U pitanju je C4 1.6 HDI 90 PS bez FAP-a, pri prvom jutarnjem paljenju desava se da izbaci prvih 5 - 10 sec malo plavicastog dima. Motor normalno radi, odlicno vuce, ne trosi ulje. Sta moze biti uzrok?
Brizgaljke ili... C4 1.6 HDI 90 PS
Collapse
X
-
Re: Brizgaljke ili... C4 1.6 HDI 90 PS
Isti auto, isti motor, a i skoro isti problem, samo kod mene beli dim i to posle stajanja i nepaljenja auta desetak dana.
Isto super vuče, ne teoši ulje!
Terao kod majstora i kaže samo teraj, ništa mu nije, samo mi rekli da sipam aditiv za brizgaljke. Sipao onaj wins.
I rekao mi je da ako počne slabije da radi onda čišćenje dizni, a kako sam čuo može i ultrazvučno.
Kod mene su BOSCH dizne.
Pozdrav.
-
-
Danas sam ukapirao da dima nema ili ima neznatno malo, kad je spoljasnja T preko 20*C! Listajuci ovaj forum, nasao sam da je neko imao problem sa slicnim simptomima i da su problem bili grejaci. E sad, ovaj model nema onu kontrolnu lampu za grejace, ali da li bi elektronika trebalo da javi ukoliko neki od grejaca ne radi kako treba?
Comment
-
-
Ajd da ne otvaram novu temu jer je slicno... a pitanje je sta konkretno podrazumeva ULTRA ZVUCNO CISCENJE dizni (sta se menja od delova pri ciscenju) a sta podrazumeva REPARIRANJE dizni i koje su korektne cene i jednog i drugog, posto sam cuo dosta razlicitih informacija... mislim na BOSCH injektore koji idu u 1.6 HDI, recimo...
Comment
-
-
Tvoj problem nema direktne veze sa temperaturom, taj plavi dim je, u stvari, nesagorela nafta i ima veoma neprijatan miris. To sto se neki put javi dim, a neki put ne, samo zavisi od duzine verglanja. Motor ti ne paki svaki put "na zub", i onda ubrizgana a nesagorela nafta izlazi na izduv... E sad ima ovde kompetentnijih ljudi koji ti mogu objasniti zasto ne pali "na zub", odnosno koji sve mogu biti uzroci...
Comment
-
Comment