjet prije nego li i kod njega bacim pare, da li mogu jos nesto da provjeriim...da li ovaj zvuk mogu da proizvode dizne??? da li auto mora da dimi kad su dizne problem, posto nisam to primjetio kod mene...

bilo kakav savjet je dobrodosao, posto kako sam krenuo ovo necu lako rijesiti...vec sam uletio 1000eur u servis auta...a ovo ovakvo servisiranje mi samo izvlaci pare, a rjesenja nema za sada
    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
  • pavloni
    CBC Član
    • 19.08.2010
    • 83
    • usce

Re: 156 2.4JTD 1999, cudan zvuk???

ako nije prezubio mogu da budu dizne . to mozes da proveris na dijagnostici TEXA to nemoze da omasi .

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Kako TEXA vidi protok i kvalitet mlaza ?
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

eeeeeeeeeeeeeee.............

jel baca auto neke dimove ?
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• pavloni
          CBC Član
          • 19.08.2010
          • 83
          • usce

Originally posted by Gavra
          Nemoze da vidi protok ni kvalitet mlaza ali vidi razlike [u parametrima] pri aktivaciji pojedinacno sa sigurnoscu mozes utvrditi koja ne valja.Mada sam retko sretao da su dizne idealne,ali kod tebe ako se neprijatan zvuk cuje zbog dizni ,razlike u parametrima [test dizni] moraju biti velike.

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Da li i druge vrste skenera mogu da vide razlike u adaptaciji izmedju dizni?
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

..nacelno,moze se videti samo korekcija od strane ECU na odredjenom injektoru da bi se odrzao kontinualan rad motora...verujte mi,to je samo vrh ledenog brega.....

Comment

Working...
              X